Οργή έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Σάκη Ρουβά για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ανάμεσα σε εκείνους που αντέδρασαν έντονα ήταν και ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Νίκος Τερζής.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, πήρε θέση και ανακοίνωσε πως θα του απαγορεύσει να λέει από δω και στο εξής τα τραγούδια του.

Μάλιστα, ενημέρωσε πως η δικηγόρος του προβαίνει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες.

«Τώρα αν σου απαγορεύσω να λες οποιοδήποτε δικό μου τραγούδι, θα είμαι εγώ ο κακός και ο παράξενος;», έγραψε αρχικά βάζοντας το hashtag #Ρουβάς.

Στη συνέχεια απάντησε σε έναν χρήστη ότι ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες αναφέροντας ότι το «Πράττει ήδη η δικηγόρος μου».

Το tweet του

Τι έχει συμβεί

Ο Σάκης Ρουβάς ήταν καλεσμένος στο «Χαμογέλα και Πάλι» το μεσημέρι του Σαββάτου (12/2) και, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε για τον Δημήτρη Λιγνάδη, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στην παράσταση Βάκχες.

Απαντώντας τόνισε ότι έμεινε έκπληκτος όταν ο ηθοποιός και σκηνοθέτης οδηγήθηκε στη φυλακή και παραδέχτηκε πως ό,τι συναίσθημα έχει για εκείνον είναι θαυμασμού και αγάπης.

Μάλιστα, τον παρομοίασε με τους «ναρκομανείς» και υπογράμμισε πως «είναι μία παθολογία που χρειάζεται θεραπεία, βοήθεια».

Πυρ ομαδόν από τον καλλιτεχνικό κόσμο

Δημήτρης Μοθωναίος: «Καλύτερο να τραγουδάμε παρά να μιλάμε κάποιες φορές»

Ο Δημήτρης Μοθωναίος είναι από τους καλλιτέχνες που αντέδρασαν έντονα στις δηλώσεις του Σάκη Ρουβά για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Είναι εθισμός η παιδοφιλία και η παιδεραστία; Σε τι είναι εθισμένος λοιπόν ο εν λόγω άνθρωπος; Στα μικρά παιδάκια και στους εφήβους;» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Instagram. «Νομίζω ότι είναι καλύτερο να τραγουδάμε παρά να μιλάμε κάποιες φορές και πραγματικά θεωρώ ότι κάποιες φορές είναι σαφές δεν πρόκειται περί βλακείας πλέον. Είναι κάποιες μεθοδευμένες κινήσεις προς την υπεράσπιση του συγκεκριμένου ανθρώπου, που θεωρώ ότι πέφτουν στο κενό. Είμαστε μία χώρα δημοκρατική, με δικαιοσύνη, θεσμούς και δεν χρειαζόμαστε ανθρώπους που δεν μπορούν να συντάξουν μια πρόταση σωστή στα ελληνικά», καταλήγει ο Δημήτρης Μοθωναίος.

Δείτε το βίντεο

Αύγουστος Κορτώ: «Δεν έχεις ιδέα τι εστί βία»

Ο Σάκης Ρουβάς δέχεται βέλη για τις δηλώσεις του για τον Δημήτρη Λιγνάδη και από τον Αύγουστο Κορτώ. Ο συγγραφέας που τοποθετείται συχνά σε κοινωνικά ζητήματα ανέφερε σχετικά με ανάρτηση στο Facebook:

«Η φάση «Συμπονώ το θύμα, αλλά συμπονώ και τον θύτη» δεν σημαίνει ότι ξεχειλίζεις από συμπόνια ή χριστιανική αλληλεγγύη. Σημαίνει ότι δεν έχεις ιδέα τι εστί βία, κι ότι, με την πολυτέλεια της άγνοιάς σου (αληθινής ή μη), στέκεσαι (εκούσια ή μη) στο πλευρό του ισχυρού: αυτού που ασκεί τη βία.»

Δείτε την ανάρτηση