Λέμε «ναι» στη θάλασσα, στα παιχνίδια στον ήλιο και απολαμβάνουμε τις πιο ξεκούραστες μέρες του χρόνου.  Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχνάμε τη φροντίδα των μαλλιών μας. Το χλώριο, το θαλασσινό νερό και ο ήλιος κρύβουν «παγίδες» και απειλούν την υγεία τους ενώ ταυτόχρονα τείνουμε να αμελούμε την περιποίησή τους και στο styling όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν.

Για να μη συμβεί και φέτος κάτι τέτοιο, εφαρμόζουμε τα παρακάτω SOS tips που θα προφυλάξουν τα μαλλιά μας από το σπάσιμο, την ψαλίδα, το φριζάρισμα και τη θαμπή όψη, κατά τη διάρκεια των διακοπών. Και το καλύτερο είναι ότι δεν απαιτούν παρά ελάχιστα λεπτά καθημερινά.

-1 Εστιάζουμε στην ενυδάτωση

Για να παραμείνουν υγιή και απαλά τα μαλλιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πρέπει να τους προσφέρουμε την απαραίτητη θρέψη. Ετσι μετά το λούσιμο χρησιμοποιούμε απαραιτήτως μάσκα και conditioner που θα βοηθήσουν στο ξέμπλεγμα και την πρόληψη του σπασίματος και της ψαλίδας.

-2 Προσφέρουμε στοχευμένη φροντίδα στα βαμμένα μαλλιά

Οι ακτίνες UV και το νερό είτε της θάλασσας είτε της πισίνας είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί των βαμμένων μαλλιών. Ο λόγος είναι ότι αλλοιώνουν τις φυσικές χρωστικές ουσίες, ενώ ταυτόχρονα καταστρέφουν τα λιπίδια τους με αποτέλεσμα τη θαμπάδα και την αποδυνάμωση. Ετσι χρησιμοποιούμε ένα εξειδικευμένο σαμπουάν αλλά και ενυδατικές συνθέσεις που προστατεύουν το χρώμα και αναζωογονούν τη λάμψη τους. Επιπλέον αν έχουμε βαμμένα ξανθά μαλλιά, λουζόμαστε μία με δυο φορές την εβδομάδα με ένα μοβ σαμπουάν.

Τα χτενίσματα του καύσωνα

Κι επειδή όταν η θερμοκρασία αυξάνεται, τείνουμε να πιάνουμε άτσαλα τα μαλλιά μας, με αποτέλεσμα να «σπάμε» την τρίχα, οι ειδικοί μας προτείνουν μερικά στυλάτα χτενίσματα, που είναι φιλικά για τα μαλλιά μας.

https://youtu.be/zT8D8ou1HyM?t=3