Την Κυριακή με Το Βήμα

Λεωνίδας Παρασκευόπουλος

«Αναμνήσεις από τη Μικρασιατική Εκστρατεία»

Το σπάνιο έργο, που έρχεται ξανά στο φως ύστερα από έναν αιώνα.

H προσωπική μαρτυρία του Αντιστράτηγου και Αρχηγού του Ελληνικού Στρατού από τη Μικρασιατική Εκστρατεία και τα μεγάλα πολιτικά γεγονότα της εποχής.

Τα κινήματα του στρατού, οι πολιτικές διαφωνίες Βενιζέλου – Κωνσταντίνου και ο Εθνικός Διχασμός.

Σε πολυτελή σκληρόδετη έκδοση

Το σπανιότατο έργο του Αντιστράτηγου Λεωνίδα Παρασκευόπουλου, Αρχηγού του Ελληνικού Στρατού κατά την περίοδο 8 Νοεμβρίου 1918 – 8 Νοεμβρίου 1920, επανεκδίδεται , ύστερα από σχεδόν έναν αιώνα. Οι αναμνήσεις του καλύπτουν την ταραγμένη ιστορική περίοδο της Μικρασιατικής Εκστρατείας. Επίσης, παραδίδει την προσωπική του μαρτυρία για τα μεγάλα πολιτικά γεγονότα της εποχής του: τα κινήματα του στρατού, τις πολιτικές διαφωνίες μεταξύ Βενιζέλου – Κωνσταντίνου και τον Εθνικό Διχασμό.

Λεωνίδας Παρασκευόπουλος (1860-1936) – Αναμνήσεις (1934)

Από τους πρώτους που προσχώρησαν στο βενιζελικό κίνημα που εκδηλώθηκε στη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνοντας κατόπιν αυτού διοικητής του Σώματος Στρατού Εθνικής Αμύνης (1916-1917). Ο Παρασκευόπουλος επιμελήθηκε τη μεταφορά του ελληνικού στρατού από την Μακεδονία στη Μικρά Ασία. Στη συνέχεια μετείχε στη Μικρασιατική Εκστρατεία, όπου και ηγήθηκε των πρώτων επιχειρήσεων ως επικεφαλής του Α΄ κλιμακίου του Γενικού Στρατηγείου της Σμύρνης. Επί της αρχιστρατηγίας του καταλήφθηκε από τους Ελληνες η Ανατολική Θράκη και η περιοχή της Σμύρνης, ενώ ξεκίνησε και η προέλαση προς Προύσα και Ουσάκ. Διετέλεσε αρχιστράτηγος του στρατού την περίοδο 1918-1920.

Ακόμη

Βασίλισσα  Ελισάβετ Β΄

Η ζωή και το έργο της µακροβιότερης γυναίκας µονάρχη στην παγκόσµια ιστορία.

Το ταξίδι της βασίλισσας, από τα πρώτα χρόνια της ως πριγκίπισσα χωρίς προσδοκίες για το στέμμα, τη θητεία της στην περίοδο του πολέμου, τον γάμο της με τον αποβιώσαντα πρίγκιπα Φίλιππο, τις χαρές – και τις δυσκολίες – της οικογενειακής ζωής, τα ορόσημα και τα επιτεύγματα της μακρόχρονης βασιλείας της.

Με το κύρος του BBC και με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Μαζί

Harper’s Bazaar

Το μεγαλύτερο περιοδικό μόδας στον κόσμο

H Mέγκαν Ρος φωτογραφίζεται με τα εμβληματικά κομμάτια του φθινοπώρου

Λαμπερά σύνολα για όλες τις ώρες

Πλεκτά με άποψη και στυλ

Και

ΒHMAgazino

O Θανασάκης του Αρκά σε νέες περιπέτειες!

Και στην απλή έκδοση των €2.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «Αναμνήσεις από τη Μικρασιατική Εκστρατεία»: €1,55 )