Από τις 79 γραμμές του ΔΕΔΔΗΕ που είχαν πρόβλημα χτες βράδυ στην Αττική (σε σύνολο 2500 γραμμών μέσης τάσης), λόγω της κακοκαιρίας, τις πρωινές ώρες μειώθηκαν σε 45 γραμμές σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Μέχρι το βράδυ

Επίσης έχουν επισκευαστεί επιπλέον 8 γραμμές μέσης τάσης ενώ εντατικές εργασίες γίνονται στις υπόλοιπες 37, τμήματα ωστόσο των οποίων έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί.

Η αποκατάσταση στις βλάβες είναι σε εξέλιξη ωστόσο το έργο των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ δυσχεραίνεται από τις δυσκολίες που έχουν στην πρόσβαση στα σημεία όπου υπάρχουν οι βλάβες.

Μέχρι το βράδυ εκτιμάται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των βλαβών θα έχει αποκατασταθεί.

Βόρεια προάστια

Να σημειωθεί ότι μέχρι το βράδυ σε όλα τα Βόρεια Προάστια, όπως στο δήμο Διονύσου και στο δήμο Κηφισιάς, όπου είχε εντοπιστεί ο κύριος όγκος των διακοπών πέρσι με την κακοκαιρία «Μήδεια», φέτος παρουσιάστηκαν πολύ λίγα προβλήματα πλην τμήματος σε γραμμή μέσης τάσης στο Διόνυσο και μεμονωμένα περιστατικά στον Άγιο Στέφανο, που αποκαταστάθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η αιτία των περιστατικών αυτών είναι οι εκτεταμένες βαθιές κλαδεύσεις που είχαν πραγματοποιηθεί εγκαίρως.

Στα νησιά οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί όλες πλην ενός οικισμού στο Ηράκλειο, ενός οικισμού στα Χανιά, τμήμα ενός χωριού στη Νάξο και μια τουριστική περιοχή στη Σέριφο.

Σε ότι αφορά την Κεντρική Ελλάδα, έχουμε βλάβες στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, τέσσερις οικισμούς στη Λειβαδιά, έναν στη Θήβα, τρεις στη Βοιωτία, περί τους δέκα στην Αταλάντη, ενώ στην Εύβοια, έξι οικισμοί στη Βόρεια Εύβοια και δεκαπέντε οικισμοί στη Νότια Εύβοια.

Το μεγαλύτερο μέρος τους θα αποκατασταθεί μέχρι το βράδυ.

Σε ότι αφορά την Αττική αυτή τη στιγμή επιδιορθώνονται οι βλάβες σε 7 γραμμές.

Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης σε κάποιες γειτονιές τους και όχι στο σύνολό τους όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ είναι οι εξής: Αγία Παρασκευή, Χολαργός, Παπάγου Χαλάνδρι.

Ενώ αποκαθίσταται στο Παλαιό Ψυχικό και στη Φιλοθέη που ήδη έχουν αρχίσει να ηλεκτροδοτούνται.

Πιο εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέτζι, Βουτζά, Λαύριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνα, Καλύβια και Κερατέα.

Σε αυτές τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής η αποκατάσταση είναι δυσκολότερη λόγω της δυσκολίας πρόσβασης των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ.