Η απαραίτητη προϋπόθεση για ένα τέλειο μανικιούρ ή πεντικιούρ είναι τα απαλά άκρα. Για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα και να εξασφαλίζουμε την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων χρησιμοποιούμε ένα μοναδικό scrub που δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ μιας και φτιάχνεται από δυο μόνο υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας.

 

 

Η συνταγή

Ανακατεύουμε ½ κούπα τσαγιού μαύρη ή καφέ ζάχαρη και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο ώστε να γίνουν ένα στέρεο μείγμα. Αν το μείγμα είναι στεγνό, προσθέτουμε λίγες ακόμα σταγόνες από το λάδι. Αν είναι ρευστό προσθέτουμε λίγη ακόμα ζάχαρη.

Οι χοντροί κόκκοι της μαύρης ζάχαρης απομακρύνουν εύκολα τα νεκρά κύτταρα ενώ το λάδι χάρη στα μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες καθώς και την ευεργετική σύστασή του πλούσια σε βιταμίνες, επουλώνει και αναπλάθει θεαματικά το δέρμα.

Extra tip: Αυτό το scrub είναι ιδανικό όχι μόνο για φτέρνες, πέλματα, γόνατα και αγκώνες αλλά και για όλο το σώμα.

Αντί για μαύρη ζάχαρη μπορούμε να προσθέσουμε στη συνταγή απλή ζάχαρη. Επίσης, αντί για ελαιόλαδο, μία εξαιρετική εναλλακτική είναι τα έλαιο καρύδας, χοχόμπα ή αμυγδαλέλαιο.

Πώς το χρησιμοποιούμε στα χέρια

  1. Απλώνουμε μια μικρή ποσότητα στο πάνω μέρος των χεριού μας.
  2. Τρίβουμε με ήπιες κινήσεις ώστε να μην τραυματίσουμε ή ερεθίσουμε την επιδερμίδα τους.
  3. Επιμένουμε στην περιοχή γύρω από τα νύχια για να λειάνουμε τις σκληρύνσεις και τις παρωνυχίδες.
  4. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και απλώνουμε την ενυδατική κρέμα χεριών.

Πώς το χρησιμοποιούμε στα πόδια

  1. Μουλιάζουμε τις φτέρνες και τα πέλματα σε χλιαρό νερό για 10 λεπτά.
  2. Σκουπίζουμε ταμποναριστά το δέρμα ώστε να κρατήσει την υγρασία του και στη συνέχεια απλώνουμε μία χούφτα από το scrub στο κάθε πέλμα. Τρίβουμε τις φτέρνες, την εξωτερική ή κάτω πλευρά του μεγάλου δαχτύλου, και γενικά οποιοδήποτε σημείο παρουσιάζει τραχύτητα.
  3. Ξεπλένουμε καλά με χλιαρό νερό και στη συνέχεια απλώνουμε μία θρεπτική σύνθεση για τα πόδια. Αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε ένα body butter, το οποίο είναι εξίσου αποτελεσματικό.

Extra tip: Αν έχουμε πολύ έντονες σκληρύνσεις και σκασίματα, χρησιμοποιούμε πρώτα την πιο άγρια πλευρά μιας ράσπας.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: