Όταν οι ανοιξιάτικες αλλεργίες σας συνοδεύονται από φαγούρα στα μάτια, ξέρετε ότι έχει φτάσει η στιγμή για τις οφθαλμικές σταγόνες. Αλλά αν αυτή είναι η μόνη αλλαγή που κάνετε στη ρουτίνα σας, ενδεχομένως η ενόχληση να μην υποχωρήσει εντελώς. Αυτό διότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, ενώ οι λιπαντικές σταγόνες μπορούν να βοηθήσουν στην καταπράυνση των συμπτωμάτων, δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες του ερεθισμού.

Εκτός από τη χρήση των οφθαλμικών σταγόνων σας, υπάρχουν τρεις κανόνες φροντίδας που θέλετε να ακολουθήσετε αυτή την άνοιξη:

#1 Χρησιμοποιήστε εγκεκριμένα από τον οφθαλμίατρο προϊόντα για την φροντίδα της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια

Εάν είστε επιρρεπείς σε αλλεργίες γύρω από την περιοχή των ματιών, βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα περιποίησης δέρματος που χρησιμοποιείτε γύρω από τα μάτια δεν επισημαίνονται μόνο ως ελεγμένα και εγκεκριμένα από δερματολόγους, αλλά και ως ελεγμένα και εγκεκριμένα από οφθαλμίατρους, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Αυτό σημαίνει ότι έχουν γίνει πρόσθετες δοκιμές που επιβλήθηκαν από οφθαλμίατρο για να βεβαιωθεί ότι το προϊόν είναι υποαλλεργικό για αυτήν την περιοχή και λιγότερο πιθανό να προκαλέσει κάποιο εξάνθημα ή αντίδραση.

#2 Αποφύγετε τα αρώματα

Ειδικοί αλλεργιολόγοι επισημαίνουν ότι είναι καλό να αποφεύγετε «οτιδήποτε με άρωμα ή συστατικά στα οποία μπορεί να είστε ευαίσθητοι», καθώς τα αρώματα και οι βαφές είναι οι κύριες αιτίες της δερματίτιδας εξ επαφής, μιας αλλεργικής δερματικής αντίδρασης.

Όπως μας εξηγούν, τα μάτια σας είναι ήδη ερεθισμένα λόγω των εποχικών αλλεργιών και είναι πιθανό να αντιδράσουν πιο έντονα από το συνηθισμένο σε οποιαδήποτε συστατικά περιποίησης δέρματος χρησιμοποιείτε στην περιοχή. Η καλύτερη επιλογή είναι οι φόρμουλες που είναι φιλικές προς το ευαίσθητο δέρμα.

#3 Καθαρά βλέφαρα και βλεφαρίδες

«Είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο κατά την περίοδο των αλλεργιών, αλλά όλο το χρόνο, να έχουμε εξαιρετική υγιεινή για τα βλέφαρα και τις βλεφαρίδες», μας λένε οι ειδικοί. Φυσικά, αυτό σημαίνει να διατηρείτε τα βλέφαρά σας καθαρά και να αφαιρείτε καλά το μακιγιάζ των ματιών στο τέλος της ημέρας.