Μπορεί να είστε λάτρεις της γυμναστικής και πάλι, μερικές μέρες, η εύρεση της ενέργειας για προπόνηση να είναι ένας μεγάλος αγώνας. Γυρνάτε σπίτι κουρασμένοι από τη δουλειά, ο καναπές φαίνεται υπερβολικά δελεαστικός και πριν το καταλάβετε, όλο αυτό το κίνητρο που είχατε νωρίτερα την ημέρα φεύγει. Εάν λοιπόν τελευταία αισθάνεστε λίγο νωθροί και χωρίς κίνητρο όταν πηγαίνετε στις προπονήσεις σας, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε πριν από ένα workout για να αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια και ενθουσιασμό.

#1 Τροφοδοτήστε σωστά τον οργανισμό σας

Ο συνδυασμός σύνθετων υδατανθράκων με καλά λιπαρά και πρωτεΐνες σε ένα σνακ πριν την προπόνηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την ενέργειά σας και να παρέχετε στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά και τα καύσιμα που χρειάζεται για να αποδώσει καλύτερα.

Η ποσότητα που θα φάτε πριν την προπόνησή σας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς και το πού βρίσκονται τα επίπεδα πείνας σας. Αλλά αν δεν είστε σίγουροι πόσο θα πρέπει να περιμένετε μεταξύ του φαγητού και της προπόνησης για να αφήσετε αρκετό χρόνο για την πέψη, ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να περιμένετε περίπου μία ώρα για να ασκηθείτε μετά από ένα σνακ και περίπου δύο έως τρεις ώρες μετά από ένα πιο χορταστικό γεύμα.

Μερικά παραδείγματα δυναμωτικών σνακ πριν την προπόνηση είναι το γιαούρτι με γκρανόλα, το τοστ με φυστικοβούτυρο ή ένα μήλο με αμύγδαλα.

#2 Ενυδάτωση, Ενυδάτωση, Ενυδάτωση

Αν θέλετε να παραμείνετε δραστήριοι και συγκεντρωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του workout σας, το να είστε σωστά ενυδατωμένοι είναι το κλειδί.

Όταν γυμνάζεστε, το σώμα σας χάνει συχνά πολύ νερό μέσω του ιδρώτα, οπότε αν είστε αφυδατωμένοι από την πρώτη στιγμή, δεν υπάρχει περίπτωση να έχετε αρκετή ενέργεια για να επιτύχετε όλα τα #FitnessGoals σας.

Προσπαθήστε να έχετε μαζί σας ένα μεγάλο παγούρι νερό όπου κι αν πάτε, για να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας να πίνετε σταθερά όλη την ημέρα. Πολύ σύντομα, τα επίπεδα ενέργειάς σας θα εκτοξευθούν στα ύψη.

#3 Επιλέξτε αθλητικά outfits που σας γεμίζουν αυτοπεποίθηση

Πώς «ντύνεστε για την επιτυχία» όταν έχετε μια σημαντική συνέντευξη για δουλειά; Λοιπόν, το ίδιο ισχύει και για τις προπονήσεις σας.

Σύμφωνα με σχετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Experimental Social Psychology, τα ρούχα που φοράτε επηρεάζουν πραγματικά τη συνολική σας στάση και συμπεριφορά, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει τον τρόπο που ενεργείτε. Με άλλα λόγια, αν φορέσετε το αγαπημένο σας κολάν και εκείνο το αθλητικό σουτιέν που κρατά τα πάντα στη θέση τους, θα νιώσετε αρκετή αυτοπεποίθηση για να κατακτήσετε κάθε κομμάτι της προπόνησής σας με ευκολία.

#4 Φτιάξτε μία playlist που σας ανεβάζει τη διάθεση

Η άμεση ώθηση ενέργειας που σας χαρίζει μια δυναμική playlist δεν είναι όλη στο μυαλό σας: Σχετική έρευνα δείχνει ότι το άκουσμα των αγαπημένων σας μελωδιών κατά τη διάρκεια των προπονήσεων μειώνει τα αισθήματα κόπωσης και σας επιτρέπει να ξεπεράσετε τα όριά σας και να προκαλέσετε τον εαυτό σας ακόμη περισσότερο από ό,τι χωρίς αυτούς τους ρυθμούς στο παρασκήνιο.

Η μουσική επηρεάζει τα επίπεδα ενέργειάς σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γι’ αυτό συγκεντρώστε μερικά από τα αγαπημένα σας τραγούδια, βάλτε τα ακουστικά σας και ετοιμαστείτε να ιδρώσετε.

#5 Τεντωθείτε

Οι διατάσεις πριν από την προπόνηση δείχνουν στο σώμα σας ότι πρόκειται να κάνετε κάποια κίνηση, ξυπνώντας τους μυς σας σαν ένα φυσικό σφηνάκι εσπρέσο.

Μάλιστα, οι δυναμικές διατάσεις προθέρμανσης φαίνεται πως είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από τις στατικές διατάσεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, σε αντίθεση με τις στατικές διατάσεις, είστε συνεχώς σε κίνηση κατά τη διάρκεια της δυναμικής διάτασης, επομένως τυχόν σημάδια κόπωσης θα φύγουν όταν αρχίσετε να κινείστε.