Συνήθως σε αυτή τη δεκαετία παρατηρούμε και τις πιο σημαντικές αλλαγές στο δέρμα. Υπεύθυνες είναι μία σειρά από αιτίες όπως η μείωση των οιστρογόνων, του σμήγματος αλλά και του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Ετσι η επιδερμίδα αρχίζει σταδιακά να λεπταίνει, να εμφανίζει έντονες ρυτίδες και πιο έντονη χαλάρωση. Παρόλα αυτά με τις παρακάτω 10 skincare συμβουλές που θα εντάξουμε στην περιποίησή μας θα περιορίσουμε τις βλάβες και θα διατηρήσουμε την επιδερμίδα άνω των 40 στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

# Εντάσσουμε στην περιποίησή μας ένα σέρουμ ή booster με υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ συνδυάζεται με κάθε δραστικό ενεργό συστατικό, όπως βιταμίνη C και ρετινόλη. Ετσι μπορούμε να το χρησιμοποιούμε σαν βάση της πρωϊνης αλλά και της βραδινής ρουτίνας μας, προκειμένου η επιδερμίδα να αναπληρώνει την υγρασία που χάνει καθημερινά και να παραμένει σφριγηλή και ελαστική.

# Προλαμβάνουμε την επιπλέον γήρανση με ένα καλό αντηλιακό

Χρησιμοποιούμε καθημερινά μία σύνθεση με υψηλό SPF και ευρεία προστασία, για να εμποδίσουμε περαιτέρω φθορές στο δέρμα.

# Ενισχύουμε την επιδερμίδα με αντιοξειδωτικά

Οι συγκεκριμένες ουσίες, όπως η βιταμίνη C, η ρεσβερατρόλη, οι πολυφαινόλες και η βιταμίνη Ε, συμβάλλουν στην προστασία ενάντια στην περιβαλλοντική μόλυνση και το blue light.

# Βοηθάμε τον ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων

Δίνουμε ζωντάνια και ροδαλή όψη υγείας στην επιδερμίδα μας κάνοντας απολέπιση με μια ήπια σύνθεση 1 φορά την εβδομάδα. Επιπλέον με αυτή τη μέθοδο  ενεργοποιούμε την κυκλοφορία του αίματος και παρέχουμε καλύτερη οξυγόνωση στα κύτταρα, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής τους.

# Δίνουμε έμφαση στις πιο ευάλωτες ζώνες της επιδερμίδας

Δεν παραλείπουμε να ενυδατώνουμε καθημερινά τα χέρια, τον λαιμό και το ντεκολτέ, σημεία που είναι πιο επιρρεπή στα σημάδια του χρόνου.

# Εστιάζουμε στην περιποίηση των ματιών

Μετά τον καθαρισμό και τον ορό μας, εφαρμόζουμε καθημερινά μια κρέμα ματιών. Ετσι θα εμποδίσουμε την εμφάνιση ή εμβάθυνση των ρυτίδων και θα καταπολεμήσουμε ατέλειες, όπως μαύρους κύκλους και πρήξιμο.

# Βάζουμε τα ΑΗΑ στη φροντίδα μας

Ενσωματώνουμε στην περιποίησή μας οξέα που προσφέρουν πιο φρέσκια, πιο τονωμένη και ενυδατωμένη επιδερμίδα. Προσοχή όμως. Τα ΑΗΑ κάνουν την επιδερμίδα φωτοευαίσθητη. Γι’ αυτό τα χρησιμοποιούμε αποκλειστικά βράδυ ενώ η υψηλή αντηλιακή προστασία είναι επιβεβλημένη.

# Απαραίτητη η ρετινόλη

Το βράδυ χρησιμοποιούμε μια σύνθεση με ρετινόλη, που υποστηρίζει την ανανέωση των κυττάρων και λειαίνει αποτελεσματικά τις ρυτίδες. Προτιμάμε τη χρήση της το βράδυ, για να αποφύγουμε τυχόν ερεθισμούς εξαιτίας του ήλιου.

# Λέμε «ναι» στην τόνωση των μυών του προσώπου

Ένα μόλις λεπτό την ημέρα μπορεί να κάνει θαύματα στη διατήρηση της νεανικής όψης μας. Γι’ αυτό κάνουμε face yoga προκειμένου να γυμνάσουμε τους μύες του προσώπου και του λαιμού και να συσφίξουμε το οβάλ του.

# Πάμε στον δερματολόγο για εξειδικευμένες θεραπείες

Για να απαλύνουμε τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες και να έχουμε μία εντυπωσιακή βελτίωση, ζητάμε τη συμβουλή του δερματολόγου. Εκείνος θα μας υποδείξει ποιες θεραπείες πραγματικά χρειάζεται το δέρμα μας προκειμένου να αποκτήσει την καλύτερη δυνατή όψη.