Πόσο να μαγειρέψει ένας άνθρωπος μέσα στην ίδια εβδομάδα; Ειδικά αν προσπαθείς να ακολουθήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής, κυρίως γεύματα, σαλάτες και σνακ απαιτούν από μόνα τους περισσότερο χρόνο από όσον έχει στη διάθεσή της η μέση εργαζόμενη. Πρόσθεσε στα παραπάνω και τα παιδιά, αν υπάρχουν, και τις δικές τους – εξαιρετικά συγκεκριμένες – απαιτήσεις, και το εβδομαδιαίο μενού μετατρέπεται σε δισεπίλυτο γρίφο.

Η λύση ίσως κρύβεται στο ψυγείο του σουπερμάρκετ: εκεί όπου εντοπίσαμε τη νέα σειρά «Έτοιμα Ψημένα» της ΠΙΝΔΟΣ, με επιλογές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και χωρίς συντηρητικά, από 100% ελληνικά κοτόπουλα, αναθρεμμένα με αρχές και βάσει των πιο σύγχρονων μεθόδων πτηνοτροφίας. Από τις συνολικά 16 (!) ετικέτες της σειράς, πειραματιστήκαμε για αρχή με τις τέσσερις (φιλετάκια ψημένα, φιλέτο στήθος, χειροποίητα μπιφτέκια και κοτομπουκιές) – και το αποτέλεσμα ήταν έξι γρήγορες, πανεύκολες συνταγές που θα αγαπηθούν από μικρούς και μεγάλους.

.

Καλοκαιρινή σαλάτα με κοτόπουλο, φέτα και ψητά ροδάκινα

Αναζωογονητική, γεμάτη θρεπτικά συστατικά και – κυρίως – πανεύκολη, θα γίνει το ιδανικό γεύμα του καλοκαιριού και θα κλέψει τις εντυπώσεις στα κυριακάτικα τραπέζια.

Τι θα χρειαστείς

400 γρ. φιλετάκια ψημένα ΠΙΝΔΟΣ

1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο

4 ροδάκινα

4 κ.γ. ξίδι

1 κ.σ. μέλι

1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

100 γρ. σπανάκι baby

100 γρ. φέτα

Πώς θα την ετοιμάσεις

Ζέστανε το κοτόπουλο σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και άφησέ το στην άκρη. Αφαίρεσε το κουκούτσι από τα ροδάκινα και κόψε τα στα τέσσερα. Ράντισέ τα με μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήσε για ένα-δυο λεπτά, γυρίζοντάς τα μια φορά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο με το ξίδι, το μέλι και την πιπεριά. Πρόσθεσε το σπανάκι και ανακάτεψε ώστε το dressing να απλωθεί παντού. Τοποθέτησε τα φιλετίνια του κοτόπουλου και του ροδάκινου επάνω στο σπανάκι και γάρνιρε με τη φέτα, αφού πρώτα τη λιώσεις με το χέρι σου σε τρίμματα.

.

Τορτίγια κοτόπουλου με αβοκάντο και γιαούρτι

Το πιο νόστιμο σνακ για το γραφείο, συμβαίνει να είναι και ένα από τα πιο υγιεινά.

Τι θα χρειαστείς (ποσότητες ανά τορτίγια)

1 μεγάλη τορτίγια σε μέγεθος μπουρίτο

Φιλέτο στήθος κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ «Έτοιμο Ψημένο», περίπου 2-3 λωρίδες

½ κούπα μαρούλι

¼ ,κούπας ντομάτα

¼ κούπας αβοκάντο

1 κ.γ. γιαούρτι πρόβειο

¼ κούπας τσένταρ, τριμμένο από την χοντρή πλευρά του τρίφτη

Πώς θα τις ετοιμάσεις

Ψήσε το φιλέτο κοτόπουλο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίες και κόψε το σε μακρόστενες λωρίδες. Κόψε τα λαχανικά σε κυβάκια και τρίψε το τσένταρ. Τοποθέτησε την τορτίγια σε ένα πιάτο και άρχισε να προσθέτεις στη μέση τις στρώσεις της γέμισης, ξεκινώντας από το μαρούλι και προχωρώντας στην ντομάτα, το αβοκάντο, το γιαούρτι (αντί να το απλώσεις, μοίρασέ το σε μικρές ποσότητες στα κενά που δημιουργούνται από τα λαχανικά σου), το κοτόπουλο και το τυρί. Δίπλωσε την τορτίγια σε φάκελο, με την ανοιχτή πλευρά της από κάτω.

Αν πρόκειται να τη φας στο σπίτι, τώρα είναι η στιγμή να τη ζεστάνεις στη γκριλιέρα μέχρι να πάρει χρώμα, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία και από τις δυο πλευρές. Στο γραφείο μπορείς να την πάρεις… έτοιμη ψημένη ή τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο, για να μπορέσεις να την ψήσεις στην τοστιέρα, απολαμβάνοντας το αμαρτωλό τσένταρ όπως του αναλογεί.

.

Μπέργκερ κοτόπουλου με γουακαμόλε και καψαλισμένες ντομάτες

Τόσο υγιεινό όσο και γκουρμέ – και πάνω από όλα πανεύκολο – είναι η ιδανική επιλογή για να αποφύγεις τις παρασπονδίες χωρίς να σου λείψει τίποτα.

Τι θα χρειαστείς

1 συσκευασία χειροποίητα μπιφτέκια κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ

2 ντομάτες, κομμένες στη μέση

4 ψωμάκια για μπέργκερ

1/3 κούπας τριμμένο τσένταρ ή άλλο τυρί που λιώνει εύκολα

Γουακαμόλε

Λίγο φρέσκο κόλιανδρο (προαιρετικά)

Πώς θα το φτιάξεις

Σε ένα ταψί, που θα έχεις λαδώσει ελαφρώς, τοποθέτησε τα χειροποίητα μπιφτέκια κοτόπουλου και τις ντομάτες, με τη σάρκα τους να ακουμπά στο ταψί. Ψήσε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της ΠΙΝΔΟΣ ή μέχρι τα μπιφτέκια να έχουν ψηθεί μέχρι μέσα και οι ντομάτες να έχουν καψαλιστεί ελαφρά. Προς το τέλος, μοίρασε το τσένταρ επάνω στα μπιφτέκια, ώστε να λιώσει καλά – μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποια light εκδοχή του λαχταριστού τυριού για ακόμη λιγότερες θερμίδες.

Τοποθέτησε το κάθε μπιφτέκι επάνω σε ένα bun. Ψιλόκοψε τις καψαλισμένες ντομάτες και μοίρασέ τες στα μπέργκερ. Ολοκλήρωσε με λίγο γουακαμόλε και, προαιρετικά, μερικά φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου για μια νότα δροσιάς.

.

Κοτομπουκιά, η υγιεινή

Δεν πρόκειται ακριβώς για συνταγές, αλλά για κάποιους από τους αμέτρητους τρόπους να συνδυάσεις τις κοτομπουκιές ΠΙΝΔΟΣ, από τρυφερό φιλέτο στήθος κοτόπουλου. Όλες οι προτάσεις μας είναι (πολύ) χαμηλότερες σε θερμίδες σε σχέση με τις τηγανιτές πατάτες που έχουμε συνηθίσει ως συνοδευτικό της χρυσαφένιας λιχουδιάς, αλλά εξίσου λαχταριστές – και απολύτως κατάλληλες για τους απαιτητικούς ουρανίσκους των παιδιών. Έτσι, δένουν και με τη νόστιμη, τραγανή, αλλά ταυτόχρονα light πρόταση της ΠΙΝΔΟΣ.

Ας τις δούμε:

  • Γλυκοπατάτες σε στικς ψημένες στο φούρνο. Γλυκές, τραγανές και light, ετοιμάζονται μέσα σε λίγα λεπτά. Απλώς κόψε τις γλυκοπατάτες σε στικς και πέτα τες στο φούρνο, μαζί με δυο σκελίδες σκόρδου (με τη φλούδα τους), τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και δυο κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο. Πρόσθεσε χοντρό αλάτι για ακόμη περισσότερη γεύση.
  • Τσιπς από κολοκυθάκια. Στην ίδια λογική, απλώς κόψε τρία μέτρια κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες, και ακολούθησε την ίδια διαδικασία, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι αντί για δενδρολίβανο. Αν θέλεις, μπορείς και να τα τηγανίσεις χρησιμοποιώντας ¼ κούπας ελαιόλαδο – αλλά η γεύση θα παραμείνει απολαυστική και στην υγιεινή εκδοχή τους.
  • Ψητό μπρόκολο. Κόψε το πάνω μέρος των μπρόκολων σε μπουκίτσες και άπλωσέ τα σε λαδωμένο ταψί, αφήνοντας κενά για να μπορέσουν να καραμελώσουν. Βάλε τα στο φούρνο σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία, ώστε να γίνουν τραγανά χωρίς να καεί το λάδι. Όταν βγουν από το φούρνο, στίψε επάνω τους λίγο λεμόνι ή αν θες πρόσθεσε μερικά flakes κόκκινης πιπεριάς και λίγο ξύσμα λεμονιού.

Όποια συνταγή και αν επιλέξεις, θυμήσου ότι το κλειδί της νοστιμιάς κρύβεται στα ποιοτικά υλικά. Τα «Έτοιμα Ψημένα» της ΠΙΝΔΟΣ θα ξεπεράσουν τις γευστικές σου προσδοκίες, ενώ συνοδεύονται από τη σφραγίδα ποιότητας της εταιρείας, που διαθέτει τη δική της νέα εξειδικευμένη Βιομηχανική Μονάδα Επεξεργασίας Κοτόπουλου. Εκεί, εφαρμόζει την μέθοδο συσκευασίας MAP σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα, εξασφαλίζοντας απόλυτη φρεσκάδα και σταθερά μοναδική γεύση.

Πέρα από τα φιλετάκια και το φιλέτο κοτόπουλου, τα χειροποίητα μπιφτέκια και τις κοτομπουκιές πανέ, στη λίστα των «Έτοιμων Ψημένων» θα βρεις nuggets, cordon blue, κοτομπουκιές ψημένες, κροκέτες, προϊόντα από τρυφερό στήθος κοτόπουλου, κεφτεδάκια, κοπανάκια ψημένα και παναρισμένα, κινέζικες φτερούγες, φτερούγες BBQ, burger και γύρο κοτόπουλου.

Όλα τα προϊόντα είναι απαλλαγμένα από συντηρητικά, πλούσια σε διατροφική αξία και κυκλοφορούν σε συσκευασία με οικολογική συνείδηση, από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό (r-Pet).

https://www.pindos-apsi.gr/