Τα περιποιημένα όμορφα άκρα μπορούν να προσθέσουν πόντους στην εμφάνιση και το στυλ μας. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για το τέλειο μανικιούρ ή πεντικιούρ, είναι η καλή φυσική κατάσταση των νυχιών.  Αν αυτά είναι εύθραυστα, σκίζονται ή ξεφλουδίζουν σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσουμε ένα οργανωμένο πλάνο φροντίδας. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και τι να αποφύγουμε για να τα επαναφέρουμε στην προγενέστερη υγιή κατάστασή τους.

Για να αποκτήσουν αντοχή και να μπορούν να διατηρούνται στο επιθυμητό μήκος κάνουμε τα εξής:

*Κάθε φορά που πλένουμε τα χέρια μας

Εφαρμόζουμε μία εξειδικευμένη, πλούσια κρέμα. Οι ενυδατικές και προστατευτικές της ιδιότητες θρέφουν όχι μόνο το δέρμα αλλά και τα νύχια, χαρίζοντάς τους αντοχή.

*Μία φορά την εβδομάδα

Κόβουμε τις άκρες των νυχιών με έναν νυχοκόπτη ή ψαλιδάκι, μία τακτική αντίστοιχη με εκείνη που ακολουθούμε προκειμένου να αφαιρέσουμε την ψαλίδα από τα μαλλιά. Ετσι απομακρύνουμε σταδιακά το αδύναμο τμήμα που ξεφλουδίζει.

*Μία έως δύο φορές την εβδομάδα

Εφαρμόζουμε στο άκρο των νυχιών μία εξειδικευμένη σκληρυντική σύνθεση που ενισχύει τη φυσική διαδικασία κερατινοποίησης.  Στη συνέχεια, απλώνουμε ένα διαφανές βερνίκι top coat που θα συγκρατήσει τη συνοχή του νυχιού και θα το προστατεύσει από το ξεφλούδισμα.

*Καθημερινά

Τα αδύναμα νύχια που ξεφλουδίζουν ενδέχεται να σχετίζονται με τη φτωχή πρόσληψη μαγνησίου, πρωτεϊνών, βιταμίνης Α και D. Γι’ αυτό φροντίζουμε να καλύψουμε την ανεπάρκειά τους εμπλουτίζοντας καθημερινά το μενού μας με τις κατάλληλες τροφές ή διατροφικά συμπληρώματα (αφού συμβουλευτούμε και τον γιατρό μας).

Τι αποφεύγουμε

-Το υπερβολικό τρίψιμο με το buffer γιατί αφαιρεί την επιφανειακή στοιβάδα της πλάκας του νυχιού.

-Την έκθεσή των χεριών σε απορρυπαντικά. Η αφυδάτωση και η ταλαιπωρία που υφίσταται η επιφάνεια του νυχιού αλλά και οι παρωνυχίδες που το προστατεύουν, συμβάλλουν στη λέπτυνσή του  και τον διαχωρισμό των στοιβάδων του. Γι’ αυτό όταν κάνουμε δουλειές σπιτιού χρησιμοποιούμε γάντια.

-Τα ακατάλληλα, κακής ποιότητας βερνίκια νυχιών και οι αντίστοιχες βάσεις τους, τα οποία λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε χημικούς παράγοντες εξασθενούν και ξηραίνουν τα νύχια. Πώς θα το καταλάβουμε: Αφήνουμε μία βδομάδα βαμμένα τα νύχια μας και στη συνέχεια αφαιρούμε το βερνίκι. Αν παρατηρήσουμε ότι έχουν σχηματιστεί κάθετες γραμμώσεις στα νύχια σημαίνει ότι έχουν αφυδατωθεί.

-Τα ασετόν. Προτιμάμε ήπια ξεβαφτικά με έλαια.

Ακολουθήστε το στο Google News