Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η εβδομάδα που ξεκινά αύριο σε ότι αφορά στις εξελίξεις της υπόθεσης με τα τρία νερά παιδιά στην Πάτρα.

Μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων, που θα δείξουν εκτός απροόπτου την αιτία του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας. Τα στοιχεία που θα προκύψουν θεωρείται ότι θα καθορίσουν την πορεία των ερευνών, σε σχέση και με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Οι ιατροδικαστές που ασχολούνται με την υπόθεση να ερευνούν πλέον το ενδεχόμενο ο θάνατος τουλάχιστον δύο εκ των άτυχων κοριτσιών να οφείλεται στην λήψη μιας άγνωστης τοξικής ουσίας που προκάλεσε τον σχεδόν ακαριαίο θάνατό τους, αναφέρει η εφημερίδα το ΒΗΜΑ. Κι αυτό με το δεδομένο ότι τα δύο κορίτσια που πέθαναν αιφνιδίως σε δύο νοσοκομεία δεν λάμβαναν την ίδια φαρμακευτική αγωγή, αφού έπασχαν από διαφορετικά νοσήματα.

Την ίδια ώρα, νέα διάσταση στο θρίλερ που παρακολουθούμε για σχεδόν δύο μήνες, δίνουν και οι νέες μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και οι οποίες έχουν μπει ήδη στο μικροσκόπιο των αρχών που διεξάγουν τις έρευνες.

Μένει να φανεί εάν η εισαγγελία της Πάτρας που διέταξε την προκαταρκτική έρευνα, θα έχει τον τελευταίο λόγο ή θα αναλάβει, η Εισαγγελία Αθηνών.

Οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

Το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας από την Πάτρα, η Τζωρτζίνα, δίνει τις απαντήσεις που χρειάζονται για να διαλευκανθεί η πολύκροτη υπόθεση, καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν στο πιο σύγχρονο και εξοπλισμένο πανεπιστημιακό εργαστήριο που διαθέτει η χώρα, όχι μόνο έχουν ολοκληρωθεί, αλλά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Τούνελ», έχουν παραδοθεί στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Στις εξετάσεις αυτές φαίνεται ότι περιλαμβάνεται ένα ορατό αποτέλεσμα που από μόνο του είναι ικανό να ξεκλειδώσει την υπόθεση χωρίς να συνδυαστεί με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών.

Η καταγγελία που προκαλεί ανατριχίλα

Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μίλησε ένας άνθρωπος, ο οποίος αποκάλυψε σημαντικές λεπτομέρειες για τη σχέση του ζευγαριού μέχρι τον θάνατο της Ίριδας.

«Ο Μάνος συνέχεια έλεγε ότι πάει κάποιο δρομολόγιο, αλλά ερχόταν στην Αθήνα να δει τη νεαρή φίλη του. Έκαναν σχέδια να μείνουν μαζί. Η γυναίκα του κάποια στιγμή το κατάλαβε ότι είχε άλλη, γιατί την έψαχνε με μανία στο Facebook και προσπαθούσε να την κάνει φίλη», είπε για το ζευγάρι στην Πάτρα.

«Εκείνος αποφάσισε να το πει στη γυναίκα του ότι θα χωρίσουν όταν είχε γεννηθεί η Ίρις. Ότι θα φύγει από το σπίτι και θα μείνει αλλού κι εκείνη συμφώνησε. Την επόμενη ημέρα ή λίγες ημέρες μετά τον πήρε τηλέφωνο και του είπε να γυρίσει σπίτι γιατί το μωρό πέθανε… Έτσι, εκείνος επέστρεψε στη γυναίκα του. Ακύρωσαν τα σχέδιά τους να μείνουν μαζί ο Μάνος με τη φίλη του», είπε.

Η μαρτυρία αποκάλυψε ότι ο Μάνος ήθελε να φύγει από τη σχέση αυτή, αλλά φοβόταν την αντίδραση της Ρούλας.

«Σύμφωνα με τη νεαρή φίλη του, ο Μάνος έλεγε ότι φοβόταν να φύγει γιατί η γυναίκα του είχε κάποιες ασταθείς συμπεριφορές και ξεσπάσματα και της είχε πει ότι ανησυχούσε γιατί την είχε δει να πετάει με δύναμη το μωρό στην κούνια επειδή είχε θυμώσει. Τον απειλούσε ότι θα τον καταστρέψει. Μετά μάθαμε ότι πέθανε και το άλλο παιδί», τόνισε.

Η καταγγελία αυτή εξετάζεται ήδη από τις Αρχές, καθώς αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές σε ότι αφορά στην έρευνα που διεξάγεται.

«Η Τζωρτζίνα φοβόταν»

Στην ίδια εκπομπή που μεταδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής, έφτασαν επίσης νέες σοβαρές μαρτυρίες για το πώς η 9χρονη βίωσε το θάνατο των δύο αδελφών της.

Συγγενείς, φίλοι, και άτομα από το νοσοκομείο μιλούν για την ψυχολογία της Τζωρτζίνας, την ανατριχιαστική ζωγραφιά της που έφερε στο «φως» η εκπομπή, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση που είχε με τον πατέρα της.

«Η Τζωρτζίνα τις πρώτες ημέρες μετά το θάνατο της Ίριδας, με όσους μιλούσε για το γεγονός που είχε τραυματίσει την ψυχούλα της, ξεκινούσε τη διήγησή της από την κουζίνα και μετά. Εκεί δηλαδή που η θεία της μετέφερε το βρέφος για να το επαναφέρει μαζί με τη Ρούλα. Φαινόταν σαν να είχε διαγράψει εντελώς το πριν από το μυαλό της και όταν τη ρωτούσαμε σχετικά, έδειχνε σαν κάτι να φοβάται», περιγράφει πρόσωπο από το στενό τους περιβάλλον υπογραμμίζοντας την έντονη ανησυχία όλων σχετικά με την ψυχολογία της Τζωρτζίνας.

Τα όσα αναφέρει νοσηλεύτρια, όχι μόνο προκαλούν ανατριχίλα, αλλά εγείρουν και πολλά ερωτηματικά.

«Αυτά που θα σας πω, έγιναν όταν η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο και πριν πάθει την ανακοπή. Καταλαβαίνετε ότι πέσαμε όλοι να βοηθήσουμε μετά το θάνατο της Ίριδας που ήταν πρόσφατος. Ρωτήσαμε τη μητέρα για το πώς έχει πάρει το θάνατο της δεύτερης αδελφής της. Μας απάντησε με έναν τρόπο που τουλάχιστον εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Είπε ‘Μια χαρά είναι, μη σου πω πως ζήλευε και τώρα νιώθει καλύτερα μόνη της’», αποκαλύπτει νοσηλεύτρια.

«Τώρα πιστεύω ότι 100% είναι εγκληματική ενέργεια»

Για παραπάνω από έναν δράστες μιλά ο Κατερινόπουλος ο ταξίαρχος ε.α Θανάσης Κατερινόπουλος, ο οποίος δήλωσε πεπεισμένος ότι πρόκειται 100% για εγκληματική ενέργεια.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τον κύκλο των καταθέσεων, όπως είπε αλλά ξεκαθάρισε ότι «Η υπόθεση είναι ήδη δεμένη. Πολύ σύντομα θα έχουμε μάλλον δράστες και όχι τον δράστη αυτού του στυγερού εγκλήματος που όπως έχω πει και στο παρελθόν είναι μέχρι στιγμής το έγκλημα του αιώνα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Star.

Είναι θέμα ημερών, είναι θέμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας και είναι και θέμα από κει και πέρα όσων πρέπει να ακολουθήσει ο εισαγγελέας, τόνισε.

«Εκτιμώ ότι δε θα έχουμε δράστη, αλλά δράστες. Ας κάνουμε λίγη υπομονή οι μέρες θα το δείξουν. Δεν περιμένω να δουν το φως της δημοσιότητας οι τοξικολογικές εξετάσεις πριν φτάσουν πρώτα στον Εισαγγελέα» είπε.

«Θέλω να πιστεύω ότι είναι καθαρά διαδικαστικό το θέμα» ενώ εκτίμησε ότι σε μία μιάμιση εβδομάδα θα έχει διευθετηθεί η υπόθεση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρέπει να γίνει σύγκριση του θανάτου της Τζωρτζίνας, του παιδιού που κατέληξε τελευταίο, με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, ο κ. Κατερινόπουλος είπε ότι πρέπει να γίνει.

«Οι δράστες είναι ίδιοι. Δεν μπορούμε να έχουμε διαφορετικούς δράστες. Σέβομαι τον πόνο αυτών των γονιών, αλλά πρέπει να περιμένουν»

Δεν είναι μόνο οι τοξικολογικές αλλά και οι υπόλοιπες ανακριτικές εκθέσεις» επισημαίνει.

Ο κ. Κατερινόπουλος κατέληξε λέγοντας πως «Τώρα ναι, απορρίπτω το ενδεχόμενο του παθολογικού θανάτου. Τώρα πιστεύω ότι 100% είναι εγκληματική ενέργεια».