Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας σκυμμένοι μπροστά από ένα υπολογιστή, το κινητό τους ή το λάπτοπ. Αυτή η συνήθεια, ωστόσο, ακόμα και αν δεν το αντιλαμβανόμαστε συσσωρεύει ένταση στους μυς της πλάτης, στον αυχένα, τους ώμους, την μέση, τους γοφούς και φυσικά τα πόδια που παραμένουν άκαμπτα για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Οι ασκήσεις stretching είναι η ιδανική επιλογή για όσους δουλεύουν πολύ αλλά θέλουν να τεντώσουν το σώμα τους, ακριβώς στο σημείο που βρίσκονται.

Πώς θα ανακουφίσετε τα πόδια σας

Ο πόνος στο γόνατο μπορεί να έχει διάφορες αιτίες. «Από ένα παλιότερο τραυματισμό, ένα χρόνιο πρόβλημα ή μετά από μια έντονη προπόνηση μπορεί κανείς να αισθανθεί πόνο στο ένα ή και τα δύο του γόνατα» εξηγούν οι ειδικοί.

Από την άλλη το να κάθεστε για πολλές ώρες δίχως διάλειμμα για μετακίνηση, μπορεί επίσης να προκαλέσει σφίξιμο των αρθρώσεών σας.

Μερικές διατάσεις που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να ανακουφιστείτε από τον πόνο στο γόνατο, περιλαμβάνουν:

Διάταση τετρακεφάλων

Η διάταση των τετρακεφάλων θα βοηθήσει τα γόνατά σας να λειτουργήσουν σε ολόκληρο το εύρος της κίνησης, ανακουφίζοντας τον πόνο. Για να τα καταφερέτε:

  • Κρατηθείτε από έναν τοίχο για ισορροπία και λυγίστε το πόδι που το γόνατο σας πονά.
  • Πιάστε τον αστράγαλό σας.
  • Κρατήστε το γόνατό σας ευθυγραμμισμένο με τον άλλο μηρό. Κρατήστε για 5 αργές αναπνοές.

Διάταση ιγνυακού τένοντα

Η φυσικοθεραπεύτρια Heather Jeffcoat συνιστά να κάνετε διατάσεις όπως αυτή δύο φορές την ημέρα για να αποφύγετε τους πόνους στο γόνατο. Για να τα καταφέρετε:

  • Τοποθετήστε τη φτέρνα σας ενάντια σε ένα μικρό ύψωμα, όπως το πεζοδρόμιο. Κρατήστε το σώμα σας παράλληλα με το έδαφος.
  • Σκύψτε προς τα μπροστά με το πόδι τεντωμένο. Σταματήστε όταν αισθανθείτε ένα τέντωμα στο πίσω μέρος του μηρού.
  • Κρατήστε για 5 αναπνοές.

Ρουτίνα stretching για τα πόδια

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: