Ο καιρός «χαλάει» ξανά τις επόμενες ημέρες, με τους μετεωρολόγους να μιλούν για κακοκαιρία εξπρές. Ο Σάκης Αρναούτογλου κάνει λόγο για αεροχείμαρρο που  ξεκινήσει με ριπές 240χιλ/ώρα στο εσωτερικό του και θα κινηθεί ανατολικότερα εξασθενημένος.

Ειδικότερα αναφέρει σε ανάρτησή του: «Δεν είναι κάτι που βλέπει κανείς κάθε μέρα στους προγνωστικούς χάρτες! Ένας αεροχείμαρρος με ανέμους (κίτρινο χρώμα) οι ριπές των οποίων θα αγγίζουν τα 240χιλ/ώρα στο εσωτερικό του, στα 5000 όμως μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το βράδυ της Κυριακής 6/2, πάνω από την ανατολική Αγγλια έως και τις Κάτω Χώρες!

Κινούμενος ανατολικότερα και σταδιακά εξασθενούμενος, είναι αυτός που θα φέρει την επιδείνωση ΕΞΠΡΕΣ του καιρου αργά το βράδυ πρώτα στα βόρεια και τη Τρίτη 8/2 και στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, προκαλώντας πολύ ισχυρούς έως σφοδρούς κατά τόπους βοριάδες και στην Ελλάδα όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και στη στεριά, με ριπές που ίσως ξεπεράσουν τοπικά και τα 9-10 μποφόρ, όπως ανέφερα και στα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 τις προηγούμενες ημέρες».

Ισχυροί άνεμοι στη Θεσσαλονίκη

Σε άλλη ανάρτηση ο Σάκης Αρανούτογλου αναφέρει: «Ενυπωσιακή φαίνεται να είναι και η βουτιά της ατμοσφαιρικής πίεσης κατά τη διάρκεια της Δευτέρας! Οπως θα δείτε και στο γράφημα η ατμοσφαιρική πίεση στην Θεσσαλονικη αναμένεται να πέσει σχεδόν 20hpa μέσα σε 36 περίπου ώρες! Σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν ο Βαρδάρης στη Θεσσαλονίκη του δίνει και καταλαβαίνει και υπήρξαν περιπτώσεις που οι ριπές του άνετα άγγιζαν και τα 80plus χιλιομετρα την ώρα (δηλαδή τα 9plus Μποφόρ)!!!

Για να δούμε τι θα μας φέρει την ερχόμενη Τρίτη με τα αυριανά και μεθαυριανά πιο φρέσκα προγνωστικά στοιχεία».