Ενα μεσαίο μήλο αποδίδει περίπου 65 θερμίδες, όπου το σύνολο των θερμίδων προέρχονται αποκλειστικά από τους υδατάνθρακες. Αποτελείται κατά 84% από νερό και περιέχει αρκετή ποσότητα φυτικών ινών, περίπου 4 γραμμάρια.  Μερικοί από τους λόγους που αγαπάμε τα μήλα είναι γιατί ενισχύουν την καρδιαγγειακή υγεία, την εγκεφαλική λειτουργία και δρουν προληπτικά κατά του καρκίνου.

Έτσι θα διατηρήσετε τα μήλα σας φρέσκα

Διαλέγουμε προσεκτικά

Σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει ότι μερικά μήλα έχουν περισσότερες «φθορές» από άλλα. «Παράγοντες όπως η πίεση, το άμυλο και τα επίπεδα ζάχαρης επηρεάζουν τις δυνατότητες αποθήκευσης ενός μήλου», εξηγούν οι ειδικοί. Ως εκ τούτου, να είστε προσεκτικοί, επιλέγοντας πιο σφιχτά μήλα στο άγγιγμα, χωρίς καφέ κηλίδες ή σημάδια.

Υπάρχουν επίσης ορισμένα είδη μήλων που τείνουν να διατηρούνται λίγο περισσότερο. Τα opal μήλα, για παράδειγμα, δεν μαυρίζουν.

Χρησιμοποιήστε το ψυγείο σας

Ενώ τα μήλα μπορεί να ευδοκιμήσουν στο ύπαιθρο ενώ είναι ακόμα στα δέντρα τους, μόλις τα φέρετε από το κατάστημα, θα παραμείνουν φρέσκα για περισσότερο χρόνο αν τα διατηρήσετε στο ψυγείο σας.

«Συνιστούμε πάντα να διατηρούνται τα μήλα στο ψυγείο για βέλτιστη φρεσκάδα και διάρκεια ζωής, ανεξάρτητα από την ποικιλία ή το πού αγοράστηκε το μήλο», επισημαίνουν οι ειδικοί.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η ψύξη είναι ίδια σε κάθε μέρος του ψυγείου. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις ζώνες του ψυγείου σας. Η ψυχρή ζώνη στο πίσω μέρος του ψυγείου σας είναι συνήθως η πιο κρύα περιοχή, η οποία είναι καλύτερη για την αποθήκευση φρούτων όπως μήλα που δεν είναι επιρρεπή σε ψυχρούς τραυματισμούς.

Είναι επίσης το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε φρούτα όπως κεράσια και σταφύλια, καθώς και κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Εάν θέλετε να γίνετε εξαιρετικά συγκεκριμένοι, οι ειδικοί συνιστούν την θερμοκρασία μεταξύ 0,5 και 1,7 βαθμών Κελσίου.

Κρατήστε τα… χώρια

Κρατήστε τα μήλα χωριστά το ένα από το άλλο και σκεφτείτε να τα τυλίξετε ξεχωριστά σε μικρά πετσετάκια, αν δεν έχετε τόσο χώρο. Αυτό βοηθά στην πρόληψη του αερίου αιθυλενίου, που εκπέμπουν πολλά ώριμα φρούτα, από το να προκαλέσουν πρόωρη ωρίμανση κοντινών προϊόντων (ή χειρότερα, σήψη).

Επίσης, πετάξτε ό, τι σαπίζει ή δεν είναι καλό μόλις το εντοπίσετε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε πραγματικά να τα διατηρήσετε σας φρέσκα για όσο το δυνατόν περισσότερο.