«Βρισκόμαστε σε επιφυλακή για την πορεία της πανδημίας και δεν βλέπουμε καμία ιδιαίτερη αύξηση στις ΜΕΘ» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γκίκας Μαγιορκίνης, εκφράζοντας την άποψη ότι θα υπάρχει αποκλιμάκωση τον Σεπτέμβριο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο καθηγητής Υγιεινής & Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ τόνισε ότι «η εκτίμηση είναι ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε αποκλιμάκωση».

Μιλώντας για το θέμα της αναγκαιότητας της τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι «ο γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται την τέταρτη δόση».

Και όπως είπε χαρακτηριστικά, οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να το κάνουν. Όσο για τον γενικό πληθυσμό «δεν είναι μεγάλο το όφελος από την τέταρτη δόση».

Περίπου 3.000 πολίτες την ημέρα κάνουν τη τέταρτη δόση

Με δεδομένο ότι ο γενικός πληθυσμός παρακολουθεί με σκεπτικισμό τις διαφορετικές ανακοινώσεις των λοιμωξιολόγων για την αναγκαιότητα η μη της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου ο καθηγητής Υγιεινής & Επιδημιολογίας αποκάλυψε ότι γύρω στους 3.000 πολίτες την ημέρα πηγαίνουν (σ.σ. στα εμβολιαστικά κέντρα) να εμβολιαστούν με τέταρτη δόση.

Απαντώντας για το εάν ο ίδιος θα κάνει την τέταρτη δόση δήλωσε ότι εφόσον δεν έχει πρόβλημα υγείας δεν θα το κάνει, ενώ θα αλλάξει άποψη σε περίπτωση που διαφοροποιηθεί η σύσταση από την Επιτροπή Ειδικών.

Δεν υπάρχει λόγος για πισωγύρισμα στη μάσκα

Αναφερόμενος στη χρήση μάσκας τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος για πισωγύρισμα συνιστώντας στο κόσμο να την χρησιμοποιεί ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και στο χώρο στον οποίο κινείται.