Βρισκόμαστε στην καρδιά των γιορτών και σίγουρα προετοιμάζετε το γιορτινό τραπέζι της πρωτοχρονιάς. Φέτος, μπορείτε να προσθέσετε στα πιάτα και μπαχαρικά που θα απογειώσουν την γεύση αλλά θα σας βοηθήσουν και να μειώσετε την φλεγμονή.

Με τα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά, έχετε δύο σημαντικά προνόμια σε ένα.

Πρώτον, τα μπαχαρικά προσθέτουν λεπτές, πικάντικες γλυκές ή αλμυρές γεύσεις και αρώματα στις συνταγές για τα γιορτινά εδέσματα. Μπορούν να μετατρέψουν ένα απλό και καθημερινό παντεσπάνι σε ελβετικό ρολό σοκολάτας.

Δεύτερον, αποκομίζετε αντιφλεγμονώδη οφέλη όταν ψήνετε με μπαχαρικά και ταυτόχρονα μπορείτε να απολαύσετε και μερικά οφέλη και για το πεπτικό σύστημα. Οι προτάσεις των ειδικών περιλαμβάνουν:

Κανέλα

Η κανέλα είναι ένα βασικό προϊόν ψησίματος για τις γιορτές. Είναι φυσικά γλυκιά, ζεστή και εξαιρετικά ανακουφιστική. Πολλές μάλιστα, είναι και οι μελέτες που έρχονται να επισημάνουν τα αντιφλεγμονώδη της οφέλη για την υγεία.

Αλλά ο τύπος που χρησιμοποιείτε όταν πρόκειται για τη μείωση της φλεγμονής στο σώμα σας έχει σημασία. Η κανέλα Κεϋλάνης θεωρείται ιδανική επιλογή.

Τζίντζερ

Αρωματικό, γλυκό και πικάντικο, το τζίντζερ προσθέτει μια νόστιμη νότα στα αρτοσκευάσματά σας. Το τζίντζερ, από την οικογένεια του κουρκουμά, είναι γνωστό εδώ και καιρό ως ισχυρό αντιφλεγμονώδες μπαχαρικό.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι προσφέρει επίσης πεπτικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας προβλημάτων του στομάχου όπως η δυσκοιλιότητα, η δυσπεψία και η ναυτία.

Κάρδαμο

Το κάρδαμο είναι πικάντικο αλλά και γλυκό και ταιριάζει με την οικογένεια του τζίντζερ και έχει παρόμοια αντιοξειδωτικά οφέλη. Η έρευνα υποδηλώνει ότι όταν το κάρδαμο και το πιπέρι χρησιμοποιούνται μαζί μπορούν να προσφέρουν αντικαρκινικά αλλά και αντιφλεγμονώδη οφέλη.

Ακολουθήστε το στο Google News