Αναμφισβήτητα, οι περισσότερες γυναίκες επιθυμούμε το τέλειο μαύρισμα που θα αναδείξει την εμφάνισή μας, από την πρώτη κιόλας επίσκεψη στην παραλία. Αντί λοιπόν να το αποκτήσουμε μετά το δεύτερο, τρίτο μπάνιο (ανάλογα πόσο εύκολα μαυρίζουμε) υπάρχει η πιο εύκολη λύση. Δεν αναφερόμαστε βέβαια στο σολάριουμ, το οποίο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του δέρματος. Μιλάμε για τη διαδικασία του αυτομαυρίσματος, που χαρίζει σε λίγα λεπτά μπρονζέ ηλιοκαμένο χρώμα, χωρίς ήλιο. Οι σύγχρονες συνθέσεις είναι εύκολες στην εφαρμογή και προσφέρουν γρήγορο, ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Ωστόσο και το αυτομαύρισμα έχει τα μυστικά του για ένα ομοιόμορφο, αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

Να τι πρέπει να λάβετε κι εσείς υπόψη σας.

#Πρώτα τεστάρετε το προϊόν σε ένα σημείο στο δέρμα σας

Έχετε παρατηρήσει κάποιες περιπτώσεις μετά από αυτομαύρισμα που αντί για εξωτικό μπρονζέ γίνεται πορτοκαλί; Αυτό συμβαίνει γιατί κάποιες επιδερμίδες είναι ευαίσθητες στο DHA, ένα παράγωγο από το ζαχαροκάλαμο που περιέχουν τα self-tanners. Έτσι λοιπόν, 24-48 ώρες πριν από την εφαρμογή, κάντε ένα μίνι-τεστ για να διαπιστώσετε πώς αντιδρά η επιδερμίδα σας στο προϊόν.

#Προσοχή στο διάστημα αποτρίχωσης

Αν κάνετε κερί, αφήστε να περάσουν τουλάχιστον 24 ώρες πριν από τη διαδικασία. Αν ξυρίζεστε, 12 ώρες, προκειμένου να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς.

#  Το βασικό βήμα για επιτυχία

Πριν εφαρμόσετε το προϊόν, κάντε απολέπιση για να εξασφαλίσετε όσο το δυνατόν πιο λεία και ομοιόμορφη υφή στην επιδερμίδα.

# Το τρικ για να μην γίνουν πιο σκούρα τα γόνατα

Απλώστε ενυδατική κρέμα στις πιο ξηρές περιοχές του σώματος, δηλαδή στους αγκώνες, τα γόνατα και στις φτέρνες, προκειμένου να μη γίνουν πιο σκούρα από το υπόλοιπο σώμα.

# Προστατεύστε τις παλάμες σας

Χρησιμοποιήστε γάντια μιας χρήσης ή πλύνετε τα χέρια σας σχολαστικά με σαπούνι και νερό όταν τελειώσετε τη διαδικασία. Ετσι θα αποφύγετε τον χρωματισμό στις παλάμες σας.

# Η κατάλληλη ώρα εφαρμογής

Το ιδανικό διάστημα για αυτομαύρισμα είναι το βράδυ, όταν θα έχετε τελειώσει τις δουλειές της μέρας, ώστε να έχετε ησυχία και να μη χρειαστεί να ντυθείτε αμέσως μετά.

Τι να αποφύγετε

* Μην βρέξετε το δέρμα σας για τουλάχιστον 6-8 ώρες ώστε να σταθεροποιηθεί το αποτέλεσμα.

*Την πρώτη μέρα μετά την εφαρμογή του αυτομαυριστικού προϊόντος, μην χρησιμοποιήσετε άρωμα ή αιθέριο έλαιο στα σημεία όπου έχετε εφαρμόσει τη σύνθεση. Η σύσταση τους συνδυαστικά με το self tanner μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

* Μην εκτίθεστε στον ήλιο χωρίς αντηλιακό. Το αυτομαυριστικό προϊόν προσφέρει ουσιαστικά χρώμα στην επιδερμίδα και όχι μαύρισμα.  Ετσι η υψηλή προστασία είναι απαραίτητη.