Μια εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε η Εμιλία Κλαρκ. Η γνωστή ηθοποιός και πρωταγωνίστρια του «Game of Thrones» άνοιξε την καρδιά της και μίλησε ανοιχτά για τα δύο ανευρύσματα, που υπέστη κατά τα γυρίσματα της δημοφιλούς σειράς, καθώς και για τις επεμβάσεις, στις οποίες υπεβλήθη.

Η 35χρονη είχε αναφερθεί και στο παρελθόν στην περιπέτεια που είχε με την υγεία της αλλά δεν είχε μπει σε λεπτομέρειες.

Αυτή τη φορά, μιλώντας στο BBC, έκανε ειδική μνεία στα δύο επεισόδια εγκεφαλικής αιμορραγίας που πέρασε -το ένα το 2011 και το άλλο το 2013- και περιέγραψε τον Γολγοθά που ανέβηκε με τα χειρουργεία.

«Προσπαθώ να το αντιμετωπίζω με χιούμορ»

«Είχα ανυπόφορους πόνους. Υπάρχει ένα μέρος στον εγκέφαλό μου που δεν χρησιμοποιείται πια. Είναι απίστευτο που μπορώ να μιλήσω και να ζήσω φυσιολογικά, χωρίς καμία επίπτωση. Είμαι στην πολύ, πολύ μικρή μειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να επιβιώσουν από αυτό», δήλωσε αρχικά η «μητέρα των δράκων».

Και εξήγησε ότι εμφάνισε μια σειρά από ανευρύσματα στον εγκέφαλό της. Προκειμένου να τα αντιμετωπίσει προχώρησε σε επεμβάσεις, κατά τις οποίες της αφαιρέθηκε ένα ολόκληρο τμήμα του εγκεφάλου της.

«Λείπει ένα μεγάλο μέρος του εγκεφάλου μου. Προσπαθώ να το αντιμετωπίζω με χιούμορ και νομίζω πως πλέον, είναι κάτι που με κάνει να γελάω. Ουσιαστικά, ένα μέρος του εγκεφάλου μου δεν παίρνει αίμα για ένα δευτερόλεπτο και εξαφανίζεται. Το αίμα βρίσκει μια διαφορετική οδό για να περάσει, όμως όποιο κομμάτι προσπερνάει, αυτό εξαφανίζεται», σημείωσε.

Μετά τα επεισόδια, η Εμίλια Κλαρκ υπέφερε από αφασία, καθώς κάποια στιγμή δεν μπορούσε να θυμηθεί το όνομά της.

Πριν από τρία χρόνια, η ίδια δημιούργησε το SameYou, μια φιλανθρωπική οργάνωση, που συγκεντρώνει χρήματα για όσους αναρρώνουν από εγχειρήσεις εγκεφάλου και εγκεφαλικά.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο παρελθόν, είχε δηλώσει πως μία από τις επεμβάσεις που είχε κάνει, απέτυχε και κινδύνευσε από ακατάσχετη αιμορραγία.

«Είχα τρομερή αιμορραγία. Οι γιατροί μου έκαναν σαφές ότι οι πιθανότητες να επιβιώσω ήταν ελάχιστες. Έκανα αμέσως άλλη μια εγχείρηση και οι γιατροί χρειάστηκε να έχουν πρόσβαση στον εγκέφαλό μου με τον παραδοσιακό τρόπο, μέσω του κρανίου μου. Έπρεπε να γίνει αμέσως, αλλιώς ίσως δεν θα ζούσα», είχε πει.

Ακολουθήστε το στο Google News