Θεωρούμε αυτονόητη την χρήση του το καλοκαίρι, αλλά στην πραγματικότητα το αποσμητικό είναι το δεύτερο πιο απαραίτητο προϊόν – μετά το αντηλιακό. Κι ενώ χωρίς αυτό δεν κάνουμε βήμα, συχνά καταριόμαστε την ώρα και τη στιγμή που το φορέσαμε, όταν διαπιστώνουμε τους κίτρινους λεκέδες που άφησε η χρήση του στο λευκό μας πουκάμισο.

Βεβαίως, στην αγορά υπάρχουν αρκετά αποσμητικά κατά των λεκέδων σε λευκά (και μαύρα) ρούχα, αλλά αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα πιθανώς να μην σας εξυπηρετούν. Αν, λοιπόν, έχετε βρεθεί κι εσείς στο δίλημμα «αποσμητικό ή λευκό πουκάμισο», μας καταλαβαίνετε…

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράζετε κάθε καλοκαίρι ένα νέο λευκό πουκάμισο. Δείτε μερικά επαγγελματικά «μυστικά» για να αντιμετωπίζετε τους κίτρινους λεκέδες στις μασχάλες και να χαίρεστε για περισσότερο τα αγαπημένα σε λευκά ρούχα:

Σπιτική θεραπεία #1

Μπορεί να έχετε ήδη λίγο λευκό ξύδι ή ένα μπολ με λεμόνια στην κουζίνα σας. Εάν οι κίτρινοι λεκέδες στη μασχάλη σας μόλις άρχισαν να σχηματίζονται, μια θεραπεία με ξύδι ή χυμό λεμονιού μπορεί να τους απομακρύνει.

How to:

  • Τοποθετήστε έως και 3 κουταλιές της σούπας ξύδι ή φρέσκο ​​χυμό λεμονιού σε περίπου ένα φλιτζάνι κανονικό νερό βρύσης.
  • Τρίψτε το μείγμα στη λεκιασμένη περιοχή με κυκλικές κινήσεις.
  • Αφήστε το διάλυμα να εισχωρήσει στον λεκέ για έως και 1 ώρα.
  • Πλύνετε το πουκάμισό σας χρησιμοποιώντας ένα κρύο πρόγραμμα πλυντηρίου.
  • Πριν το βάλετε στο στεγνωτήριο, ελέγξτε αν έχει εξαφανιστεί ο κίτρινος λεκές. Εάν όχι, προχωρήστε στην ακόλουθη μέθοδο επεξεργασίας πριν χρησιμοποιήσετε το στεγνωτήριο.

Σπιτική θεραπεία #2

Πιθανότατα στην κουζίνα σας έχετε μαγειρική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αυτή είναι μια εναλλακτική λύση, για πιο σκληρούς λεκέδες από αποσμητικό.

How to:

  • Ανακατέψτε ίσα μέρη αυτών των βάσεων για να σχηματίσετε μια παχιά πάστα.
  • Στη συνέχεια, τρίψτε την πάστα στις μασχάλες του πουκαμίσου σας.
  • Μετά από 30 λεπτά, ρίξτε το πουκάμισο στο πλυντήριο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η μέθοδος αφαιρεί τις κιτρινίλες εντελώς ή τουλάχιστον αρκετά ώστε το πουκάμισο να φοριέται.

Εναλλακτικές λύσεις για κίτρινους λεκέδες στις μασχάλες

Για τους πραγματικά σκληρούς λεκέδες από τον ιδρώτα, μπορεί να χρειαστεί να επααλάβετε τη διαδικασία με ξύδι ή λεμόνι και στη συνέχεια με πάστα μαγειρικής σόδας και υπεροξειδίου του υδρογόνου. Να είστε υπομονετικοί καθώς εργάζεστε σιγά σιγά για να αφαιρέσετε το λεκέ από το λευκό σας πουκάμισο.

Κάποια στιγμή, θα πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε πρόοδο. Αν δεν δείτε, αντισταθείτε στην επιθυμία να το πετάξετε. Αφού το αφήσετε να στεγνώσει στον αέρα (το στεγνωτήριο είναι ένα μεγάλο «όχι» εδώ) αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια.

Ορισμένοι λεκέδες στις μασχάλες από το αποσμητικό μπορεί να μην αφαιρούνται με τίποτα, παρότι καταβάλετε σκληρές προσπάθειες. Εάν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και πάλι είναι εκεί (ή όταν το κιτρινισμένο λευκό πουκάμισό σας είναι κατασκευασμένο από λεπτό υλικό), είναι καιρός να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία.