Για να αποφύγουμε καταστάσεις αμηχανίας δεν πρέπει να παραλείπουμε να χρησιμοποιούμε το αποσμητικό μας. Παρόλα αυτά όμως συχνά έχουμε την αίσθηση ότι μας «προδίδει» κατά τη διάρκεια της μέρας. Μήπως έχουμε επιλέξει τη λάθος σύνθεση; Και αν ναι ποιο είναι εκείνο που μας ταιριάζει;

-Εάν έχουμε έντονη εφίδρωση

Μήπως τα σημάδια στα ρούχα στην περιοχή της μασχάλης είναι ένα μόνιμο φαινόμενο; Τότε επιλέγουμε μία αντιιδρωτική σύνθεση, είτε σε στικ ή roll-on. Αν εκτός από έντονη εφίδρωση έχουμε και ευαίσθητη επιδερμίδα, τότε ιδανικές για μας είναι συνθέσεις με ανακουφιστικά συστατικά, όπως ιαματικό νερό, αντιβακτηριδιακούς παράγοντες και απορροφητική πούδρα.

-Εχουμε τάση για ερεθισμούς

Αν υπάρχει ευαισθησία στις μασχάλες, όπως κοκκινίλες, κνησμός ή κάποια άλλη ενόχληση, επιλέγουμε κάποιο αποσμητικό χωρίς οινόπνευμα και χωρίς άρωμα. Αν η ευαισθησία επιμένει, τότε χρησιμοποιούμε ένα spray αντί για roll on για να ελαχιστοποιήσουμε την τριβή.

-Προτιμάμε το αγαπημένο μας άρωμα

Τότε επιλέγουμε το αποσμητικό που ανήκει στην ίδια σειρά με το άρωμά μας.

-Στο γυμναστήριο

Καλό είναι να χρησιμοποιούμε μία πιο ανθεκτική σύνθεση που έχει σχεδιαστεί για πιο απαιτητικές συνθήκες.

-Αν είμαστε οπαδοί του φυσικού αποσμητικού

Κάποτε υπήρχε μόνο ο παραδοσιακός αποσμητικός κρύσταλλος. Για να τον χρησιμοποιήσουμε, τον βρέχουμε με νερό, εφαρμόζουμε στην περιοχή της μασχάλης και στη συνέχεια τον ξεπλένουμε με νερό και τον αφήνουμε να στεγνώσει.  Ωστόσο πλέον εκτός από τον κρύσταλλο όμως, υπάρχουν οι νέες vegan συνθέσεις με ως και 98% φυσικά συστατικά, απαλλαγμένες από parabens, φθαλικές ενώσεις, ορυκτά έλαια, PEG και σιλικόνες.

Επιλέξαμε το σωστό αποσμητικό, όμως η κακοσμία επιμένει. Τι μπορεί να συμβαίνει;

O ένοχος μπορεί είναι τα ρούχα μας. Τα συνθετικά ή κακής ποιότητας υφάσματα και φυσικά το στενό μέγεθός τους που δεν αφήνει το δέρμα να «αναπνέει» ευνοούν την ανάπτυξη των βακτηριδίων που ευθύνονται για τις δυσάρεστες οσμές. Επίσης το στρες, κάποια φαρμακευτική αγωγή, η κατανάλωση κάποιων τροφών όπως κρεμμύδι, σκόρδο, μπαχαρικά αλλά και η υπερκατανάλωση καφέ είναι παράγοντες που προσδίδουν στον ιδρώτα μια δυσάρεστη οσμή.