Η ακτινοβολία που φαίνεται ότι πηγάζει «μέσα» από την επιδερμίδα δεν είναι μία νέα μεγάλη τάση στο μακιγιάζ αλλά μία τεχνική που φωτίζει την όψη μας και αφαιρεί χρόνια από το πρόσωπό μας. Με τα παρακάτω βήματα εστιάζουμε σε αυτό το ζητούμενο και αναδεικνύουμε τα χαρακτηριστικά μας.

Αρχίζουμε από τα χείλη

Μετά τον καθαρισμό του προσώπου, προετοιμάζουμε τα χείλη με ένα lip scrub που θα απομακρύνει το ξεφλούδισμα, τα νεκρά κύτταρα και θα κάνει την επιφάνειά τους λεία. Για να τους χαρίσουμε φυσική φρεσκάδα, επιλέγουμε κραγιόν, λιπ γκλος ή λιπ μπαλμ σε παστέλ ροζ ή τριανταφυλλί αποχρώσεις.

Bonus tip: Εφαρμόζουμε το χρώμα αφού ολοκληρώσουμε το υπόλοιπο μακιγιάζ.

Skin Prep

Σειρά έχει η προετοιμασία της επιδερμίδας. Η σωστή ενυδάτωση αποτελούν την απαραίτητη βάση για το εφέ που θέλουμε να πετύχουμε. Επιπλέον κάνουμε μία φορά την εβδομάδα απολέπιση προκειμένου να αποκτήσει ομοιόμορφη, λεία υφή, η οποία θα αντανακλά το φως.

*Εφαρμόζουμε τον ορό του προσώπου και στη συνέχεια την ενυδατική μας σύνθεση ανάλογα με τον  τύπο μας.

Bonus tip: Για σπέσιαλ περιστάσεις, αντιγράφουμε την πρακτική των make up artists που εφαρμόζουν στα μοντέλα πριν από τα fashion shows. Αφιερώνουμε 15’ για να τοποθετήσουμε αναζωογονητικά eye patches που θα κάνουν το βλέμμα να φαίνεται πιο ξεκούραστο. Παράλληλα, από πάνω τοποθετούμε στο πρόσωπο μία υφασμάτινη μάσκα λάμψης.

* Στη συνέχεια απλώνουμε ένα primer για λάμψη.

Bonus tip: Αν έχουμε μαύρους κύκλους, τους καμουφλάρουμε με ελάχιστο λεπτόρρευστο κονσίλερ προκειμένου να αποκτήσουμε ομοιόμορφο τόνο. Το εφαρμόζουμε με το ειδικό σφουγγαράκι σε ωοειδές σχήμα, τύπου beauty blender, για περισσότερη ακρίβεια.

* Foundation mapping

Επιλέγουμε μία λεπτόρρευστη σύνθεση μέικ απ για μέτρια ή ελαφριά κάλυψη που εξαφανίζει τις ατέλειες, χωρίς να “βαραίνει” την επιδερμίδα. Για ένα απόλυτα φυσικό λουκ δεν είναι ανάγκη να καλύψουμε όλο το πρόσωπο. Αντί αυτού κάνουμε foundation mapping.

* Φρύδια

Ακόμα και τα έντονα φρύδια, χρειάζονται γέμισμα των κενών με το κατάλληλο προϊόν, είτε μολύβι, είτε σκιά, είτε brow gel. Επιλέγουμε 1-2 τόνους πιο ανοιχτό προϊόν σε σχέση με τα φυσικά μας. Για περισσότερη διάρκεια στο αποτέλεσμα, εφαρμόζουμε στο τέλος ένα ειδικό διάφανο gel φρυδιών.

* Μάτια

Δίνουμε έμφαση στη φυσική τους όψη. Απλώνουμε στη βάση του κινητού βλέφαρου μία μπεζ nude σκιά και προσθέτουμε στις βλεφαρίδες μία μαύρη μάσκαρα. Αν έχουμε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και μαλλιά επιλέγουμε μία σε καφέ χρώμα προκειμένου να μην δημιουργεί αντιθέσεις.

* Μήλα

Η επιλογή του χρώματος εξαρτάται από την απόχρωση της επιδερμίδας μας. Σκοπός είναι να μιμηθούμε το χρώμα που παίρνουμε όταν κοκκινίζουμε φυσικά.  Τέλος, προτιμάμε την κρεμώδη υφή, η οποία απλώνεται πιο εύκολα με τον δείκτη μας στο κέντρο των ζυγωματικών.

* Ηighlighter

Είναι η τελική πινελιά που θα εξασφαλίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ωστόσο αποφεύγουμε την υπερβολική ποσότητα. Επιλέγουμε ένα κρεμώδες προϊόν, που θα ενσωματωθεί στην εντέλεια στην επιδερμίδα και θα ενισχύσει τη λάμψη σε στρατηγικά σημεία του προσώπου. Δηλαδή στο άνω μέρος των ζυγωματικών, στο κόκαλο της μύτης και το κέντρο του άνω χείλους.

Επιπλέον, για να φωτίσουμε το βλέμμα μας, εφαρμόζουμε ελάχιστο highlighter με ένα λεπτό πινέλο ή με τον δείκτη μας κάτω από το κέντρο του τόξου των φρυδιών ως τις άκρες.

Βοnus tip: Απλώνουμε ελάχιστο υγρό highlighter στην εσωτερική γωνία των ματιών.