Την ισορροπημένη διατροφή πολλοί αγάπησαν. Τα γλυκά, ακόμη περισσότεροι. Όμως δεν χρειάζεται να απαρνηθείς τη μία σου αγάπη για χάρη της άλλης. Τουλάχιστον όχι στο 100%. Στο κάτω-κάτω, ο κυριότερος λόγος που επιλέγεις να τρως υγιεινά, είναι για να αισθάνεσαι όμορφα. Και αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να επιτύχεις απέχοντας από την απόλαυση.

Προφανώς, οι υπερβολές θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποφεύγονται, αλλά οι αγαπημένες σου λιχουδιές μπορούν να γίνουν τα μικρά εβδομαδιαία δωράκια στον εαυτό σου. Και για να αισθάνεσαι ακόμη πιο σίγουρη για τις επιλογές σου, μπορείς να κάνεις μικρές μετατροπές σε αγαπημένες συνταγές ή και να πειραματιστείς με νέες, προσθέτοντας ένα πλήθος από υλικά όπως η μαύρη ζάχαρη, η βρώμη ή ακόμη και το κινόα που θα αναβαθμίσουν τη γεύση και θα δώσουν στα επιδόρπιά σου μια έξτρα δόση φυτικών ινών και άλλων πολύτιμων θρεπτικών συστατικών. Δεν μας πιστεύεις; Ας δούμε μερικά παραδείγματα.

Κινόγαλο με Ζελέ Φράουλα

Υλικά

170 γρ. Κινόα Fytro

450 ml γάλα φρέσκο πλήρες

400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

100 γρ. Ζάχαρη Καστανή Fytro

1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

1 φακελάκι ζελέ φράουλα

Εκτέλεση

Ετοίμασε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Άφησέ το μέσα στο μπολ να κρυώσει εντελώς.

Βάλε το κινόα σε ένα ψιλό σουρωτήρι και ξέπλυνέ το καλά με τρεχούμενο νερό. Τοποθέτησέ το σε ένα κατσαρολάκι με 3 φλιτζάνια νερό και άφησέ το να βράσει για 10 λεπτά. Σούρωσέ το και άφησέ το στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάλε τα 400 ml γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Πρόσθεσε το μισοβρασμένο κινόα, χαμήλωσε στο ελάχιστο τη φωτιά και σιγόβρασε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Ρίξε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα και ανακάτεψέ το καλά. Άδειασε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακάτεψε μέχρι να πήξει η κρέμα.

Μοίρασε την κρέμα στα ποτήρια άφησε περίπου 2 εκατοστά από το χείλος του ποτηριού. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίξε το κρύο ζελέ γεμίζοντας τα ποτήρια μέχρι επάνω και βάλε τα στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ. Σέρβιρε με φρέσκιες φράουλες.

Κρέμα Σοκολάτα

Υλικά

15 γρ.(3 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

70 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ

750 ml (3 ¾ φλιτζ. τσαγιού) Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro

250 ml (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) κρέμα σόγιας

30 ml (6 κουτ. σούπας) Αmaretto

3 γρ. κουρκουμά

1 πλάκα Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ

Για το γλάσο:

1/3 φλιτζ. τσαγιού Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro

1 φάκελο Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ

Λίγο κουρκουμά

Εκτέλεση

Βάλε σε μια κατσαρόλα το Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro και την κρέμα σόγιας. Έπειτα, διάλυσε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και βάλε το μείγμα στη φωτιά. Πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και βράσε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει το μείγμα να πήζει.

Κατέβασέ το από τη φωτιά, πρόσθεσε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, ανακάτεψε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και μοίρασε την κρέμα σε 5-6 ποτήρια. Άφησέ το να κρυώσει.

Για το γλάσο, ζέστανε το Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro, πρόσθεσε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και τον κουρκουμά, ανακάτεψε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και μοίρασέ την επάνω από την παγωμένη κρέμα.

Βάλε το για λίγο στο ψυγείο και σέρβιρε. Προαιρετικά γάρνιρε με φράουλες.

Τιραμισού

Υλικά

Για 8 μερίδες

Για το σιρόπι εσπρέσσο

1/3 φλιτζ. νερό

1/2 φλιτζ. Καστανή Ζάχαρη για Καφέ Fytro

2/3 φλιτζ. εσπρέσσο ή πολύ δυνατό καφέ φίλτρου

1/4 φλιτζ. κονιάκ

Για τη γέμιση

1½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος

1/3 φλιτζ. Καστανή Ζάχαρη για Καφέ Fytro

2 βανίλιες

450 γρ. τυρί κρέμα (μασκαρπόνε θα ήταν ιδανικό)

24 σαβαγιάρ

Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση

Για το σιρόπι, βάλε το νερό και την Καστανή Ζάχαρη για Καφέ Fytro σε ένα κατσαρολάκι. Σιγόβρασε, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να λιώσει εντελώς η Καστανή Ζάχαρη για Καφέ Fytro. Πρόσθεσε τον καφέ και το κονιάκ.

Για τη γέμιση, χτύπα την κρέμα γάλακτος με την Καστανή Ζάχαρη για Καφέ Fytro και τις βανίλιες μέχρι να σφίξει η κρέμα. Χτύπα το τυρί μέχρι να μαλακώσει και ανακατεύοντας πρόσθεσε σταδιακά την κρέμα. Σε ένα πυρέξ (χωρητικότητας 2 λίτρων) τοποθέτησε τα μισά σαβαγιάρ και από πάνω τους το μισό σιρόπι εσπρέσσο. Έπειτα άπλωσε τη μισή γέμιση ομοιόμορφα.

Επανάλαβε τη διαδικασία και με μια σπάτουλα φρόντισε το πάνω μέρος να είναι όσο το δυνατόν πιο λείο.

Κάλυψε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και τοποθέτησε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.

Λίγο πριν σερβίρεις το τιραμισού πασπάλισε όλη την επιφάνεια με μια λεπτή στρώση κακάο.

Κρέμα με Ρόφημα Σόγιας και Ταχίνι

Υλικά

1 λίτρο Ρόφημα Σόγιας Fytro

180 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη

100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ

40 γρ. (2 κουτ. σούπας) ταχίνι

1 βανίλια

Λίγη κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα φλιτζάνι με λίγο από το Ρόφημα Σόγιας διαλύετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη. Σε μία κατσαρόλα βράζετε το υπόλοιπο Ρόφημα Σόγιας Fytro και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το διαλυμένο Κορν Φλάουρ και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτετε το ταχίνι, ανακατεύετε, σερβίρετε και πασπαλίζετε προαιρετικά με λίγη κανέλα.

Ζελέ Ανανά με Γιαούρτι και Νιφάδες Bρώμης

Υλικά

1 κουτί Φρουί Ζελέ με γεύση Ανανά ΓΙΩΤΗΣ

340 γρ. γιαούρτι 0% λιπαρά

60 γρ. Νιφάδες Βρώμης Fytro

Μία κονσέρβα ανανά

Εκτέλεση

Αραίωσε τους 2 φακέλους ζελέ σε 400 ml βραστό νερό. Μοίρασε το μίγμα στη μέση. Στο μισό, πρόσθεσε το γιαούρτι και τις Νιφάδες Βρώμης Fytro. Ανακάτεψέ το καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μίγμα και κράτησέ το στο ψυγείο.

Στο άλλο μισό πρόσθεσε 300 ml νερό κρύο. Ανακάτεψέ το και άδειασέ το σε μια μακρόστενη φόρμα, προσθέτοντας επιπλέον κομμάτια ανανά. Τοποθέτησε τη φόρμα στο ψυγείο και περίμενε να πήξει το μίγμα. Στη συνέχεια μοίρασε το μίγμα με το γιαούρτι και τις Νιφάδες Βρώμης Fytro και βάλε το ξανά στο ψυγείο.

Όταν κρυώσει ξεφόρμαρε, βυθίζοντας τη φόρμα για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζοντάς την. Σέρβιρε αμέσως.

Mousse Σοκολάτας με Αβοκάντο

Υλικά

Για την κρέμα

1/2 φλιτζ. τσαγιού Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

4 αβοκάντο

3/4 φλιτζ. τσαγιού Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro

1/4 φλιτζ. τσαγιού Σιρόπι Γλυκόζης

1/4 φλιτζ. τσαγιού μέλι

1/4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

Για το γλάσο

1/3 φλιτζ. τσαγιού Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro

1 φάκελο Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ

Λίγο κουρκουμά

Εκτέλεση

Καθάρισε τα αβοκάντο και κάνε τα πουρέ στο μπλέντερ. Ανακάτεψε το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και τη ζάχαρη άχνη, με το Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro, ώστε να διαλυθούν και μετά πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά. Μοίρασε την κρέμα σε 5-6 μπολάκια και βάλε τα στο ψυγείο να παγώσουν.

Ζέστανε το Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro, πρόσθεσε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και τον κουρκουμά, ανακάτεψε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και μοίρασε το γλάσο πάνω από την παγωμένη κρέμα.

Βάλε τα για λίγο στο ψυγείο και σέρβιρε.