Είναι κατάλληλο για το γραφείο αλλά και για τις βραδινές εξόδους, είναι εύκολο, εφόσον δε χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική, γρήγορο και γίνεται με λίγα προϊόντα. Ο λόγος για το monochromatic make up, ένα από τα πιο φρέσκα λουκ και όπως το λένε πολλοί η μοντέρνα εκδοχή του no makeup makeup. Πρόκειται για ένα φυσικό ματ λουκ με ελάχιστη λάμψη, στο οποίο πρωταγωνιστεί η μονοχρωμία.

Τα βήματα για να πετύχουμε

*  Το «κλειδί» για τη σωστή βάση είναι η ελάχιστη ποσότητα μέικ απ. Η σύνθεση πρέπει να είναι λεπτόρρευστη και ακριβώς στον τόνο της επιδερμίδας, προκειμένου να μην υπάρχουν δυσχρωμίες.

Τι κάνουμε:

– Με τα ακροδάχτυλά μας ή με ένα σφουγγαράκι απλώνουμε το μέικ απ στο κέντρο του προσώπου και στα σημεία όπου χρειάζεται.

* Τονίζουμε τα φρύδια με το προϊόν της αρεσκείας μας. Διορθώνουμε το σχήμα τους ή γεμίζουμε τα κενά τους, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να μοιάζει όσο το δυνατόν πιο φυσικό.

* Χρησιμοποιούμε ένα πολυχρηστικό προϊόν που λειτουργεί ως σκιά, ρουζ και κραγιόν, σε αποχρώσεις όπως nude, καφέ και απαλό ροζ.

* Στη συνέχεια απλώνουμε μάσκαρα σε καφέ ή μαύρη απόχρωση, ώστε να φαίνονται πιο μεγάλα τα μάτια μας.

* Προαιρετικά, βάζουμε στο εσωτερικό του κάτω βλέφαρου λευκό μολύβι. Ετσι θα «ανοίξει» περισσότερο το βλέμμα μας.

Τέλος, απλώνουμε μία ελαφρώς ιριδίζουσα πούδρα φινιρίσματος (shimmering setting powder) στα ζυγωματικά, στο κέντρο του άνω χείλους και στο κόκαλο της μύτης.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί βήμα – βήμα την διαδικασία για να δημιουργήσετε ένα αψεγάδιαστο monochromatic make up look με ροζ αποχρώσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=9j0vmSrOzu8