Είναι θρεπτικό, αναζωογονητικό, επαναφέρει την απαλότητα της επιδερμίδας, την ενυδατώνει σε βάθος ενώ παράλληλα μπορεί να της χαρίσει μερικά από τα πιο εξωτικά, υπέροχα αρώματα. Επιπλέον, αν στη σύνθεσή του περιέχει ιριδίζοντα στοιχεία χαρίζει μοναδική λάμψη, τονίζοντας το μαύρισμα στα πόδια μας. Το body oil είναι ένα πολυμορφικό καλλυντικό που έχει πάνω από μία χρήσεις, γι’ αυτό αξίζει όλοι να έχουμε από ένα. Ας δούμε 6 από τις κυριότερες χρήσεις του.

Οι 6 χρήσεις του body oil

*Στην μπανιέρα

Προσθέτουμε στο νερό μερικές κουταλιές της σούπας body oil και χαλαρώνουμε 15’. Ετσι το δέρμα μας θα γίνει εξαιρετικά απαλό χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα.

*Πριν από το ξύρισμα

Αντί για αφρό ή σαπούνι, απλώνουμε στην επίμαχη περιοχή μία πλούσια στρώση body oil. Ετσι το ξυραφάκι θα γλιστράει καλύτερα στην επιδερμίδα και θα κάνει το ξύρισμα πιο βαθύ, αποτρέποντας τους ερεθισμούς και τους μικρο-τραυματισμούς.

*Για απολέπιση

Συνδυάζουμε το έλαιό μας με χοντρούς κόκκους από αλάτι ή από καστανή ζάχαρη. Η αναλογία είναι τέτοια ώστε το μείγμα μας να μην είναι υδαρές αλλά ούτε και σφιχτό προκειμένου να εφαρμόζεται σωστά στο δέρμα.

*Για ενυδάτωση

Μετά το ντους απλώνουμε επαρκή ποσότητα στο σώμα μας και με κυκλικές κινήσεις κάνουμε ελαφρύ μασάζ, ώσπου τα ευεργετικά συστατικά του να απορροφηθούν εντελώς από την επιδερμίδα. Επιπλέον οι κινήσεις μασάζ που απαιτούνται για την απορρόφηση του ελαίου προάγουν την τόνωση της μικροκυκλοφορίας και την άμεση λάμψη της επιδερμίδας. Στη συνέχεια καλύπτουμε το σώμα μας με ένα ζεστό μπουρνούζι. Ετσι θα διεισδύσουν σε βάθος τα θρεπτικά συστατικά.

* Για ενισχυμένη ενυδάτωση και θρέψη

Παίρνουμε μία ποσότητα κρέμας σώματος και την αναμειγνύουμε με μερικές σταγόνες από το έλαιό μας. Το μείγμα μας είναι εξαιρετικά ευεργετικό για τα πιο ξηρά και τραχιά σημεία, όπως αγκώνες, γόνατα και πέλματα.

* Για μασάζ

Κάνει τα χέρια μας να γλιστράνε πάνω στο δέρμα διευκολύνοντας τις κινήσεις μασάζ. Αν μάλιστα επιλέξουμε ένα body oil με αιθέρια έλαια θα έχουμε θετική επίδραση και στην ψυχολογία μας, ενώ η εμπειρία του μασάζ θα γίνει ακόμα πιο χαλαρωτική.