Αγγελική Νικολούλη

 

«Θάνατος με χείλη κόκκινα»

 

Μια νεαρή γυναίκα διαπράττει ένα αποτρόπαιο έγκλημα.

Με δαιμονικό σχέδιο καλύπτει τον φόνο και μπαίνει σε δρόμο χωρίς επιστροφή.

Μια αληθινή περιπέτεια που ξεπερνά τη φαντασία.

 

Μια αγωνιώδης αναζήτηση, με καλοστημένες παγίδες και ανατροπές που κόβουν την ανάσα.  

 

Ενα συγκλονιστικό βιβλίο για τα άγρια ένστικτα, βασισμένο σε αληθινή ιστορία.

Μια άγρια νύχτα του χειμώνα, σ’ ένα ερημικό ορεινό χωριό, μια νεαρή γυναίκα διαπράττει αποτρόπαιο έγκλημα. Με δαιμονικό σχέδιο καλύπτει τον φόνο και μπαίνει σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Λίγα χρόνια μετά, ένας μάρτυρας βλέπει μια λεπτή σιλουέτα να σκάβει βαθιά στο σκοτάδι και το αίμα του παγώνει…
Η Αθήνα ζει στους ρυθμούς των Χριστουγέννων. Μια δημοσιογράφος δέχεται μεταμεσονύχτιο τηλεφώνημα από δικηγόρο. Της αποκαλύπτει την εξαφάνιση ενός νέου και δυναμικού επιχειρηματία και ζητά να την ερευνήσει. Μαύρο σύννεφο καλύπτει το παρελθόν του γοητευτικού άντρα. Μια ομίχλη μυστηρίου, που πυκνώνει συνεχώς γύρω από ατιμώρητα εγκλήματα. Η έρευνα ξεκινά και οι ιστορίες μπλέκονται και γίνονται μία. Οι παίκτες εναλλάσσονται σ’ ένα παιχνίδι θανάτου όπου όλα είναι ανοιχτά.
Μια αληθινή περιπέτεια που ξεπερνά τη φαντασία. Μια αγωνιώδης αναζήτηση, με καλοστημένες παγίδες και ανατροπές που κόβουν την ανάσα. Ενα βιβλίο για τα λυσσαλέα πάθη και τα άγρια ένστικτα.

Επίσης,

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών – Ιδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη και την υπογραφή κορυφαίων ελλήνων φιλολόγων

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ παρουσιάζει μία 

Χρηστική βιβλιοθήκη για τη γλώσσα

Εναν μοναδικό θησαυρό γνώσης.

Απολαυστικά βιβλία γνώσης για τη γραμματική, τη λογοτεχνία και τη σκέψη του αρχαιοελληνικού κόσμου.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν. ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ

Αυτή την εβδομάδα,

Αρχαία Ελληνική Γραμματολογία

του καθηγητή φιλολογίας Φάνη Ι. Κακριδή

Η συναρπαστική πορεία των ελληνικών γραμμάτων από την ομηρική εποχή έως την ίδρυση της Κωνσταντινούπολης. Και παράλληλα, η πολιτική ιστορία, οι κοινωνικές συνθήκες, η οικονομία, η θρησκεία και οι εικαστικές τέχνες κάθε περιόδου.

  • Προϊστορία
  • Προφορική παράδοση
  • Αρχαϊκή εποχή
  • Κλασική εποχή
  • Ελληνιστική εποχή
  • Ελληνορωμαϊκή εποχή
  • Επική και Λυρική ποίηση
  • Δραματική ποίηση: τραγωδία, σατυρικό δράμα, κωμωδία
  • Πεζογραφία: ρητορική, ιστοριογραφία, επιστήμες, φιλοσοφία
  • Μικρό λεξικό φιλολογικών και αρχαιογνωστικών όρων

Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις.

Με ένα μεγάλο εκδοτικό έργο και μια πλούσια ερευνητική δραστηριότητα το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ιδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη) είναι ένας από τους πιο αξιόπιστους ερευνητικούς φορείς στον τομέα των ανθρωπιστικών σπουδών. Οι εκδόσεις του καλύπτουν πολλά πεδία, όπως την Ιστορία της ελληνικής γλώσσας, λεξικογραφία, αρχαία ελληνική γραμματεία, νεοελληνική λογοτεχνία. Ενας από τους στρατηγικούς στόχους του Ινστιτούτου είναι η κατάρριψη των μύθων που κυκλοφορούν για την Ιστορία της ελληνικής γλώσσας τοποθετώντας την μέσα στην Ιστορία.

Εμβληματικά βιβλία της σειράς «Αρχαιογνωσία και Αρχαιογλωσσία», η επιμέλεια της οποίας φέρει την υπογραφή του Δ. Ν. Μαρωνίτη, και το βιβλίο του Μανώλη Τριανταφυλλίδη «Τα οικογενειακά μας ονόματα» προσφέρει στους αναγνώστες του Το Βήμα.

Αυτή την εβδομάδα η «Αρχαία ελληνική γραμματολογία» του Φάνη Κακριδή. Στις φιλολογικές αρετές του εγχειριδίου ανήκει η συστηματική οικονομία του, με την οποία συστήνεται επαρκώς η αρχαία ελληνική γραμματεία κατά εποχές, γένη και είδη. Σε κάθε γραμματολογικό κεφάλαιο προτάσσονται οι ιστορικές και οι κοινωνικές συνθήκες που περιβάλλουν τα γράμματα και τις τέχνες.

Οι «Αρχαίοι Ελληνες φιλόσοφοι» των Βασίλη Κάλφα και Γιώργου Ζωγραφίδη καλύπτουν έξι συν έξι αιώνες, με σημείο τομής την εμφάνιση του χριστιανισμού. Το γεωγραφικό του φάσμα εκτείνεται στην οικουμένη της εποχής. Φιλοσοφικός στοχασμός και φιλοσοφικός βίος αποτελούν τους δύο άξονες περιστροφής του εγχειριδίου. «Πότε η αρχαία ελληνική φιλοσοφία σταματά να είναι ελληνική; Πότε να είναι αρχαία; Πότε να είναι φιλοσοφία;», Τα «προκλητικά» αυτά ερωτήματα σφραγίζουν το εγχειρίδιο.

Τέλος, «Τα οικογενειακά ονόματα» του Μανόλη Τριανταφυλλίδη θα μπορούσε να θεωρηθεί ο τελευταίος (9ος) τόμος των Aπάντων του, γιατί δημοσιοποιεί το κείμενο και το (σχετικό) αρχειακό υλικό που βρέθηκε στα κατάλοιπά του. Η μελέτη ασχολείται συστηματικά με την προέλευση και τη σημασία των νεοελληνικών οικογενειακών ονομάτων. Eξετάζει τόσο τους μηχανισμούς που οδήγησαν στη δημιουργία της τεράστιας ποικιλίας των επωνύμων όσο και ένα πλήθος ονόματα που προέρχονται είτε από το βαφτιστικό κάποιου προγόνου είτε από τον τόπο καταγωγής του, από το επάγγελμά του ή από κάποιο παρατσούκλι του.

Μαζί

VITA

Το πρώτο περιοδικό υγείας και ευεξίας στην Ελλάδα.

X-Factor. Kαλό Πάσχα από το MEGA talent show!

Αφιέρωμα: Υγεία

Γιοτάζουμε την υγεία μας και τη θωρακίζουμε.

Fitness

Καθημερινές κινήσεις για να είστε σε φόρμα χωρίς προπόνηση.

Τα πάντα για την ευεξία μας!

Best shopping στο διαδίκτυο.

Ακόμη

To Βήμα συνεχίζει με τις Μαθητικές του εφημερίδες.

Αυτή την Κυριακή, γράφουν, οι μαθητές της Aλεξανδρούπολης.

Επίσης

ΟΠΑ NEWS

Η επίσης εφημερίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με την υπογραφή κορυφαίων πανεπιστημιακών.

Σε αυτό το τεύχος:

Καθηγητές και ειδικοί γράφον για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον.

 

Και

ΒHMAgazino

O Θανασάκης του Αρκά σε νέες περιπέτειες!

Και στην απλή έκδοση των €2.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «Αρχαία ελληνική γραμματολογία»: €1,30 & «Θάνατος με χείλη κόκκινα»: €0,95)