Συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή με σκοπό τη σταδιακή και περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μια εβδομάδα, την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή των ειδικών συνεδρίασε και αποφάσισε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Σήμερα λοιπόν η κυβέρνηση θα ζητήσει την άρση της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από την Επιτροπή και οι ειδικοί θα κληθούν να δώσουν ή όχι το πράσινο φως.

Πάντως στην πλειοψηφία τους και οι Λοιμωξιολόγοι βλέπουν την άρση του μέτρου με θετική ματιά, καθώς δεν θα αφορά τους εσωτερικούς χώρους και τους χώρους με συνωστισμό.

Στο μεταξύ, χτες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στον προγραμματισμό της κυβέρνησης και των ειδικών σχετικά με τα άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, εξηγώντας πως μέχρι τα τέλη Μαρτίου τα περισσότερα από τα μέτρα για τους εμβολιασμένους θα έχουν αρθεί. Ωστόσο τόνισε ότι «η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και οι αποστάσεις είναι ήπια μέτρα και δεν επηρεάζουν την κανονικότητα», αλλά «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων στους μη εμβολιασμένους».