Ήλιος, θάλασσα, αλάτι και χρυσαφένιες αμμουδιές. Τα αγαπημένα σου πράγματα στον κόσμο (και τα δικά μας) ίσως δεν προκαλούν εξίσου ευχάριστα συναισθήματα στην επιδερμίδα σου, που έρχεται αντιμέτωπη με την αφυδάτωση και διαφόρων ειδών ταλαιπωρίες στη διάρκεια των ομορφότερων μηνών του χρόνου. Δεν χρειάζεται να στερηθείς τα καλύτερα χαρακτηριστικά των διακοπών σου για να την κρατήσεις ευχαριστημένη. Αρκεί να φροντίσεις ταυτόχρονα και τις δικές της – αυξημένες – ανάγκες, επιλέγοντας τα κατάλληλα προϊόντα.

Το δέρμα σου δεν κάνει διακοπές

Αντιθέτως, εργάζεται ακόμη πιο σκληρά και έχει ανάγκη από την αντίστοιχη θρέψη. Κυριολεκτούμε. Μια ισορροπημένη διατροφή θα ενισχύσει (και) τη λάμψη του δέρματός σου, ιδίως αν ποντάρεις σε δροσιστικά φρούτα και λαχανικά, που θα σε κρατήσουν και ενυδατωμένη. Για το νερό, δεν το συζητάμε. Μια καλή συμβουλή είναι να πίνεις περισσότερο από όσο νομίζεις ότι χρειάζεσαι.

Το κάτι παραπάνω

Όπως ακριβώς το styling σου αλλάζει αμέσως μόλις οι θερμοκρασίες χτυπήσουν κόκκινο – και στα ρούχα προστίθενται γυαλιά ηλίου, καπέλα και άλλα εποχιακά αξεσουάρ – έτσι και η ρουτίνα ομορφιάς σου θα πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες του θέρους. Κυρίως απαιτούνται προσθήκες στα συνηθισμένα βήματα περιποίησης του προσώπου και του σώματός σου, που θα βοηθήσουν το δέρμα σου να διατηρήσει τη λάμψη και την ελαστικότητά του, αλλά και να επιμηκύνει το μαύρισμα για το οποίο ανυπομονούσες σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Έχουμε καλά νέα: πλέον, όλα τα προϊόντα που θα χρειαστείς για την προστασία και την ενυδάτωση του δέρματός σου, περιλαμβάνονται πολύ βολικά στο νέο καλοκαιρινό Dermagor kit – μαζί με ένα spray mist που μεταξύ άλλων θα σε βοηθήσει να παραμείνεις δροσερή όταν τα σαραντάρια χτυπήσουν κόκκινο.

Ο φρουρός της επιδερμίδας σου

Βασιλιάς της καλοκαιρινής περιποίησης ήταν, είναι και θα είναι το αντηλιακό προσώπου, το οποίο δεν θα πρέπει να αποχωρίζεσαι ούτε στην πόλη. Η Dermagor Crème Solaire FPS 50+ θα σου προσφέρει πλήρη προστασία απέναντι στην ακτινοβολία UVA/UVB, μέσα από έναν ειδικά σχεδιασμένο συνδυασμό φυσικών και οργανικών φίλτρων, φυτικών εκχυλισμάτων και αντιοξειδωτικών ουσιών, που γίνεται άριστα ανεκτός από το δέρμα.

Πρόσθεσε σε αυτά και την υψηλή αντοχή της σύνθεσης στο νερό και τον ιδρώτα, αλλά και τη βαθιά ενυδάτωση και θρέψη που προσφέρει στην επιδερμίδα σου, αφήνοντάς τη φρέσκια και απαλή, καθώς επίσης και την προστασία από την πρόωρη φωτογήρανση και την ανακούφιση από τους ερεθισμούς, και έχεις στα χέρια σου ένα προϊόν πολλαπλών καθηκόντων.

Θα εκτιμήσεις την ειδικά σχεδιασμένη σύνθεση που προσφέρει χρονοσταθερή φωτοπροστασία, εύκολη εφαρμογή και ευχάριστη υφή, που απορροφάται εύκολα χωρίς να κολλάει και να αφήνει λιπαρότητα, αλλά και το ευχάριστο, απαλό άρωμά της που προέρχεται από τα φυτικά έλαια που την καθιστούν τόσο πολύτιμη για την επιδερμίδα σου. Μεταξύ άλλων, περιέχει έλαιο από τους καρπούς του φυτού Makadamia, έλαιο καρύδας, εκχύλισμα από Candelilla και τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες τοκοφερόλη και ρετινόλη που σίγουρα έχεις ξανακούσει ως ιδιαιτέρως ευεργετικές για τη νεανική όψη σου.

Και, φυσικά, η Dermagor Crème Solaire FPS 50+ είναι δερματολογικά ελεγμένη, με αντηλιακά φίλτρα που συμμορφώνονται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς υγείας, δεν περιέχει parabens, οινόπνευμα και χρωστικές και είναι μη φαγεσωρογόνος. Θέλεις άλλο ένα tip; Εκτός από το πρόσωπο, άπλωσέ τη και στο λαιμό και το ντεκολτέ σου.

Λαμπερή μέσα στον καύσωνα

Κράτησε το make up σου για τον χειμώνα. Τώρα, είναι εποχή για μια BB Cream με σύνθεση απαλή αλλά ικανή να καλύψει κάθε ατέλεια, ενώ παράλληλα σου παρέχει υψηλή προστασία από τον ήλιο, όπως η Dermagor BB Crème Solaire Teintée FPS 50+.

Η αντηλιακή κρέμα της Dermagor σε απόχρωση Beige Clair θα αγαπήσει την επιδερμίδα σου ανεξάρτητα από τον τύπο της – αλλά θα την εκτιμήσεις ακόμη περισσότερο αν έχεις μικτό έως λιπαρό δέρμα. Πέρα από το ματ αποτέλεσμα και την ομοιόμορφη όψη που θα χαρίσει στο πρόσωπο και τον λαιμό σου, θα σου προσφέρει και πολύ υψηλή προστασία από την ακτινοβολία UVA/UVB και την ατμοσφαιρική ρύπανση, λειτουργώντας ως ασπίδα απέναντι στη φωτογήρανση και μειώνοντας τους κλασικούς ερεθισμούς του καλοκαιριού.

Στην καρδιά της σύνθεσής της, θα βρεις φυσικά συστατικά διάσημα για τις θετικές επιδράσεις τους στην υγεία της επιδερμίδας, όπως η Βιταμίνη Ε η οποία ανάμεσα στα άλλα προσφέρει αντιοξειδωτική δράση και ενυδατώνει την επιδερμίδα, ο ψευδάργυρος που δρα καταπραϋντικά για το ερεθισμένο δέρμα και είναι αντι-UV φίλτρο προστασίας , το εκχύλισμα πικραλίδας γνωστό και για την ικανότητά του να προσφέρει αναζωογόνηση στο δέρμα, το υαλουρονικό οξύ που θα σου προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και θρέψη και το εκχύλισμα άρκτιου με την αντιμικροβιακή του δράση.

Για να την εφαρμόσεις, άπλωσε την ομοιόμορφα σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ (ναι, θέλουν κι αυτά τα σημεία την κατάλληλη προστασία) πριν βγεις στον ήλιο και κάνε απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί απόλυτα από το δέρμα σου. Μην ξεχνάς να την ανανεώνεις μέσα στην ημέρα, ειδικά αν είσαι στη θάλασσα ή αν αθλείσαι.

Ένα λαδάκι για όλες τις δουλειές

Πάμε τώρα και στο αγαπημένο μας: το Dermagor Atopicalm Huile Nourrissante Fusion, είναι ένα θρεπτικό, πολυχρηστικό έλαιο με εκχύλισμα Jojoba & Βιταµίνη E, κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρµατος και µπορεί να χρησιµοποιηθεί στο πρόσωπο, το σώµα, τα µαλλιά και τα νύχια. Το έλαιο jojoba εκχυλίζεται από σπόρους του φυτού Simmondsia Chinensis βιολογικής καλλιέργειας και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά όπως ο χαλκός, ο ψευδάργυρος και το πυρίτιο. Προστατεύει την επιδερμίδα από την ενυδάτωση, μειώνει τους ερεθισμούς, βελτιώνει την ελαστικότητα, αναδομεί την τρίχα και θρέφει τα άκρα και τα νύχια.

Θα το λατρέψεις σε περίπτωση που το αλάτι και η συχνή αποτρίχωση σου προκαλούν ξηρότητα, αφού έχει την ιδιότητα να επαναφέρει τη φυσιολογική λειτουργία του υδρολιπιδικού φιλμ. Η εφαρμογή του στα μαλλιά σου, θα σε βοηθήσει να αφήσεις στο παρελθόν τις ξερές άκρες του καλοκαιριού, ενώ συστήνουμε ανεπιφύλακτα να το εφαρμόσεις και στα άκρα σου πριν το επόμενο μανικιούρ.

Θέλεις κι άλλες επιλογές; Το προϊόν βαθιάς ενυδάτωσης της Dermagor μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

  • Κατά τη διάρκεια του ντους. Μόλις έρθει σε επαφή με νερό, το λάδι θα μετατραπεί σε γαλάκτωμα που ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα σου. Εφάρμοσέ το μετά το αφρόλουτρο σε υγρό δέρμα και έπειτα ξέβγαλέ το.
  • Μετά το μπάνιο. Αν η ηλιοθεραπεία έχει αφήσει το δέρμα σου ξηρό, εφάρμοσέ το καθημερινά σε στεγνό δέρμα.
  • Για τα μαλλιά. Άπλωσέ το στις ξηρές άκρες των μαλλιών για επανόρθωση και προστασία από το καθημερινό styling, αλλά και για αποφυγή της ψαλίδας.
  • Για τα νύχια. Εφάρμοσέ το στη βάση των νυχιών για ενυδάτωση, θρέψη και δημιουργία βάσης για το βερνίκι.
  • Για την εγκυμοσύνη. Χρησιμοποίησέ το για βαθιά ενυδάτωση που θα συμβάλει στη βελτίωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας, μειώνοντας την εμφάνιση ουλών και ραγάδων.

Το μεγάλο mistικό σου

Δεν ξέρουμε για ‘σένα, όμως για εμάς δε νοείται βαλίτσα διακοπών από την οποία να λείπει ένα δροσερό spray mist – ιδανικά το ίδιο ισχύει και για τις τσάντες που μας ακολουθούν στις διαδρομές μας στην πόλη. Και όταν λέμε «ένα δροσερό spray mist» αναφερόμαστε πάντα στο Dermagor Mes Essentiels Brume Apaisante, που συνδυάζει την ανανεωτική αίσθηση ενός πολυτελούς mist με πολλαπλά οφέλη για την επιδερμίδα.

Κρατάς σημειώσεις;

Το βιολογικό αυτό ανθόνερο σε μορφή spray mist περιέχει εκχυλίσματα χαμομηλιού, άνθους πορτοκαλιού, τριαντάφυλλου, αμαμηλίδος και αλόης, καθαρίζει σε βάθος, ενυδατώνει, ανακουφίζει, δροσίζει και αναζωογονεί την επιδερμίδα, αφήνοντάς τη λαμπερή και χαρίζοντας μια (πολύτιμη μέσα στον καύσωνα) αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας. Και όλα αυτά, ενώ σέβεται το φυσιολογικό pH του δέρματός σου και δεν περιέχει χρωστικές, parabens και άλλα χημικά συντηρητικά.

Ιδανικό ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες, το Mes Essentiels Brume Apaisante θα σου δώσει άμεσο και μεγάλης διάρκειας αποτέλεσμα, είτε το χρησιμοποιήσεις μόνο του, είτε σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα περιποίησης. Και χάρη στις πολλαπλές χρήσεις του, θα γίνει ένας από τους πιο πιστούς καλοκαιρινούς σου συντρόφους.

Συγκεκριμένα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το mist με το ανάλαφρο, φυσικό άρωμα:

  • Πριν τον ύπνο. Για την ολοκληρωμένη απομάκρυνση του μακιγιάζ και των ρύπων από το πρόσωπο και την ανακούφιση της επιδερμίδας.
  • Το πρωί. Για αναζωογόνηση και προετοιμασία της επιδερμίδας για περαιτέρω φροντίδα
  • Στη διάρκεια της ημέρας. Για τέλειο καθαρισμό και φρεσκάρισμα του προσώπου.
  • Μετά το ξύρισμα ή την αποτρίχωση. Για την ανακούφιση των ερεθισμένων περιοχών.
  • Μετά το μπάνιο. Σε ολόκληρο το σώμα για ενυδάτωση και διατήρηση της άνεσης και της απαλότητας.
  • Κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών ή των νυχτερινών εξάψεων. Για αίσθηση δροσιάς, τόνωση και φρεσκάρισμα της επιδερμίδας.
  • Μετά από δερματολογικές θεραπείες. Για ανακούφιση από ερεθισμούς.
  • Σε ταλαιπωρημένο ή κουρασμένο δέρμα. Το βγάζεις από το ψυγείο και το εφαρμόζεις παγωμένο με δίσκους ντεμακιγιάζ ή μια λεπτή πετσέτα για 10 λεπτά στις ευαίσθητες περιοχές που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, όπως εκείνη των ματιών.