Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Ο 66ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι γεγονός.

Ακριβώς στις 22:00, στο  Pala Olimpico, στο Τορίνο της Ιταλίας, θα ξεκινήσει ο Α΄ ημιτελικός, στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die Together».

Πρόκειται για μια συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική μπαλάντα, που αφηγείται μια αληθινή ιστορία αγάπης, σαν ένα όνειρο σε μπλε φόντο, που «ζωντανεύει» επί σκηνής μέσα από τα μάτια της ερμηνεύτριας.

Τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντα.

Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Σημειώνεται ότι απόψε διαγωνίζονται τα πρώτα 17 τραγούδια. Δέκα από αυτά θα προκριθούν στον τελικό του Σαββάτου 14 Μαΐου 2022.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών είναι: Αλβανία, Λετονία, Λιθουανία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Κροατία, Δανία, Αυστρία, Ισλανδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Αρμενία.

Τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον τελικό.

Ψηφίζουν, όμως, στους δύο ημιτελικούς και συγκεκριμένα: Στον Α’ ημιτελικό ψηφίζουν η Ιταλία και η Γαλλία και στον Β’ ημιτελικό ψηφίζουν η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακούστε το τραγούδι «Die Together» παρακάτω: