Οι υγιείς, καλοσχηματισμένες μπούκλες χωρίς φριζάρισμα είναι το όνειρο όλων όσων έχουν σγουρά μαλλιά. Πριν όμως χρησιμοποιήσουμε το πιστολάκι, προσαρμόζουμε τη φυσούνα, το ειδικό εξάρτημα που διαχέει ομοιόμορφα τη θερμότητα στα μαλλιά, προκειμένου να μην αφυδατώνεται η τρίχα και να δημιουργήσει όμορφες μπούκλες. Όμως το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που ονειρευόμαστε. Ποια είναι τα μυστικά που αγνοούμε;

Γιατί να χρησιμοποιούμε φυσούνα;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να διαχέει ομοιόμορφα τη θερμότητα, και να μην καίει την τρίχα. Επίσης ενισχύει το σχήμα και την ελαστικότητα της μπούκλας, μειώνει το φριζάρισμα, τον μόνιμο εφιάλτη των σγουρών, ενώ χαρίζει σχήμα και λάμψη στα μαλλιά.

Τα SOS tips για να χρησιμοποιούμε σωστά τη φυσούνα

-Προετοιμάζουμε τα μαλλιά

Παρόλο η φυσούνα δεν ταλαιπωρεί τόσο τα μαλλιά, δεν παύει να θεωρείται θερμό στάιλινγκ. Αρα το απαραίτητο προϊόν πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία είναι ένα θερμοπροστατευτικό leave-in γαλάκτωμα, το οποίο θα θωρακίσει την τρίχα και θα μειώσει το φριζάρισμα.  Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε μία σύνθεση στάιλινγκ με έξτρα περιποιητικούς παράγοντες και χτενίζουμε με τα δάχτυλα.

-Αν έχουμε σπαστά μαλλιά, επιλέγουμε προϊόντα όπως ένα ελαφρύ τζελ ή αφρός.

-Αν έχουμε πιο έντονα σγουρά, τότε προτιμάμε τα πιο παχύρρευστα προϊόντα με υφή κρέμας.

Ξεκινάμε από τις ρίζες

Αφού εφαρμόσουμε τα απαραίτητα προϊόντα περιποίησης τοποθετούμε τη φυσούνα στις ρίζες. Ετσι θα δώσουμε όγκο. Προσοχή: Δεν αγγίζουμε τα μαλλιά. Απλώς κινούμε τη φυσούνα σε μικρούς κύκλους σε όλο το κεφάλι.

Για έξτρα όγκο

Σκύβουμε το κεφάλι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Στο υπόλοιπο μήκος των μαλλιών

Αφού οι ρίζες στεγνώσουν, ξεκινάμε τη διάχυση του θερμού αέρα στα υπόλοιπα μήκη. Και πάλι χωρίς να αγγίζουμε τα μαλλιά. Διαφορετικά θα χαλάσουμε το σχήμα της μπούκλας και θα προκαλέσουμε φριζάρισμα.

Bonus tip: Κατά τη διάρκεια του στεγνώματος στα μήκη, τοποθετούμε τη φυσούνα 5-10 εκ. μακριά από τα μαλλιά.

Πότε έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία

Όταν αντιληφθούμε ότι τα μαλλιά έχουν αποκτήσει «σώμα». Επειτα τινάζουμε το κεφάλι και αφήνουμε τις μπούκλες να πάρουν φυσικά τη θέση τους.

Τέλος, αν κάποιες τούφες δεν είναι καλά διαμορφωμένες, βάζουμε λίγο προϊόν στάιλινγκ στις παλάμες μας και «τσαλακώνουμε» τις μπούκλες με τα δάχτυλά μας.

Αυτό ήταν! Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία και τα αποτελέσματα θα σας εντυπωσιάσουν.