Αποτελεί ένα ζήτημα που απασχολεί τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες. Ωστόσο η αποτρίχωση σώματος μπορεί να γίνει με πολλές μεθόδους. Εμείς ζυγίζουμε τα υπέρ και τα κατά της καθεμίας, προκειμένου να κάνουμε την καλύτερη επιλογή, και να εξασφαλίσουμε το πιο λείο, βελούδινο δέρμα στις φετινές καλοκαιρινές μας εμφανίσεις και όχι μόνο.

Ξυραφάκι

Τo πλεονέκτημά του είναι ότι είναι γρήγορο και πρακτικό. Τα μειονεκτήματά του είναι οι μικροτραυματισμοί και το παροδικό αποτέλεσμα (από 1 ως 3 μέρες, ανάλογα με την πυκνότητα της τριχοφυίας.). Ωστόσο για το μπικίνι δεν είναι η καλύτερη επιλογή, γιατί η περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη. Επιπλέον, η τρίχα γίνεται σταδιακά πιο άγρια και δυνατή ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος της φλεγμονής εξαιτίας κάποιας τρίχας που μπορεί να γυρίσει μέσα στην επιδερμίδα. Επίσης σε καμία περίπτωση δε συστήνεται για το πρόσωπο, γιατί επιδεινώνει το πρόβλημα.

 

Λέιζερ

Η καλύτερη μέθοδος που έχει μόνιμα αποτελέσματα, αφού έπειτα από λίγες συνεδρίες, απαλλασσόμαστε διά παντός από την τριχοφυία σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος και του προσώπου. Η ενόχληση  –με εξαίρεση τις  αρχικές συνεδρίες- είναι ήπια ως και ανύπαρκτη. Είναι μύθος ότι αποτελεί τον πιο κοστοβόρο τρόπο αποτρίχωσης, αν προσθέσουμε τα έξοδα των υπόλοιπων μεθόδων σε βάθος χρόνου. Επίσης, χάρη στη συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία του, μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στις σκουρόχρωμες όσο και τις πιο ανοιχτόχρωμες τρίχες, αλλά και στην μαυρισμένη επιδερμίδα.

Κρέμα Αποτρίχωσης

Δεν υπάρχει ο κίνδυνος να κοπούμε και η τρίχα που ξαναβγαίνει δεν είναι τόσο άγρια όσο με το ξυραφάκι. Το αποτέλεσμα διαρκεί λίγο παραπάνω, από 2-4 μέρες. Οσον αφορά στο μπικίνι πρέπει να προσέξουμε ώστε η σύνθεση να μην έρθει σε επαφή με τις βλεννογόνους.

Κερί / Χαλάουα

Είναι δυο από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους γιατί αφήνουν το δέρμα βελούδινα απαλό για περίπου 3 εβδομάδες. Το μειονέκτημά τους είναι ότι πρέπει να περιμένουμε αρκετά μέχρι να μεγαλώσουν οι τρίχες για την επόμενη αποτρίχωση. Αν χρησιμοποιούμε ζεστό κερί, προσέχουμε τη θερμοκρασία του ώστε να μην προκαλέσει ερεθισμούς ή και εγκαύματα. Αντενδείκνυται αν έχουμε ευρυαγγείες ή φλεβίτιδα. Μία πολύ πρακτική και ασφαλής είναι η λύση των ταινιών κρύου κεριού. Και βέβαια, δεν είναι ανώδυνες (τουλάχιστον μέχρι να τις συνηθίσουμε). Έξτρα συμβουλή: Για να μειώσουμε τον πόνο, κόβουμε τις τρίχες με ένα ψαλιδάκι πριν.

Συσκευή αποτρίχωσης

Οικονομική και πρακτική μέθοδος με αποτέλεσμα που διαρκεί αρκετά, από 2-4 εβδομάδες. Το μόνο πρόβλημα είναι κάποιες τρίχες γυρνούν προς τα μέσα ενώ στην ευαίσθητη επιδερμίδα ενδέχεται να προκαλέσει κοκκινίλες ή θυλακίτιδα. Για να το αποφύγουμε, κρατάμε τη συσκευή κάθετα στο δέρμα και κάνουμε τακτικά απολέπιση. Επίσης, καλό είναι να τη χρησιμοποιούμε μετά το ντους, όταν οι πόροι είναι διεσταλμένοι, προκειμένου να γίνεται πιο εύκολα η απομάκρυνση των ριζών.