Όλοι κατά καιρούς παρατηρούμε ότι χάνουμε μαλλιά. Η απώλεια 50-100 τρίχες την ημέρα είναι ένα φυσιολογικό γεγονός. Όταν όμως παρατηρούμε σημαντική αραίωση ή αργή ανάπτυξη των μαλλιών μας τότε είναι πιθανό να  συμβαίνει κάτι άλλο. Υπάρχουν πολλοί ένοχοι ωστόσο υπάρχει ένας που ίσως δε θα μπορούσαμε ποτέ να υποπτευθούμε. Και αυτό δεν είναι άλλο από τα σφιχτά χτενίσματα.

Πρόκειται για την αλάνθαστη επιλογή όταν τα μαλλιά μας δε στρώνουν για κανέναν λόγο ή όταν θέλουμε να γυμναστούμε. Όμως η αλογοουρά, τα κοτσιδάκια, ένα σινιόν ή ένας sleek ψηλός κότσος, η γαλλική κοτσίδα και κάθε τύπου σφιχτό πιάσιμο ενέχει κινδύνους. Οταν γίνεται σε καθημερινή βάση, έχει αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία και τη δύναμη της τρίχας μας. Αφενός εντείνει το σπάσιμό της. Αφετέρου ενδέχεται να προκαλέσει αραίωση στις τούφες που πλαισιώνουν το πρόσωπο μας, φαινόμενο που ονομάζεται αλωπεκία έλξης.

Τι κάνουμε

* Αφήνουμε ελεύθερα τα μαλλιά μας πιο συχνά και αλλάζουμε τακτικά το χτένισμά μας

* Αν προτιμάμε να μην μπαίνουν στο πρόσωπό μας, υιοθετούμε χαλαρά σινιόν και χτενίσματα, χωρίς να τραβάμε δυνατά τα μαλλιά από τις ρίζες.

*Μία άλλη εναλλακτική είναι η κορδέλα ή ένα μαντήλι, τα οποία θα ανανεώσουν το στυλ μας.

* Σε περίπτωση που έχει παρατηρηθεί αραίωση, και δεν θέλουμε για κανένα λόγο να τα αφήνουμε κάτω, επιλέγουμε μία κοντή ή ημίμακρη κουπ που θα ανανεώσει την εμφάνιση και τη διάθεσή μας.

Τι δεν κάνουμε:

* Δε μαζεύουμε τα αδύναμα μαλλιά σε σφιχτό κότσο σε  καθημερινή βάση.

* Ομοίως δε χρησιμοποιούμε συνέχεια στέκες.

*Δεν στερεώνουμε στα μαλλιά μας σφιχτά τσιμπιδάκια.

Τι άλλο δεν ξεχνάμε…

*Αποφεύγουμε το καθημερινό λούσιμο

Προκειμένου να βοηθήσουμε την αποκατάσταση των φυσικών ελαίων του τριχωτού της κεφαλής και την ενδυνάμωση των ριζών.

*Χρησιμοποιούμε ανελλιπώς μετά το λούσιμο conditioner, μάσκες και συνθέσεις που δεν ξεπλένονται

Ετσι αποκαθιστούμε την ελαστικότητα της τρίχας και προλαμβάνουμε το σπάσιμό της

Ακολουθήστε το στο Google News