Η εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» ασχολείται σήμερα με ένα πρόβλημα που απασχολεί τους ανθρώπους τώρα που έχει «ανοίξει» ο καιρός, και δεν είναι άλλο από την κακοσμία του σώματος.

Στο Μιχάλη Κεφαλογιάννη μίλησε σχετικά ο δερματολόγος – αφροδισιολόγος Νίκος Αποστολάκης.

«Ο ιδρώτας δημιουργεί μια δυσάρεστη οσμή στο δέρμα μας. έχει να κάνει με την αλληλεπίδραση του ιδρώματα με τα βακτήρια που έχουμε στο σώμα μας. Η κακοσμία παρατηρείται κυρίως στις μασχάλες, στην περιγεννητική περιοχή, και υπό ορισμένες συνθήκες και στα πόδια. Πρόβλημα με την κακοσμία αντιμετωπίζουν και άτομα με αυξημένη τριχοφυΐα. Ίσως μια αποτρίχωση στις συγκεκριμένες περιοχές, λύσει και το πρόβλημα», εξήγησε ο κ. Αποστολάκης.

Πώς μπορούμε να προλάβουμε ή να αντιμετωπίσουμε την κακοσμία σώματος

«Προσέχουμε την υγιεινή του σώματός μας. Αν έχουμε ιδρώσει κάνουμε ένα μπάνιο. Βοηθάει το σκούπισμα να είναι επιμελές, ώστε να μην υπάρχει υγρασία στην περιοχή. Μπορούμε να κάνουμε χρήση αποσμητικών. Τα αντιιδρωτικά σπρέι είναι καλό να χρησιμοποιούνται βράδυ. Το αντισηπτικό σώματος και οι σχετικές αντιβιοτικές κρέμες χρησιμοποιούνται σε συνεργασία πάντα με το γιατρό μας», πρόσθεσε ο ίδιος αναφορικά με τα όσα μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε την κακοσμία του σώματος.

Ακολουθήστε το στο Google News