Επιστρέψατε από τις διακοπές με κάτι παραπάνω από όμορφες αναμνήσεις; Όσο και αν φροντίζατε τα μαλλιά σας στο νησί, η αλήθεια είναι πως η επαναλαμβανόμενη έκθεση στον ήλιο, στον αέρα και στο αλάτι της θάλασσας τους έχουν προκαλέσει φθορά. Αν, μάλιστα, είναι και βαμμένα τότε χρειάζονται επειγόντως φροντίδα.

Επαναφέρετε την λάμψη και την απαλότητα στα μαλλιά σας μετά τις διακοπές με αυτά τα επαγγελματικά tips:

Ώρα για κούρεμα

Ξηρές άκρες; Ψαλίδα; Αραίωση; Η αφαίρεση των αδιεξόδων είναι συχνά ακριβώς αυτό που χρειάζονται τα μαλλιά σας μετά από ένα ταξίδι και δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να έχετε ταυτόχρονα μια νέα υπέροχη εμφάνιση. Πριν απ’ οτιδήποτε άλλο, κλείστε λοιπόν ραντεβού στο κομμωτήριο για μια νέα κουπ. Το κούρεμα θα δυναμώσετε τόσο τις άκρες όσο και τα μήκη των μαλλιών σας.

Ενυδάτωση

Συχνά όταν ταξιδεύουμε χρησιμοποιούμε προϊόντα σε travel size για να μειώσουμε τον όγκο της βαλίτσας μας. Τα προϊόντα αυτά δεν είναι εξειδικευμένα για τις ανάγκες των μαλλιών μας, με αποτέλεσμα να μην προσφέρουν κάτι περισσότερο από τη βασική φροντίδα. Αυτό που χρειάζονται τα μαλλιά σας μετά τις διακοπές είναι μια θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης. Τώρα είναι η ώρα να επενδύσετε σε ένα επαγγελματικό σαμπουάν και μία επαγγελματική μάσκα για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Styling με.. αγάπη

Το πιστολάκι και το ισιωτικό μηχάνημα είναι δεύτερη φύση σας – το ξέρουμε. Αλλά τι θα λέγατε να παρατείνετε λίγο το beach hair styling όσο ο καιρός είναι ακόμα ζεστός; Τα μαλλιά σας είναι εξαιρετικά εύθραυστα αυτή τη στιγμή και δεν θέλετε να τα ταλαιπωρήσετε κι άλλο. Αφήστε λοιπόν στην άκρη τα προϊόντα και τα μηχανήματα styling και συνεχίστε από εκεί που το αφήσατε: μία επιμελώς ατημέλητη πλεξούδα ψαροκόκκαλο, μία αλογοουρά πιασμένη με ένα πολύχρωμο φουλάρι ή κυματιστά μαλλιά με λίγη από την μάσκα που χρησιμοποιήσατε μετά το λούσιμο.

Ανανέωση χρώματος

Η ηλιακή ακτινοβολία, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας όχι μόνο αφυδατώνουν την τρίχα, αλλά ξεθωριάζουν και το χρώμα σας. Αν τα μαλλιά σας είναι φυσικά πιθανόν αυτό να μην σας απασχολεί καθόλου, αλλά αν είναι βαμμένα ή έχουν ανταύγειες τότε χρειάζεστε επειγόντως νέα βαφή. Την ίδια μέρα που θα επισκεφθείτε τον κομμωτή σας για το κούρεμα, κλείστε το επόμενο ραντεβού για βαφή. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείχνετε και να νιώθετε ανανεωμένη, με την έλευση του φθινοπώρου.

Extra tip: Για την υγεία όχι μόνο των μαλλιών σας, αλλά και του δέρματος καθώς και του σώματός σας συνολικά, αξίζει να δώσετε έμφαση αυτή την περίοδο στη διατροφή σας. Ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για ενισχυμένη ελαστικότητα και αυγά για πρωτεΐνη που συμβάλλει στην παραγωγή κερατίνης, είναι μεταξύ των τροφών που θέλετε να προσθέσετε στο εβδομαδιαίο σας μενού. Σκεφτείτε ακόμη να το διανθήσετε με σόγια και μπρόκολο, λόγω των βιταμινών Α και C και της βήτα-καροτίνης που περιέχουν, με φακές, ξηρούς καρπούς και μαύρη σοκολάτα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και με αβοκάντο που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.