Ακόμη και αν εφαρμοστεί μόνο του, χωρίς σκιά, το αποτέλεσμά του μπορεί να απογειώσει το βλέμμα μας, αφού τονίζει τα μάτια, καμουφλάροντας ταυτόχρονα τις ατέλειές τους. Φέτος, μεγαλύτερη τάση κι από το διαχρονικό cat eye, είναι το graphic eyeliner. Παρακάτω ακολουθούν μερικές από τις πιο ωραίες ιδέες για να το επιχειρήσουμε κι εμείς, προσαρμόζοντάς το στα μέτρα μας. Τι θα χρειαστούμε: Ένα eyeliner σε οποιαδήποτε μορφή, υγρό, τζελ ή μολύβι και μάσκαρα.

Chrome Liner


Απλώνουμε μία παχιά γραμμή μαύρου eyeliner μέχρι την εξωτερική γωνία του ματιού. Από πάνω σχεδιάζουμε μία αντίστοιχη παχιά γραμμή με άλλο χρώμα eyeliner. Σβήνουμε τυχόν λάθη με κονσίλερ. Extra tip: Τα φρύδια μας πρέπει να είναι σούπερ τονισμένα, για ένα δυναμικό λουκ.

Colored Wing


Αυτό το απλό, σχεδόν κλασικό σχέδιο αποκτά άλλη διάσταση με ένα eyeliner σε έντονο χρώμα. Το πράσινο μεταλλικό είναι μία από τις μεγάλες τάσεις της σεζόν. Αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε το λευκό,  το μπλε ρουά ή όποιο άλλο χρώμα της αρεσκείας σας.

Εyeliner στην πτυχή


Ένα από τα εμβληματικά λουκ των 60s που δίνει βάθος στο βλέμμα και κάνει τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα προσαρμόζεται στο σήμερα. Μάλιστα είναι ιδανικό για όσες δεν είμαστε εξοικειωμένες με το eyeliner. Τι κάνουμε: Με ένα καφέ ή γκρι eyeliner μολύβι σχεδιάζουμε μία γραμμή κατά μήκος της πτυχής του άνω βλέφαρου. Στη συνέχεια κάνουμε blending με ένα πινελάκι, ώστε να «μαλακώσουμε» τη γραμμή.

Φωτεινό pop

View this post on Instagram

A post shared by Ash K Holm (@ash_kholm)


Σχεδιάζουμε μια κλασική γραμμή eyeliner κατά μήκος των βλεφάρων προεκτείνοντάς την στην εξωτερική γωνία των ματιών. Στη συνέχεια κάνουμε μια γραμμή ακριβώς κάτω από το κόκαλο των φρυδιών και την φτάνουμε στο σημείο που ενώνεται με την κάτω γραμμή. Διορθώνουμε εύκολα με λίγο νερό micellaire και μία μπατονέτα.

Τρικολόρε cat eyes


Το μυστικό εδώ είναι να σχεδιάσουμε στην εντέλεια τη γραμμή βάσης που βρίσκεται κοντά στις βλεφαρίδες, ώστε να «πατήσουν» πάνω της οι άλλες δυο. Extra tip: Κάνουμε τη δεύτερη και τρίτη γραμμή πιο λεπτές, σχεδόν στο μισό πάχος από τη γραμμή βάσης.

Σε δυο τόνους


Απλώνουμε σε όλο το πάνω βλέφαρο μέχρι τα φρύδια μία παστέλ σκιά. Στη συνέχεια, ακριβώς πάνω από την πτυχή του βλεφάρου, προσθέτουμε μία γραμμή eyeliner έναν τόνο πιο ανοιχτό από τη σκιά.