«Δεν ήμουν σινεφίλ, ούτε είχα φιλοδοξία να γίνω διάσημη ηθοποιός – κάτι τέτοιο δεν μου περνούσε καν από το μυαλό. Εγώ ήθελα να γίνω κτηνίατρος». Γεννημένη στις 12 Δεκεμβρίου 1970 στη Νέα Υόρκη, η Jennifer Lynn Connelly αποτελεί την προσωποποίηση της σπάνιας ομορφιάς που πηγάζει από τα γονίδια του πατέρα της με ιρλανδικές και νορβηγικές ρίζες και της μητέρας της με καταγωγή από εβραίους Ασκενάζι.

Ξεκίνησε τυχαία το μόντελινγκ σε ηλικία 10 ετών. Δύο χρόνια μετά βρέθηκε στη Ρώμη για τα γυρίσματα της ταινίας «Once Upon a Time in America» του Sergio Leone. Ωστόσο, το 2000 έγινε η μεγάλη εκτίναξη στην καριέρα της με το «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο».

Μετά ήρθε ο «Pollock» και το «A Beautiful Mind», για το οποίο μάλιστα βραβεύτηκε με Οσκαρ β’ γυναικείου ρόλου. Η πορεία της μοιάζει παραμυθένια, σαν όλα να της ήρθαν εύκολα. Ομως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. «Οι πιέσεις που δέχεται ένα παιδί-ηθοποιός είναι τρομακτικές.

Χρειάζεται να πάρεις από την οικογένειά σου γερές βάσεις προκειμένου να μην καταστραφείς» λέει.

Γι’ αυτό και επέλεξε να δώσει έμφαση στη μόρφωσή της. Το πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας από το απαιτητικό Πανεπιστήμιο Υale και αργότερα οι σπουδές στο κλασικό θέατρο και στον αυτοσχεδιασμό στο Stanford της έδωσαν τα εφόδια να διεκδικήσει όποιον ρόλο επιθυμούσε. Στα 51 της, βρίσκεται στο αποκορύφωμα της καριέρας της, όμως εκείνη νιώθει χαρούμενη όταν χορεύει με τα παιδιά της στην κουζίνα του σπιτιού της κάπου στo Μπρούκλιν, μαζί με τον εδώ και 2 δεκαετίες σύζυγό της Paul Bettany.

Για τη μητρότητα

«Στο πρώτο παιδί (σ.σ. τον 24χρονο Kai) ένιωθα ότι άλλαξαν τα πάντα. Αρχίζεις να θέτεις διαφορετικά τις προτεραιότητές σου, γίνεσαι πιο προσεκτικός και επιλεκτικός με δουλειές που σε απομακρύνουν από το σπίτι. Επίσης με βοήθησε να κατανοήσω περισσότερο τον εαυτό μου και να αποδίδω καλύτερα στη δουλειά μου».

Πώς αντιμετωπίζει το στρες

«Συνήθως απομονώνομαι, γίνομαι σιωπηλή και ήσυχη, κάτι που οι άλλοι το ερμηνεύουν ως απάθεια, όμως δεν ισχύει».

Για τον χαρακτήρα της

«Είμαι αρκετά ντροπαλή. Δεν μου αρέσει πάντα η συμπεριφορά μου, αλλά δεν έχω γνωρίσει μέχρι στιγμής κάποιον που να είναι συνεχώς τέλειος».

Για το γέλιο

«Χάρη στον σύζυγό μου, που δεν παίρνει ποτέ τον εαυτό του στα σοβαρά, είναι αλήθεια ότι τώρα γελάω περισσότερο απ’ ό,τι παλιότερα».

Τα must haves της καθημερινής της περιποίησης

«Χρησιμοποιώ κάθε βράδυ μια πλούσια αντιγηραντική κρέμα που διεγείρει το κολλαγόνο ενώ το πρωί μια ενυδατική κρέμα πολλαπλής δράσης που προστατεύει από τις ακτίνες UV. Από τότε που τα απλώνω στην επιδερμίδα μου συστηματικά έχω δει μεγάλη βελτίωση. Επίσης, όταν είμαι σε μέρη που έχει πολύ κρύο, όπως ο Καναδάς, ενυδατώνω εντατικά μάτια και χείλη».

Για τα φρύδια της

«Δεν πηγαίνω σε κάποια ειδικό για να τους φτιάξω το σχήμα. Απλά βγάζω μόνη μου κάποιες τριχούλες που ξεφεύγουν από το κυρίως τόξο. Η μοναδική φορά που τα είχα τριμάρει ήταν για τις ανάγκες της ταινίας “A Beautiful Mind”».

Πώς περιποιείται τα μαλλιά της

«Δεν αφιερώνω πολλή ώρα. Συνήθως τα διατηρώ μακριά και αποφεύγω τις βαφές και τις πολλές τεχνικές διεργασίες. Μόνο μία φορά τα έχω βάψει ξανθά για τις ανάγκες ενός ρόλου. Ωστόσο πού και πού επισκέπτομαι το κομμωτήριο και κάνω μια hair gloss θεραπεία. Επιπλέον, παίρνω κάποια συμπληρώματα διατροφής που ενισχύουν το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια».

Η καλύτερη συμβουλή ομορφιάς

«Η Judy Chin, η μακιγιέζ που δουλεύω μαζί της εδώ και αρκετά χρόνια, μου δίδαξε πώς να καλύπτω ένα σπυράκι με διαφορετικές αποχρώσεις μέικ απ αντί για έναν τόνο κονσίλερ. Επίσης η νταντά των παιδιών μου μού σύστησε μια ενυδατική μάσκα προσώπου με μακαντάμια και μέλι, την οποία ακόμα χρησιμοποιώ».

Μυστικά ομορφιάς που απολαμβάνει

«Δεν επισκέπτομαι συχνά ινστιτούτα αισθητικής, αλλά μου αρέσει το μασάζ προσώπου. Απολαμβάνω το συστηματικό skincare που κάνω η ίδια κυρίως στο σπίτι, γιατί θεωρώ ότι εξασφαλίζει υγιές δέρμα».

Το καθημερινό της μακιγιάζ

«Είναι απλό και μίνιμαλ. Χρησιμοποιώ μάσκαρα, κονσίλερ, ένα μολύβι χειλιών και ένα λιπ μπαλμ».

Για τη διατροφή της

«Είμαι vegan εδώ και πολύ καιρό. Καθημερινά τρέφομαι κυρίως με λαχανικά, όσπρια, δημητριακά, ξηρούς καρπούς και φρούτα, όμως περιστασιακά τρώω ψάρι ανάλογα με το πού βρίσκομαι και τι υπάρχει διαθέσιμο».

Πώς διατηρείται fit

«Μου αρέσει πολύ το τρέξιμο και πάω 3-4 φορές την εβδομάδα. Επίσης κάνω γιόγκα εδώ και αρκετά χρόνια. Θεωρώ ότι ακόμα και λίγα λεπτά προπόνησης ανεβάζουν σημαντικά τα επίπεδα ενέργειάς σου και ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος».

Αγαπημένα χόμπι

«Η πεζοπορία, η άσκηση, το να ακούω μουσική».

Μότο ζωής

«Εχω συναναστραφεί αρκετούς ανθρώπους του σταρ σίστεμ που προσπαθούν να συμμορφώνονται με τα πολύ αυστηρά κριτήρια και πρότυπα ομορφιάς που επιβάλλει η κουλτούρα μας. Για εμένα όμως εκείνο που μετράει πάνω απ’ όλα είναι να νιώθεις ευεξία και ευτυχία».