Εάν ο στόχος σας πριν βγείτε στην παραλία είναι να χάσετε αυτά τα επιπλέον κιλά που πήρατε στην καραντίνα, στην πραγματικότητα δεν είναι δύσκολο να τα καταφέρετε. Ωστόσο, πρέπει να κοιτάξετε πέρα ​​από τις μοντέρνες δίαιτες που σας βοηθούν να χάσετε γρήγορα κιλά, αλλά στη συνέχεια σας αφήνουν να αισθάνεστε πεινασμένοι και στερημένοι. Ποιο είναι το νόημα άλλωστε να χάσετε βάρος μόνο και μόνο για να νιώθετε άβολα και τελικά να το ξαναπάρετε;

Για τους αμύητους στις δίαιτες, μισό κιλό λίπους ισούται με 3.500 θερμίδες. Επομένως μειώνοντας απλώς 500 θερμίδες την ημέρα μέσω τροποποιήσεων διατροφής και άσκησης, μπορείτε εύκολα να χάσετε βάρος με υγιεινό τρόπο, σε μόλις μια εβδομάδα. Μην ξεχνάτε, για να κρατήσετε το βάρος σας μακροπρόθεσμα, πρέπει να χάσετε τα επιπλέον κιλά σιγά-σιγά. Δεν χρειάζεται να πεινάσετε, ούτε να στερηθείτε τις αγαπημένες σας τροφές. Απλώς κάντε απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας και είστε έτοιμοι!

Κι επειδή όλοι τείνουμε να κάνουμε λάθη στην προσπάθεια να αδυνατίσουμε, πάμε να δούμε τις σωστές διατροφικές πρακτικές στο «ταξίδι» για την απώλεια βάρους, σύμφωνα με ειδικούς στον τομέα:

#1 Αν μειώσω τις θερμίδες, δεν θα πεινάσω;

Ένας τρόπος για να μειώσετε τις θερμίδες χωρίς να αισθάνεστε πεινασμένοι είναι να τρώτε περισσότερα τρόφιμα που περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και νερό, αλλά όχι πολλές θερμίδες. Αυτό συνήθως σημαίνει κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών όπως σπανάκι, μπρόκολο, ντομάτα, καρπούζι, μήλα, φασόλια και μπιζέλια.

#2 Γιατί πεινάω συνέχεια;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορείτε να πεινάτε συνέχεια. Μπορεί να είστε ανήσυχοι, αγχωμένοι, καταθλιπτικοί ή να μην κοιμάστε ικανοποιητικά. Άλλες αιτίες είναι μια δίαιτα χωρίς φυτικές ίνες, ανεπαρκής κατανάλωση πρωτεΐνης και χαμηλή πρόσληψη θερμίδων. Οι έντονες ρουτίνες προπόνησης, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ορισμένα φάρμακα μπορεί να επιδεινώσουν, το αίσθημα πείνας.

#3 Έχω χάσει βάρος, πόσο γρήγορα θα το ανακτήσω;

Εξαρτάται από τη διαδρομή που έχετε ακολουθήσει για να χάσετε βάρος. Οι δίαιτες crash σας δίνουν γρήγορα αποτελέσματα. Ωστόσο, μόλις πέσετε από το βαγόνι, το βάρος απλώς επιστρέφει. Για να ξεκινήσετε ένα ταξίδι απώλειας βάρους με επιτυχημένα αποτελέσματα, είναι σημαντικό να εκπονήσετε ένα σχέδιο απώλειας βάρους συμβουλευόμενοι έναν διαιτολόγο /διατροφολόγο.

#4 Κάνω δίαιτα και γυμναστική, αλλά δεν χάνω βάρος

Ο λόγος που δεν χάνετε βάρος οφείλεται σε έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους λόγους:

  • Αντίσταση στην ινσουλίνη/ορμονική ανισορροπία
  • Υψηλότερη πρόσληψη θερμίδων έναντι άσκησης/προπόνησης
  • Υπερένταση ή φλεγμονή στο σώμα σας (αν ασκείστε πολύ σκληρά σε καθημερινή βάση, υπάρχει πιθανότητα υπερβολικής φλεγμονής στο σώμα σας)

Επομένως, είναι πάντα σκόπιμο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό προτού επιφέρετε αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στις διατροφικές συνήθειες και την ξαφνική αύξηση της σωματικής άσκησης.

#5 Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα απώλειας βάρους για μένα;

Θα πρέπει να συναντήσετε έναν ειδικό, όπως έναν διαιτολόγο/διατροφολόγο, ο οποίος θα χαράξει ένα ισορροπημένο και εξατομικευμένο πρόγραμμα για να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να διατηρήσετε τα νέα σας κιλά μακροπρόθεσμα, με υγιεινό τρόπο.