Ο συνδυασμός της υψηλής θερμοκρασίας και των υπαίθριων δραστηριοτήτων δημιουργούν το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροβίων & βακτηρίων τα οποία με τη σειρά τους πυροδοτούν την έξαρση της ακμής.

Η ακμή είναι η πιο κοινή δερματοπαθεια η οποία αφορά τους περισσότερους εφήβους αλλά και ενήλικες και οφείλεται κυρίως σε ορμόνες –γνωστές ως ανδρογόνα- οι οποίες ενεργοποιούνται κατά την εφηβεία. Προκαλείται όταν οι πόροι του δέρματός μας φράσσονται από ένα κολλώδες μείγμα σμήγματος, βακτηρίων και νεκρών κυττάρων του δέρματος και δημιουργούν μία δυσάρεστη κατάσταση που περιλαμβάνει την εμφάνιση διαφόρων ειδών ατελειών στο πρόσωπο, την πλάτη και το στήθος.  Σε περιπτώσεις σοβαρής ακμής συνιστάται από δερματολόγο η θεραπεία με ρετινοειδή (ισοτρετινοΐνη), η οποία επιτυγχάνει τη μείωση του βακτηρίου P.Acnes -ένα βακτήριο που βρίσκεται στους σμηγματογόνους αδένες- η οποία μειώνει σημαντικά την φλεγμονή σε συνδυασμό με ειδικά σχεδιασμένα oil-Free προϊόντα περιποίησης του δέρματος. Παρόλο αυτά, αυτού του είδους η θεραπεία μπορεί να προκαλέσει έντονη ξηρότητα και φωτοευαισθησία για αυτό το λόγο απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επειδή τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα υγιές, λαμπερό και μαυρισμένο δέρμα θα μοιραστούμε μαζί σου το μυστικό για να διατηρήσεις την ακμή σε ύφεση κατά την διάρκεια των διακοπών σου!

  • Σωστή διατροφή και ενυδάτωση!

Η διατροφή από μόνη της δεν προκαλεί ακμή, ούτε την αποτρέπει. Παρόλο αυτά υπάρχουν ορισμένες τροφές που την επιδεινώνουν ενώ άλλες βοηθούν το δέρμα μας να παραμείνει υγιές.  Τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως λευκό ψωμί, τηγανιτές πατάτες ή ροφήματα με ζάχαρη μπορεί να αυξήσουν την ακμή. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να ακολουθούμε μία ισορροπημένη διατροφή καταναλώνοντας τρόφιμα όπως φρέσκα λαχανικά, φρούτα και βρώμη και φυσικά να μην αφήνουμε την δίψα να μας υπενθυμίζει να πιούμε νερό!

  • Δύο μοναδικά προϊόντα για να πεις ΄΄αντίο΄΄ στα σημάδια της ακμής!

Dermagor Matiderm Gel Purifiant

 Η επιλογή και η χρήση ενός ήπιου καθαριστικού σκευάσματος που περιορίζει τη λιπαρότητα και την έντονη σμηγματόρροια ενώ συγχρόνως καθαρίζει σε βάθος χωρίς να ξηραίνει το δέρμα  είναι πρωταρχικής σημασίας!

Εμπλουτισμένο με δραστικά συστατικά γνωστά για τις αντιβακτηριακές και αντισηπτικές τους ιδιότητες, το Matiderm Gel Purifiant εξυγιαίνει την επιδερμίδα, καταπραΰνει τους ερεθισμούς και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων και τη φραγή των πόρων. Καθαρίζει απαλά το δέρμα ενώ παράλληλα περιορίζει την έκκριση του σμήγματος και τη λιπαρότητα χάρη στη συνεργική δράση σμηγματορυθμιστικών παραγόντων όπως ο γλυκονικός ψευδάργυρος και η βιταμίνη Β6.

Επιπλέον, η σύνθεση του Matiderm Gel Purifiant περιλαμβάνει χαλκόο οποίος συμβάλλει στην επανόρθωση και στην ανάπλαση του ερεθισμένου και τραυματισμένου δέρματος καθώς και στην αποκατάσταση του δερματικού φραγμού και την αποτελεσματικότερη προστασία από τη ρύπανση και το οξειδωτικό stress.

  • Χωρίς σαπούνι & Parabens
  • Ξεπλένεται πολύ εύκολα και σέβεται το pH της επιδερμίδας, διατηρώντας τη σημαντική ισορροπία του υδρολιπιδικού φιλμ που την προστατεύει
  • Ενδείκνυται για την καθημερινή υγιεινή του λιπαρού-μικτού δέρματος χωρίς να προκαλεί ξηρότητα χάρη στο εκχύλισμα από γκρέιπφρουτπου καθαρίζει σε βάθος το δέρμα και χαρίζει μια αίσθηση δροσιάς και άνεσης
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά σε θεραπείες κατά της ακμής
  • Είναι κατάλληλο για χρήση μετά από κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα

Dermagor Matiderm Crème Pureté

Διατήρησε το δέρμα σου ενυδατωμένο με τη κρέμα ημέρας Matiderm Crème Pureté!

Με βασικά ενεργά συστατικά τις υδρολυμένες πρωτεΐνες σιτηρών και τα εκχυλίσματα φλοιού μανόλιας και Jojoba, η Matiderm Crème Pureté είναι ιδανική για το σκοτεινό, με έντονη λιπαρότητα και ατέλειες δέρμα. Ο συνδυασμός των εξειδικευμένων συστατικών που περιέχει, μειώνει τη σμηγματόρροια και τη γυαλάδα, συσφίγγει τους διεσταλμένους πόρους, ενυδατώνει και προλαμβάνει τη γήρανση του δέρματος. Πιο συγκεκριμένα:

  • Οι υδρολυμένες πρωτεΐνες σιτηρών  με υψηλή συγκέντρωση ελεύθερων αμινοξέων και μικρών πεπτιδίων, ενυδατώνουν, καταπραΰνουν τους ερεθισμούς και δρουν επανορθωτικά σε λεπτές γραμμές και πρώτες ρυτίδες καθιστώντας το δέρμα πιο ελαστικό, φωτεινό και με νεανική όψη.
  • Το εκχύλισμα φλοιού μανόλιας ελαχιστοποιεί άμεσα την εμφάνιση των διεσταλμένων πόρων, μειώνει τη γυαλάδα και την λιπαρότητα βελτιώνοντας αισθητά την όψη της επιδερμίδας.
  • Τοεκχύλισμα Jojoba με αποδεδειγμένη επουλωτική δράση, αποτελεί πλούσια πηγή αμινοξέων, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων με ευεργετικές ιδιότητες που προάγουν την υγεία και την ομορφιά του δέρματος. Ενυδατώνει την επιδερμίδα χωρίς να αφήνει λιπαρότητα και ταυτόχρονα ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος. Επιπλέον, ξεχωρίζει για την καταπραϋντική, αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση του.

Με καθημερινή χρήση της Matiderm Crème Pureté, η έκκριση του σμήγματος μειώνεται, οι πόροι συσφίγγουν, το δέρμα γίνεται λείο και ανακτά την ισορροπία του. Από τη πρώτη εφαρμογή χαρίζει ματ αποτέλεσμα που διαρκεί!

  • Αντηλιακή προστασία: Ο καλύτερος σύμμαχος σου για το καλοκαίρι!

Χρειάζεται να επιλέξεις ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας κατά προτίμηση oil-free το οποίο θα το εφαρμόζεις σε πρόσωπο και σώμα αρκετά συχνά και τουλάχιστον μισή  ώρα πριν την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Μπορείς να επιλέξεις ένα μη φαγεσωρογόνο αντηλιακό χωρίς οινόπνευμα, parabens, με χρώμα ή και χωρίς από την σειρά Crème Solaire της Dermagor.