Μπορεί να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην περιποίηση που αφορά τα μαλλιά μας, επιλέγοντας τα καλύτερα προϊόντα. Ομως η αλήθεια είναι ότι αν κάνουμε κάποιο από τα παρακάτω λάθη, τότε ό,τι και να χρησιμοποιήσουμε δεν είναι αρκετό, προκειμένου να έχουν υγεία και όμορφη εμφάνιση. Μάλλον το αντίθετο.

Hint: Δεν αναφερόμαστε στους προφανείς «υπόπτους» όπως είναι το θερμό στάιλινγκ ή τις χημικές διεργασίες, αλλά στον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στο τριχωτό της κεφαλής. Από αυτό εξαρτάται η δύναμη, η λάμψη και η ανθεκτικότητα των μαλλιών μας. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να αποφεύγουμε:

# Ξύνουμε το τριχωτό με τα νύχια καθώς λουζόμαστε

Με αυτόν τον τρόπο, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τραυματίσουμε το δέρμα προκαλώντας ξεφλούδισμα. Το σωστό: Βάζουμε λίγη ποσότητα σαμπουάν, τόση όση χρειάζεται για να κάνει αφρό σε όλο το κεφάλι, και έπειτα κάνουμε ελαφριές μαλάξεις στο κεφάλι χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων. Εξίσου σημαντικό είναι να μην τρίβουμε τα μαλλιά ανάμεσα στις παλάμες μας, γιατί έτσι δημιουργούμε κόμπους και ψαλίδα σπάζοντας την τρίχα.

#Δεν ξεπλένουμε καλά το σαμπουάν

Τα υπολείμματά του μπορεί να προκαλούν θαμπάδα, ξηροδερμία ή άλλους ερεθισμούς. Γι’ αυτό βεβαιωνόμαστε ότι ξεπλένουμε το σαμπουάν με άφθονο χλιαρό νερό. (Προσοχή: το καυτό θα διαταράξει τη φυσική ισορροπία του τριχωτό, προκαλώντας ερεθισμούς).

# Δεν τροφοδοτούμε το τριχωτό με θρεπτικές ουσίες

Οι περισσότεροι φροντίζουμε τις άκρες των μαλλιών απλώνοντας άφθονο μαλακτικό ή μάσκα. Ωστόσο, συνήθως παραμελούμε το τριχωτό γιατί δε θέλουμε να «βαρύνουμε» τις ρίζες και να προκαλέσουμε λιπαρότητα. Σωστή η σκέψη, όμως καλό είναι να εφαρμόζουμε για προληπτικούς λόγους μία φορά τον μήνα ειδικά λαδάκια ή συνθέσεις εξειδικευμένες για κάθε τύπο μαλλιών. Αυτά τροφοδοτούν με θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες το τριχωτό της κεφαλής.