Η αρχή του τέλους για το θρίλερ της Πάτρας με τα νεκρά κοριτσάκια, πρόκειται να γραφεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το τμήμα Ανθρωποκτονιών που έχει αναλάβει την έρευνα έχει καταλήξει σε αποτέλεσμα και οι αστυνομικοί αναμένουν και τα αποτελέσματα με τις φαρμακευτικές ουσίες που έλαβε στο 9μηνο διάστημα των νοσηλειών της η Τζωρτζίνα, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ποιος είναι ο επιστήμονας που ετοιμάζει το πόρισμα για την Τζωρτζίνα

Ο επιστήμονας, ο οποίος θα διευκολύνει ενδεχομένως τις εξελίξεις γύρω από τους τρεις «μυστηριώδεις» θανάτους των κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, είναι ο καθηγητής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ράικος, που έχει μετεκπαιδευτεί στο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Βέρνης στην Ελβετία.

Ο κ. Ράικος και οι συνεργάτες του αναλύουν ποιοτικά και ποσοτικά τις φαρμακευτικές ουσίες που έλαβε στο 9μηνο διάστημα των νοσηλειών της η 9χρονη Τζωρτζίνα και υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο το πόρισμα εντός της εβδομάδος.

Η εντολή από το εργαστήριο είναι ρητή να μην διαρρεύσει το παραμικρό. «Τα αποτελέσματα της ανάλυσης θα τύχουν θεσμικής αξιοποίησης και μόνο», ειπώθηκε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες από το pelop .

Αυστηρές συστάσεις από την Ζαγγελίδου

Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ιατροδικαστικής και Ιατροδικαστικών Ερευνών, Ελένη Ζαγγελίδου, δεν έχει παρέμβει πολλές φορές για την υπόθεση στην Πάτρα

Ωστόσο σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα «Πελοπόννησος», η κ Ζαγγελίδου τοποθετήθηκε ιδιαίτερα αυστηρά.

«Παρακολουθώ το θέμα με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Εχει ξεφύγει τελείως ο τρόπος που καλύπτεται επικοινωνιακά. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει! Έχει χαθεί κάθε μέτρο διακριτικής προσέγγισης. Δεν είναι μόνο η μητέρα των παιδιών, είναι ένας ευρύτερος οικογενειακός περίγυρος που σίγουρα νοιώθει αφόρητη πίεση και θίγεται βάναυσα, παρ’ ότι μέχρι τώρα η υπόθεση παραμένει ανοικτή, αφού ούτε διώξεις έχουμε, ούτε έχουν απαγγελθεί κατηγορίες», είπε.

Σχολιάζοντας την πρόοδο των ερευνών για τους τρεις θανάτους από ιατροδικαστικής πλευράς, τόνισε ότι: «Κάποια πράγματα θα μας δώσει ο πιο πρόσφατος θάνατος, της Τζωρτζίνας, που ίσως αποβούν καταλυτικά στην προσπάθεια του Τμήματος Ανθρωποκτονιών να φτάσει με αδιαμφισβήτητο τρόπο στη λύση του τριπλού αινίγματος. Για τα άλλα δύο παιδιά έχει παρέλθει πολύς χρόνος από τον θάνατό τους και αν δεν έχουμε συνταρακτικά στοιχεία για την Τζωρτζίνα, τότε πολύ φοβάμαι ότι θα παρουσιαστεί δυστοκία στο δικονομικό κομμάτι της υπόθεσης…».