Τα τελευταία χρόνια τα μακριά μαλλιά είναι πιο δημοφιλή από ποτέ. Aν κι εμείς πήραμε την απόφαση να υιοθετήσουμε ένα παρόμοιο λουκ, πρέπει να προσαρμόσουμε ανάλογα τη ρουτίνα της περιποίησής τους όσο τα μακραίνουμε. Ετσι θα αναπτυχθούν υγιή και δυνατά όταν φτάσουν στο επιθυμητό σημείο, χωρίς ψαλίδα ή σπάσιμο, και χωρίς να χάσουν τον όγκο και τη λάμψη τους. Αυτές οι 8 συμβουλές είναι από τις βασικότερες για να πετύχουμε τον στόχο μας.

Τι λαμβάνουμε υπόψη μας όσο μακραίνουμε τα μαλλιά μας

– Το σωστό βούρτσισμα

Τα ξεμπλέκουμε χτενίζοντάς τα με απαλές κινήσεις, από τις άκρες προς τις ρίζες. Ετσι θα αποφύγουμε το σπάσιμο και την ψαλίδα. Για να τα ξεμπλέκουμε πιο εύκολα, εφαρμόζουμε ένα leave-in κοντίσιονερ ή ελάχιστο έλαιο σε μήκη και άκρες.

– Κόβουμε συχνά τις άκρες

Όσο κι αν επιθυμούμε να τα μακρύνουμε γρήγορα, το τριμάρισμα είναι απαραίτητο προκειμένου να παραμένουν όμορφα και υγιή σε όλο το μήκος τους. Ετσι καλό είναι να κόβουμε τις άκρες κάθε δυο μήνες.

– Επιλέγουμε το σωστό σαμπουάν

Μία σύνθεση σχεδιασμένη για τις ανάγκες των μακριών μαλλιών περιέχει μαλακτικούς παράγοντες οι οποίοι λειτουργούν ενάντια στο σπάσιμο της τρίχας και τις φθορές.

– Σωστό λούσιμο

Δε χρησιμοποιούμε καυτό νερό, γιατί ταλαιπωρεί το τριχωτό και θαμπώνει την επιφάνεια της τρίχας. Επιπλέον μετά το λούσιμο, απλώνουμε οπωσδήποτε conditioner. Στη συνέχεια αφού σκουπίσουμε τα μαλλιά, εφαρμόζουμε κι ένα leave in conditioner, δηλαδή μία θρεπτική, μαλακτική σύνθεση που δεν ξεβγάζεται. Ετσι θα παραμένουν ενυδατωμένα και ελαστικά, χωρίς φριζάρισμα.

–  «Ναι» στη θερμοπροστασία

Είμαστε προσεχτικές με τα εργαλεία styling που εκπέμπουν θερμότητα. Πριν από τη χρήση τους, εφαρμόζουμε απαραιτήτως κάποιο θερμοπροστατευτικό γαλάκτωμα που προστατεύει από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

–  Ο ρόλος της μάσκας

Είναι σημαντικό να κάνουμε τακτικές θεραπείες. Μία με δυο φορές την εβδομάδα, απλώνουμε στα μαλλιά μια θρεπτική μάσκα που θα τα ενυδατώσει εντατικά ως τις άκρες τους.

– Αποφεύγουμε τα σφιχτά χτενίσματα

Οπως για παράδειγμα τα σινιόν και την αλογοουρά γιατί τραυματίζουν την τρίχα και ταλαιπωρούν το τριχωτό.

– Δεν τα καταπονούμε με χημικές διεργασίες

Οι συχνές βαφές και το ντεκαπάζ είναι σημαντικοί παράγοντες φθοράς των μαλλιών. Αν τα βάφουμε, προτιμάμε εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης που φροντίζουν την τρίχα και προστατεύουν το χρώμα.