Περίπου το ένα τρίτο των ενηλίκων αναφέρει ότι έχει συμπτώματα αϋπνίας. Κι ενώ μπορεί να έχετε συνηθίσει να κοιμάστε κανονικά, σίγουρα υπάρχουν βράδια που συνειδητοποιείτε ότι η ποιότητα του ύπνου σας ίσως να μην είναι και η καλύτερη.

Καλύτερη ποιότητα ύπνου με αυτά τα μυστικά

Για να κοιμηθούμε καλύτερα, οι ειδικοί μας προτείνουν:

Ζεστό μπάνιο ή ντους

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν διαισθητικά ότι το ζεστό νερό είναι βαθιά χαλαρωτικό και μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για ύπνο. Τα ζεστά μπάνια και τα ντους έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την καθυστέρηση έναρξης του ύπνου, που σημαίνει ότι μπορεί να αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα μετά από ένα μπάνιο ή ντους πριν τον ύπνο.

Συνιστάται να κάνετε το μπάνιο ή το ντους σας μία με δύο ώρες πριν τον ύπνο, ώστε το σώμα σας να έχει χρόνο να κρυώσει, όπως κάνει φυσικά κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Δοκιμάζουμε το box breathing

Η αργή βαθιά αναπνοή μπορεί να σας βοηθήσει να βάλετε το σώμα σας σε μια χαλαρή κατάσταση. Η βαθιά αναπνοή μπορεί να βελτιώσει την ικανότητά σας να αποκοιμηθείτε και μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε και πάλι αν τείνετε κατά την διάρκεια της νύχτας.

Μια αποτελεσματική τεχνική αναπνοής που πρέπει να δοκιμάσετε ονομάζεται box breathing:

  • Εισπνεύστε μετρώντας μέχρι το τέσσερα.
  • Κρατήστε την ανάσα σας μετρώντας μέχρι το τέσσερα.
  • Εκπνεύστε μετρώντας μέχρι το τέσσερα.
  • Κρατήστε και πάλι την ανάσα σας για τέσσερα δεύτερα.

Ρυθμίζουμε την έκθεση στο φως

Η λήψη περισσότερου φυσικού φωτός το πρωί μπορεί να βοηθήσει σε καταστάσεις ύπνου, όπως το σύνδρομο καθυστερημένης φάσης ύπνου. Η σωστή έκθεση στο φως τη σωστή στιγμή μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να καταλάβει πότε πρέπει να κοιμάστε και πότε πρέπει να είστε σε εγρήγορση

Η φωτοθεραπεία νωρίς το πρωί ή η έκθεση στο εξωτερικό φως για τουλάχιστον 30 λεπτά μπορεί να σας βοηθήσει.