«Διάβασε πρώτα το βιβλίο και μετά δες την ταινία, θα με θυμηθείς»… Σίγουρα έχετε ακούσει αυτή την φράση, τουλάχιστον μία φορά στην ζωή σας. Κι ενώ εν μέρει πρόκειται για μια καλή συμβουλή, δεν σημαίνει ότι είναι και απαράβατος κανόνας. Μπορεί να μην είχατε χρόνο να διαβάσετε πρώτα το βιβλίο μιας καλής σειράς ή ταινίας ή απλώς να αγνοούσατε την ύπαρξή του.

Αν όμως αγαπήσατε μια σειρά, τι σας σταματά από το να γνωρίσετε και την πρωτότυπη εκδοχή της; Έτσι, ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο δυνατά μυθιστορήματα από την ατέλειωτη λίστα του SHOPFLIX.gr σε βιβλία κάθε κατηγορίας με συμφέρουσες τιμές, που πιθανότατα έχετε ήδη δει και αξίζει να διαβάσετε.

Και αν μάλιστα, σας αρέσει να διαβάζετε διαφορετικά βιβλία την ίδια περίοδο, μπορείτε να τα παραλάβετε όλα σε μία μόνο παράδοση, χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ενώ θα φτάσουν στην πόρτα σας στην ώρα τους, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε στην Ελλάδα, με την εγγύηση της έγκαιρης παράδοσης που προσφέρει η πλατφόρμα.

Μαύρο ρόδο

Μία ιστορία που δεν μιλά μόνο για την απόλυτη δύναμη του έρωτα, αλλά και για την αγνότητα της ψυχής, ένα καθηλωτικό και κατανυκτικό βιβλίο.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Αργοκύλησε στο θόλο η σελήνη κλέβοντας φως από τα αστέρια. Η αδελφή Ελισάβετ έγειρε στο μαξιλάρι και αναστέναξε. Τα λόγια του Δημήτρη ηχούσαν ακόμα στα αφτιά και την καρδιά της. Σ’ ΑΓΑΠΩ! Τι κι αν μας χωρίζουν τόσα; Το βλέμμα σου με χαϊδεύει μόνιμα κι η ακούραστη σκέψη μου σε συντροφεύει. ΕΛΑ! Έκλεισε τα μάτια. Δυο σταγόνες θλίψης κύλησαν. Αλίμονο! Δε φτιάχτηκαν για μένα τα μονοπάτια του έρωτα!

Αγοράστε το από 10,40 €

Σασμός

Η επιτυχημένη ελληνική σειρά που μας συγκλόνισε, μια ιστορία γεμάτη συγκινήσεις και ανατροπές.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Όρη και θάλασσες, τραγούδια και κατάρες, οργή και χάδι. Μέσα στις αντιθέσεις της φωτιάς, οι άνθρωποι χτίζουν τα όνειρά τους. Ωστόσο, η θέληση και το πάθος δεν αρκούν. Τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ακαριαία.
Ένας ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα, σαν εφιάλτης, σκορπά τον τρόμο ανάμεσα σε δυο χωριά της Κρήτης. Οι λέξεις ποτέ δεν είχαν αρκετή δύναμη για να περιγράψουν τόσο ακραία συναισθήματα. Τι θα μπορούσε να επιφέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο Σασμό;

Αγοράστε το από 11,95

Unorthodox: Το Τίμημα της Προσωπικής μου Ελευθερίας

Μια συγκλονιστική αυτοβιογραφία, στην οποία βασίστηκε η ομώνυμη μίνι σειρά, υποψήφια για οκτώ βραβεία EMMY, κερδίζοντας αυτό της καλύτερης σκηνοθεσίας.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Παγιδευμένη στα δεκαεφτά της σε έναν σεξουαλικά και συναισθηματικά δυσλειτουργικό γάμο από προξενιό, με έναν νεαρό άντρα που γνώριζε ελάχιστα, η Ντέμπορα θα βιώσει τη σύγκρουση ανάμεσα στις επιθυμίες της και τις ευθύνες της απέναντι στην κοινότητά της. Μια σύγκρουση που θα κορυφωθεί όταν στα δεκαεννιά της θα γεννήσει τον γιο της, οπότε και θα συνειδητοποιήσει ότι παρά τα ανυπέρβλητα εμπόδια οφείλει να χαράξει έναν άλλο δρόμο -για τον εαυτό της και για το παιδί της- προς την ελευθερία και την ευτυχία.

Dune: The Graphic Novel

Κυκλοφόρησε το 1965 και αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα έργα επιστημονικής φαντασίας παγκοσμίως, που έχει μαγέψει γενιές και γενιές αναγνωστών.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ.
Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΥ.
Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ.
ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΟΥ…

Το έργο μάς μεταφέρει στο μακρινό μέλλον, σε μια φεουδαρχική διαγαλαξιακή κοινωνία, η οποία εκτείνεται ως τα πέρατα του διαστήματος, ενώ οι διάφοροι οίκοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να κερδίσουν την εύνοια του αυτοκράτορα και μεγαλύτερη δύναμη. Ανάμεσά τους είναι ο Οίκος των Ατρειδών, που θα αναλάβει τον έλεγχο του πλανήτη των ερήμων Αρράκις, τη μοναδική πηγή του πιο σημαντικού και πολύτιμου αγαθού σε ολόκληρο το γαλαξία, του μπαχαρικού μελάνζ.

Αγοράστε το από 19,71 €

Ο Καστανάνθρωπος

Το βιβλίο πίσω από την εξαιρετικά δημοφιλή σειρά του Netflix, με μια δυνατή πλοκή, ανατροπές που συγκλονίζουν και ένα απρόσμενο τέλος.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Αν τον βρεις, σε έχει ήδη βρει!
Ένας ψυχοπαθής τρομοκρατεί την Κοπεγχάγη.
Σε κάθε αιματοβαμμένο τόπο εγκλήματος αφήνει την «κάρτα» του: έναν καστανάνθρωπο, μια χειροποίητη κούκλα φτιαγμένη από σπίρτα και δύο κάστανα. Εξετάζοντας τις κούκλες, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών βρίσκεται μπροστά σε μια συγκλονιστική ανακάλυψη: ένα αποτύπωμα το οποίο ανήκει σε ένα κορίτσι, την κόρη μιας υπουργού, που είχε απαχθεί και δολοφονηθεί έναν χρόνο πριν.
Τραγική σύμπτωση ή κάτι πολύ πιο διεστραμμένο;
Προκειμένου να σωθούν αθώες ζωές, ένα ζευγάρι ντετέκτιβ θα πρέπει να κάνει στην άκρη τις διαφορές του, ώστε να αρχίσει να συνδέει τα αποτρόπαια στοιχεία που αφήνει πίσω του ο Καστανάνθρωπος.
Γιατί ένα πράγμα είναι απόλυτα ξεκάθαρο: o δολοφόνος βρίσκεται σε αποστολή που το τέλος της απέχει πολύ…
Και κανείς δεν είναι ασφαλής. 

Αγοράστε το από 12,94 €

Το Γκαμπί της Βασίλισσας

Σκάκι, φεμινισμός, εθισμός: μια συναρπαστική ιστορία ενηλικίωσης που κόβει την ανάσα μέχρι τη δραματική κορύφωσή της, η οποία έχει χάρη ανάλογη με το να κάνεις ματ σε τέσσερις κινήσεις. Στο βιβλίο βασίστηκε η ομότιτλη σειρά – φαινόμενο του Netflix, που έκανε τον πλανήτη να στραφεί και πάλι στο σκάκι.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Η ήσυχη και μελαγχολική Μπεθ Χάρμον είναι ένα οκτάχρονο ορφανό κοριτσάκι που μοιάζει να μη διαθέτει τίποτα το αξιοπρόσεκτο. Μέχρι που παίζει την πρώτη της παρτίδα στο σκάκι. Τότε οι αισθήσεις της οξύνονται, το μυαλό της καθαρίζει και για πρώτη φορά στη ζωή της νιώθει πως έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Καθώς το μοναδικό της ταλέντο την οδηγεί να αρχίσει να αγωνίζεται επαγγελματικά σε κορυφαία σκακιστικά τουρνουά ήδη από τα εφηβικά της χρόνια, θα πρέπει να ανταποκριθεί σε όλο και μεγαλύτερες πιέσεις, που βαθαίνουν την ψυχική της απομόνωση και την ωθούν όλο και περισσότερο στην απόδραση…

Αγοράστε το από 14,94 €

Η Εξουσία του Σκύλου

Το πιο διακεκριμένο έργο του Τόμας Σάβατζ, «Η Εξουσία του Σκύλου» ονομάστηκε «το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς» από την εφημερίδα «Σαν Φρανσίσκο Κρόνικλ». Σε αυτό βασίστηκε και η ομότιτλη ταινία που καθήλωσε το κοινό.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Η Eξουσία του Σκύλου σηματοδοτεί την επιστροφή μιας από τις πιο δυνατές και ξεχωριστές φωνές της λογοτεχνίας. Κεντρικοί ήρωες δυο αδέλφια – και μια γυναίκα και ένα αγόρι, μάνα και γιος, που η άφιξή τους στο ράντσο των δυο αδελφών κλονίζει μια ήδη εύθραυστη γαλήνη.