Για πολλές από εμάς θεωρείται ένα από τα αγαπημένα προϊόντα μακιγιάζ, μιας και είναι εύχρηστη και απλή στην εφαρμογή, ακόμα και με το δάχτυλο. Μιλάμε για την κρεμώδη σκιά ματιών, που μέσα σε δευτερόλεπτα χαρίζει ένα τέλειο λουκ. Ωστόσο για ένα εντυπωσιακό και σταθερό αποτέλεσμα που διαρκεί πολλές ώρες, ακολουθούμε τα μικρά μυστικά των μακιγιέρ.

Κρεμώδης σκιά σε βαζάκι ή σωληνάριο

Βήμα 1: Primer

Η απαραίτητη κίνηση για να μη συσσωρευτεί η σκιά στις πτυχώσεις των βλεφάρων είναι να απλώσουμε ένα primer ματιών ή μία μπεζ σκιά, που θα αποτελέσει τη βάση μας. Για την εφαρμογή χρησιμοποιούμε είτε το δάχτυλό μας είτε ένα πινέλο.

Βήμα 2: Εφαρμογή σκιάς

Απλώνουμε μία λεπτή στρώση σκιάς σε όλο το κινητό βλέφαρο, μέχρι την εξωτερική γωνία του ματιού. Αν επιθυμούμε πιο έντονο αποτέλεσμα, προσθέτουμε μία ακόμα στρώση.

Βήμα 3: Blending

Για να καλύψουμε ομοιόμορφα την περιοχή κάνουμε καλό blending, ιδίως αν θέλουμε να συνδυάσουμε πάνω από δυο αποχρώσεις σκιών. Για τον σκοπό αυτό, ένα μίνι σφουγγαράκι σε ωοειδές σχήμα είναι πολύ εξυπηρετικό. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε πινέλο, επιλέγουμε ένα επίπεδο με μαλακές τρίχες.

Βήμα 4: Διορθώνουμε

Όταν τελειώσουμε την εφαρμογή της σκιάς, τσεκάρουμε το αποτέλεσμα και στα δυο μάτια ώστε να είναι συμμετρικό. Αν χρειάζεται, κάνουμε διορθώσεις. Ενα πυκνό πινέλο για blending και ένα κονσίλερ θα μας βοηθήσουν να σβήσουμε τυχόν λάθη.

Κρεμώδης σκιά σε στικ
Βήμα 1: Primer

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το παραπάνω Βήμα 1.

Βήμα 2: Η εφαρμογή

Απλώνουμε το στικ ξεκινώντας από το κινητό βλέφαρο και πιο συγκεκριμένα από τη γραμμή των βλεφαρίδων. Στη συνέχεια, προσθέτουμε χρώμα στο υπόλοιπο βλέφαρο μέχρι την εξωτερική γωνία του ματιού.

Βήμα 3: Blending

Ταμπονάρουμε το χρώμα με τον ίδιο τρόπο που προαναφέραμε χρησιμοποιώντας τα ίδια σύνεργα (σφουγγαράκι, πινέλο ή τα δάχτυλά μας). Αποφεύγουμε το τρίψιμο γιατί έτσι θα αφαιρέσουμε τις χρωστικές της σκιάς. Αντίθετα την εφαρμόζουμε κάνουμε ανάλαφρες, ταμποναριστές κινήσεις.