Συνήθως εστιάζουμε στο πρόσωπο, γιατί εκεί φαίνονται πιο έντονα τα σημάδια του χρόνου και της κούρασης. Ωστόσο και το σώμα μας αξίζει στον ίδιο βαθμό μία επιμελή, συστηματική φροντίδα και κυρίως θρέψη και ενυδάτωση. Π.χ. αν η κυτταρίτιδα είναι κάτι που μας απασχολεί,  χρειάζεται αντιμετώπιση όλο τον χρόνο και όχι λίγες εβδομάδες πριν βγούμε στην παραλία. Πότε όμως είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να απλώσουμε την ενυδατική κρέμα σώματος και να αποδώσει στο μάξιμουμ τα αποτελέσματά της;

Η καλύτερη στιγμή για θρέψη και ενυδάτωση του σώματος είναι…

Αμέσως μετά το ντους, όσο είναι ακόμα ανοιχτοί και οι πόροι. Ετσι θα επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, που θα το βοηθήσουν να παραμένει απαλό και ελαστικό.

Ας μην ξεχνάμε ότι

Η επαρκής ενυδάτωση του δέρματος είναι απαραίτητη προκειμένου να αντιστέκεται στους εξωτερικούς παράγοντες που το απειλούν όπως το κρύο ή ο αέρας, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Τι επιλέγουμε:

* Για να περιποιηθούμε το ξηρό δέρμα προτιμάμε body butters και έλαια σώματος. Για ευαίσθητο δέρμα, προτιμάμε τα απαλά γαλακτώματα σώματος με κλάσματα προβιοτικών και παράγοντες που ενισχύουν το μικροβίωμα.

*Αν το κύριο μέλημά μας είναι η εξάλειψη της κυτταρίτιδας ή οι ραγάδες

Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιούμε εξειδικευμένες συνθέσεις που αντιμετωπίζουν το φαινόμενο και ταυτόχρονα περιποιούνται την επιδερμίδα. Οι συνθέσεις κατά της κυτταρίτιδας με καφεϊνη και πιπέρι βοηθούν στη διάλυση των λιποκυττάρων και προσφέρουν ικανοποιητικά αποτελέσματα. Οι συνθέσεις με κρεμώδη υφή που περιλαμβάνουν πυρίτιο, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και αμινοξέα, σε συνδυασμό με εντατικούς ενυδατικούς παράγοντες όπως το υαλουρονικό οξύ προσφέρουν εντατικά ελαστικότητα και προλαμβάνουν τις νέες ραγάδες.

Τι να προσέξουμε

Αν μετά το ντους έχουμε τάσεις κνησμού, αυτό σημαίνει ότι το δέρμα μας χρειάζεται εντατική ενυδάτωση. Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που το φαινόμενο συνεχιστεί, τότε θα πρέπει να επιλέξουμε ένα άλλο καθαριστικό. Κι αυτό γιατί όπως έχουμε επισημάνει στο παρελθόν, η συμπεριφορά της επιδερμίδας αλλάζει ανάλογα με την εποχή αλλά και τις ανάγκες της. Ετσι μία σύνθεση που στο παρελθόν ήταν συμβατή με το δέρμα μας, μπορεί να μην είναι πια.