Τα μαλλιά σας σάς φαίνονται λιγότερα ή πιο λιπαρά απ’ ό,τι συνήθως; Σκεφτήκατε ποτέ ότι μπορεί να ευθύνεται ο τρόπος που λούζεστε γι’ αυτό το αποτέλεσμα;

Σύμφωνα με αρκετούς ειδικούς, εφαρμόζοντας με την αντίστροφη σειρά τα προϊόντα περιποίησης στα μαλλιά σας – πρώτα μαλακτικό (ή μάσκα) και μετά σαμπουάν – τα μαλλιά σας όχι μόνο θα αποκτήσουν πρωτόγνωρο όγκο αλλά και θα ενυδατωθούν βαθύτερα.

Για να μάθετε περισσότερα για αυτό το νέο trend στο λούσιμο, συνεχίστε να διαβάζετε:

Reverse hair washing: Πώς λειτουργεί

Η θεωρία βασίζεται στην ιδέα ότι τα λέπια των μαλλιών είναι πιο πιθανό να απορροφήσουν το conditioner όταν αυτό χρησιμοποιείται πρώτο. Με αυτό τον τρόπο, η ενυδάτωση και τα θρεπτικά συστατικά του μαλακτικού σας «κλειδώνουν» στα μαλλιά σας. Ταυτόχρονα, επειδή το conditioner είναι λιπόφιλο, όταν τοποθετείται πρώτο σε λεπτά ή λιπαρά μαλλιά και ακολουθείται από το σαμπουάν, μπορεί να απομακρυνθεί εξ ολοκλήρου και όχι απλά να ξεβγαλθεί. Εμποδίζει έτσι τα μαλλιά από το να βαρύνουν. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το reverse hair washing, όταν υιοθετείται από γυναίκες με λεπτά ή λιπαρά μαλλιά ενισχύει την πυκνότητα, σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει περιπτώσεις αραίωσης ή τριχόπτωσης.

How to:

Το reverse hair washing είναι απλό. Αντί να ξεκινήσετε με σαμπουάν, ξεκινήστε με conditioner.

  1. Βρέξτε τα μαλλιά σας
  2. Απλώστε το μαλακτικό από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τις άκρες των μαλλιών, κάνοντας απαλό μασάζ ή χτενίζοντας ήπια για 3-5 λεπτά. Δώστε έμφαση στα μήκη και τις άκρες, όπου τα μαλλιά λαμβάνουν τη λιγότερη ποσότητα φυσικού σμήγματος.
  3. Ξεπλύντε τα μαλλιά με ζεστό νερό και απλώστε μια μικρή ποσότητα σαμπουάν.
  4. Ξεπλύντε, et voilà!

Εάν πιστεύετε ότι αυτή η μέθοδος είναι ωφέλιμη για τον τύπο των μαλλιών σας, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά σας. Τόσο απλό.

Reverse hair washing: Για ποιους τύπους μαλλιών δεν ενδείκνυται

Ενώ το reverse hair washing μπορεί να είναι ευεργετικό για ορισμένους φυσικούς τύπους μαλλιών, οι ειδικοί συμφωνούν ότι όσοι έχουν χοντρά ή σγουρά μαλλιά μπορεί να μην έχουν επωφεληθούν. Στην περίπτωση αυτή, δοκιμάστε να εφαρμόσετε μια τελική στρώση μαλακτικού μεταξύ του σαμπουάν και του τελευταίου ξεβγάλματος, για να βοηθήσετε τις άκρες και τα μήκη με μια τελική δόση ενυδάτωσης. Ωστόσο, εάν αυτό δεν προσφέρει αρκετή υγρασία στις μπούκλες σας, το reverse hair washing μπορεί να μην είναι για εσάς.

Κι ενώ η αυτή η μέθοδος λουσίματος μπορεί να χαρίσει όγκο σε όσους έχουν λίγα, λεπτά ή λιπαρά μαλλιά, το αποτέλεσμα δεν είναι παρά αισθητικό, καθώς δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις επαγγελματικές θεραπείες τριχόπτωσης. Εάν, λοιπόν, φοβάστε ότι χάνετε τα μαλλιά σας είναι επιτακτική ανάγκη να επισκεφθείτε έναν ειδικό για διάγνωση και ένα σχέδιο θεραπείας για τη διαχείριση της πάθησης.

Για να μάθετε ποια μέθοδος λουσίματος είναι η κατάλληλη για τα μαλλιά σας, συνιστάται να συζητήστε με τον κομμωτή ή τον δερματολόγο σας.