Τίποτα δεν συγκεντρώνει πιο γρήγορα καχύποπτα βλέμματα στο γραφείο, από τον ήχο ενός πακέτου χαρτομάντιλων που ανοίγει. Κι όσο κι αν θέλουμε να πιστέψουμε τον συνάδελφο που ορκίζεται ότι δεν πρόκειται παρά για την αλλεργία που πάντα τον ταλαιπωρεί αυτή την εποχή, τα δυόμισι χρόνια πανδημίας που έχουμε υποστεί δεν μας αφήνουν να ηρεμήσουμε. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να ενισχύσουμε τις άμυνες του οργανισμού μας, ώστε να αποφύγουμε τις κάθε λογής ιώσεις και κρυώματα – ή έστω να τις περάσουμε πολύ πιο ελαφρά. Και πολλοί εξ αυτών είναι 100% φυσικοί, με αποτέλεσμα όχι απλώς να μην επιβαρύνουν τον οργανισμό μας, αλλά και να τον τονώνουν συνολικά.

Πέντε φυσικοί τρόποι να αποφύγεις τις ιώσεις

1) Βάλε χρώμα στο πιάτο σου

Δεν είναι πρώτη φορά που ακούς αυτό τον χρυσό διατροφικό κανόνα, όμως αξίζει να τον επαναλάβουμε. Τα φρούτα και τα λαχανικά περιλαμβάνουν διαφορετικά ιχνοστοιχεία ανάλογα με το χρώμα τους, για αυτό και έχει μεγάλη σημασία να γεμίζουμε το πιάτο μας με όσο το δυνατόν περισσότερες αποχρώσεις. Η διάσημη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού βιταμίνη C βρίσκεται σε αφθονία στους πράσινους και τους μωβ/μπλε καρπούς, όμως κάθε χρώμα έχει πολλά να προσφέρει στον οργανισμό σου.

2) Κάθε φυσικό εμπόδιο για καλό

Ο οργανισμός μας δεν αμύνεται μόνο μέσω των κυττάρων του ανοσοποιητικού μας, αλλά και μέσω της υγρασίας των βλεννογόνων που δρα ως φυσικό εμπόδιο στην είσοδο των ιών και των λοιπών παθογόνων στο σώμα μας. Πέραν της καλής ενυδάτωσης, υπάρχουν και άλλες στρατηγικές που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να ενισχύσουμε αυτά τους τους φραγμούς. Δική μας αγαπημένη είναι το Nasaleze Cold & Flu Blocker, ένας κλινικά αποδεδειγμένος και 100% φυσικός συνδυασμός εκνέφωσης σκόνης φυσικής κυτταρίνης και εκχυλίσματος άγριου σκόρδου για άμεση και αποτελεσματική προστασία από αερομεταφερόμενους ιούς και μικρόβια.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι ένας ψεκασμός σε κάθε ρουθούνι. Αφού εισέλθει στη μύτη μας, το Nasaleze Cold & Flu Blocker δημιουργεί αυτομάτως ένα διάφανο στρώμα στα τοιχώματα της ρινικής κοιλότητας, που διαρκεί έξι ώρες περίπου και επί του οποίου εγκλωβίζονται τα εισερχόμενα σωματίδια και δεν καταφέρνουν να εισέλθουν στον οργανισμό μας.

Ταυτόχρονα, χάρη στο εκχύλισμα ολόκληρου του φυτού με όνομα Ευρωπαϊκό Άγριο Σκόρδο (Allium Ursinum), είναι πλούσιο στο συστατικό agioene, που έχει διαπιστωθεί ότι διαθέτει εξαιρετικές αντιικές ιδιότητες, αλλά και χρήσιμες ποσότητες θείου, μαγνησίου, μαγγανίου, σιδήρου, χαλκού και αδενοσίνης, που έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση μολύνσεων από ιούς.

Αν δεν συμπαθείς την οσμή του σκόρδου, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς: η αφθονία της χλωροφύλλης στα φύλλα του φυτού εξουδετερώνει κάθε ενοχλητική μυρωδιά, ενώ το εκνέφωμα περιέχει και εκχύλισμα μέντας που δροσίζει και βοηθά την αναπνοή. Έτσι, μπορείς να το χρησιμοποιείς όσες φορές χρειαστεί, αφού χάρη στη φυσική του σύνθεση είναι απολύτως ασφαλές για τον οργανισμό – σε βαθμό που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα από όλη την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, των εγκύων και θηλαζουσών γυναικών, των αθλητών και των παιδιών ηλικίας τριών ετών και άνω.

3) Κάτω τα χέρια

Ταυτόχρονα με το Nasaleze, είναι σημαντικό να φροντίζεις κι εσύ για την ασφάλεια των βλεννογόνων σου. Τι σημαίνει αυτό; Προσπάθησε να κρατάς τα χέρια σου μακριά από το πρόσωπό σου στη διάρκεια της ημέρας – και όταν δεν μπορείς να το αποφύγεις, να προηγείται διεξοδική απολύμανση. Πέρα από την προστασία σου από τις ασθένειες, η στρατηγική αυτή θα κάνει θαύματα και για την επιδερμίδα σου.

4) Εσύ κοιμάσαι και το ανοσοποιητικό σου δουλεύει

Η αϋπνία και το στρες είναι δυο εχθροί του ανοσοποιητικού μας για τους οποίους δεν μιλάμε όσο θα έπρεπε. Βεβαιώσου ότι κοιμάσαι τουλάχιστον έξι ώρες κάθε βράδυ (αν μπορείς να επιτύχεις τις οκτώ, ακόμη καλύτερα) και επένδυσε όσο το δυνατόν περισσότερο στην χαλάρωσή σου.

5) Για σένα νοιάσου και γυμνάσου

Σίγουρα κάποια στιγμή έχεις ξανακούσει ότι η άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό σου. Πράγματι, είναι αλήθεια – τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την τακτική άσκηση μέτριας έντασης, που προκαλεί μια προσωρινή ώθηση στην παραγωγή μακροφάγων, των κυττάρων που επιτίθενται στα βακτήρια, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την κυκλοφορία των ανοσοκυττάρων, καθιστώντας τα ικανότερα να επιτεθούν σε βακτήρια και ιούς. Ωστόσο, πρέπει να είσαι προσεκτική: αν το παρακάνεις και εξαντλήσεις τον οργανισμό σου με εξουθενωτικές προπονήσεις, μπορεί να πετύχεις το αντίθετο αποτέλεσμα.

Μάθε περισσότερα για το Nasaleze Cold & Flu Blocker εδώ.