Στις μέρες μας, είναι σύνηθες να ακούμε για τα οφέλη της αυτοφροντίδας. Μπορεί να βελτιώσει τη σωματική και ψυχική υγεία, να μειώσει τα επίπεδα στρες και να προάγει τη χαλάρωση. Υπάρχουν επίσης ατελείωτοι τύποι self care δραστηριοτήτων, επομένως είναι εύκολο να βρείτε κάτι που σας αρέσει και ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας.

Μάλιστα, η αυτοφροντίδα δεν είναι σημαντική μόνο για τους ενήλικες, καθώς μπορεί να προσφέρει τα ίδια οφέλη ευεξίας και στα παιδιά. Τα παιδιά ωστόσο, είναι πιο περιορισμένα στο είδος της αυτοφροντίδας που μπορούν να κάνουν, ειδικά όσο πιο μικρά είναι. Ωστόσο, παρακάτω, εξετάζουμε τις δραστηριότητες αυτοφροντίδας που μπορείτε εύκολα να κάνετε με νήπια, οι οποίες είναι διασκεδαστικές και ανέξοδες.

Διαλογισμός μαζί με το παιδί

Ο διαλογισμός έχει αποδειχθεί ότι έχει ηρεμιστική δράση. Δεν είναι μόνο μια εύκολη (και δωρεάν) δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε οπουδήποτε, αλλά λειτουργεί για άτομα όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων των νηπίων.

Εάν το παιδί έχει ένταση, είναι αγχωμένο ή απλά χρειάζεται να χαλαρώσει, διδάξετε του απλές ασκήσεις αναπνοής για να τα βοηθήσετε να κάνουν διαλογισμό. Μερικά οφέλη του διαλογισμού περιλαμβάνουν:

Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.
Αύξηση της αυτογνωσίας.
Μείωση του άγχους.
Μπορεί να προσφέρει μια νέα προοπτική.
Μειώνει τα αρνητικά συναισθήματα.
Βοηθά να εστιάσουμε στο παρόν.
Βελτιώνει τις δεξιότητες διαχείρισης του άγχους.

Self care is skin care

Για πολλούς ενήλικες, η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας είναι ένας απλός τρόπος για να απαλλαγούν από το στρες, φροντίζοντας ταυτόχρονα τον πρώτο φραγμό του οργανισμού σε παθογόνα. Είναι καταπραϋντικό, ηρεμιστικό και μας κάνει να νιώθουμε καλά, καθώς περιποιούμαστε τον εαυτό μας.

Ομοίως, το να κάνετε μάσκα μαλλιών ή να βάλετε επιθέματα ματιών είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος για να εξασκήσετε αυτοφροντίδα μερικές φορές την εβδομάδα. Μη διστάσετε λοιπόν, να εξοικειώσετε και το νήπιο με αυτήν τη ρουτίνα φροντίδας.

Να θυμάστε ότι το παιδί δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί όλα τα ίδια προϊόντα που χρησιμοποιείτε εσείς. Όσο μικρότερο είναι το παιδί, τόσο πιο ευαίσθητο είναι το δέρμα του. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε προϊόντα που είναι φιλικά για τα παιδιά και προτιμάτε αυτά που έχετε δοκιμάσει στο νήπιό σας στο παρελθόν.

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να φτιάξετε μια σπιτική μάσκα προσώπου ή μαλλιών με φυσικά συστατικά, κάτι που μπορεί να είναι πιο ήπιο στο ευαίσθητο δέρμα του μικρού σας.

Περπατήστε μαζί

Οι δραστηριότητες αυτοφροντίδας δεν είναι απαραίτητο να γίνονται μόνο στο σπίτι. Μερικές φορές, η κίνηση του σώματός σας μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε εσείς (και το παιδί) για να νιώσετε καλύτερα.

Σκεφτείτε να πάρετε το μικρό σας έξω για μια γρήγορη βόλτα γύρω από το τετράγωνο. Είναι βέβαιο ότι θα το κάνει να αισθανθεί καλύτερα και θα το κουράσει πριν από τον υπνάκο ή τον ύπνο.

Μερικά από τα οφέλη που απολαμβάνει το νήπιο, καθώς περπατά μαζί σας περιλαμβάνουν:

Χαλάρωση.
Καλύτερη διάθεση.
Περισσότερη φαντασία.
Καλύτερη συγκέντρωση και γνωστική απόδοση.

Θυμηθείτε ότι το νήπιο μπορεί να μην μπορεί να περπατήσει για πολύ ή πολύ μακριά, Σκεφτείτε λοιπόν, να φέρετε μαζί σας το καρότσι του εάν θέλετε να κάνετε μια μεγάλη βόλτα.

Ακόμη και το να περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους (όπως στην αυλή) χωρίς να πάτε πολύ μακριά μπορεί να είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα αυτοφροντίδας, τόσο για εσάς όσο και για εκείνο.