Η απώλεια βάρους πρόκειται για ένα περίπλοκο ταξίδι, ειδικά αν προσπαθείτε να μειώσετε τον όγκο των επεξεργασμένων τροφίμων ή της ζάχαρης που μπορεί να καταναλώνατε καθημερινά. «Σύμμαχος» στην προσπάθειά σας όμως, έχετε τα φρούτα που πρόκειται για υγιεινά, νόστιμα και γεμάτα θρεπτικά συστατικά τρόφιμα που όχι μόνο μας βοηθούν να αδυνατίσουμε αλλά υποστηρίζουν και την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Ένα μήλο την ημέρα για επίπεδη κοιλιά…

Φαίνεται πως κάνει πολλά περισσότερα από το να κρατά τον γιατρό μακριά σας. Χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή και φυτικές ίνες συμβάλλει και στην μείωση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, σύμφωνα με τους ειδικούς. Τα μήλα αποτελούν την ιδανική επιλογή και για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της συμβολής τους στην μείωση της χοληστερόλης, στην διαχείριση της αρτηριακής πίεσης, στη βελτίωση της υγείας του εντέρου σας και στην πρόληψη του σχηματισμού κοιλιακού λίπους.

Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες πηκτίνης, οι οποίες κάνουν δύο πράγματα: προάγουν τον κορεσμό και μπορούν να επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σας επειδή οι ίνες πηκτίνης διασπώνται αργά. Επομένως, προφανώς, όταν νιώθουμε χορτάτοι, δεν θα αναζητήσουμε κάποιο άλλο σνακ. Ταυτόχρονα τα μήλα έχουν ελάχιστες θερμίδες και ζάχαρη αποτελώντας μία από τις πιο σίγουρες επιλογές σας αν θέλετε «επίπεδη» κοιλιά.

Τα μήλα είναι επίσης πλούσια σε πολυφαινόλες, οι οποίες συνοδεύονται από χρήσιμα αντιοξειδωτικά που είναι γνωστό ότι βοηθούν στη διαχείριση και τον έλεγχο του βάρους. Σε ανασκόπηση μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση μήλων σε τακτική βάση συσχετίστηκε με την απώλεια βάρους σε άτομα που ήδη θεωρούνταν «υπέρβαρα».

Σε άλλη σειρά μελετών επισημαίνεται ότι οι πολυφαινόλες των μήλων συσχετίστηκαν ειδικά με τη μείωση του σπλαχνικού λίπους, που είναι ο «επικίνδυνος» τύπος λίπους που βρίσκεται κοντά στα κοιλιακά σας όργανα.