Στην πορεία της πανδημίας και στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας το στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος ξεκίνησε επισημαίνοντας πως η μεγάλη διασπορά του ιού οφείλεται και στη χαλάρωση των μέτρων.

«Είμαστε σε μια μεγάλη έξαρση του έκτου κύματος της πανδημίας με πάρα πολλά κρούσματα» σημείωσε, αναφερόμενος στην διασπορά του κοροναϊού. «Η παραλλαγή Όμικρον 5 επικρατεί και προσβάλλει το κατώτερο αναπνευστικό και οι ασθενείς δεν επισκέπτονται άμεσα το νοσοκομείο» δήλωσε ο διευθυντής ΜΕΘ στο «Γ. Παπανικολάου», μιλώντας για τις μεταλλάξεις της COVID-19

Σύμφωνα με τον Νίκο Καπραβέλο αυτό είναι αποτέλεσμα της απουσίας κάθε στοιχειώδους μέτρου προστασίας που περιλαμβάνει τη χρήση μάσκας και τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ. Μιλώντας για τις μεταλλάξεις και τις παραλλαγές του ιού που ξεπερνούν την ανοσία τόνισε ότι «η Όμικρον 5 είναι πιο επικίνδυνη από την Όμικρον 2 και επομένως οι πολίτες που μολύνονται το περνούν πιο βαριά».

Όπως δήλωσε ο διευθυντής ΜΕΘ στο «Γ. Παπανικολάου»,  η κατάσταση στα νοσοκομεία δυσχεραίνει καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων έγινε τριψήφιος και οι θάνατοι για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα είναι πάνω από είκοσι. Γεγονός που όπως είπε σημαίνει ότι «αρχίζουν και επηρεάζονται οι σκληροί δείκτες της πανδημίας. Αυτή η διασπορά του ιού μπορεί να μην δώσει τρομακτικές συνέπειες γιατί είναι καλοκαίρι».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι η Πολιτεία πρέπει να δώσει το σήμα «τέρμα στη χαλάρωση» και να γίνει μια επανεξέταση του θέματος. Αναφορικά με την χορήγηση της τέταρτης αναμνηστικής δόσης και ποιους αφορά ο κ. Καπραβέλος υποστήριξε ότι «η 4η ενισχυτική δόση στους άνω των 60 είναι απαραίτητη».