Κάθε Νοέμβριο άνδρες σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν στο κίνημα Movember αφήνοντας μουστάκι προκειμένου να στείλουν το δικό τους μήνυμα και να υπενθυμίσουν στον ανδρικό πληθυσμό ότι η πρόληψη των συνηθέστερων ανδρικών καρκίνων  όπως ο καρκίνος του προστάτη και των όρχεων είναι κάτι μου μας αφορά όλους!

Το Movember λοιπόν (moustache + November), ξεκίνησε στην Αυστραλία πριν από 17 περίπου χρόνια και σύντομα επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο. Στόχος είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι άνδρες από νεαρή ηλικία ώστε να βάλουν στην ζωή τους την πρόληψη και να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις για την υγεία τους κάθε χρόνο!

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος των ανδρών και αποτελεί τη δεύτερη σε συχνότητα αιτία θανάτου μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Ένας στους έξι άνδρες  διαγιγνώσκεται με καρκίνο του προστάτη, ενώ τα 2/3 των ασθενών είναι ηλικίας από 45 έως 75 ετών. Οι προληπτικές εξετάσεις είναι πολύ σημαντικές για την πρώιμη διάγνωση της νόσου διότι πρόκειται για μία αντιμετωπίσιμη μορφή καρκίνου με καλή πρόγνωση εφόσον αντιμετωπιστεί έγκαιρα! Η ηλικία αλλά και η κληρονομικότητα αποτελούν τους δύο πιο σημαντικούς παράγοντες κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Πάρε λοιπόν την ζωή στα χέρια σου!

Tips για υγιή προστάτη…

  1. Λέμε ΟΧΙ στο κάπνισμα.
  2. Λιγότερο αλκοόλ και περισσότερο σωματική άσκηση.
  3. Μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και περιορισμός κόκκινου κρέατος και αλλαντικών.
  4. Άφθονο νερό.
  5. Καλύτερος έλεγχος του άγχους και του σωματικού βάρους.
  6. Και το πιο σημαντικό.. Μη ξεχνάτε τον απαραίτητο ετήσιο προληπτικό έλεγχο!

Ποιες είναι λοιπόν οι απαραίτητες εξετάσεις;

Εξέταση αίματος PSA:

Το ειδικό προστατικό αντιγόνο (PSA) είναι μια εξέταση αίματος η οποία χρησιμοποιείται ευρέως από τη δεκαετία του ’80 για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη. Σε συνδυασμό με τη δακτυλική εξέταση, το υπερηχογράφημα και τη βιοψία βοηθούν στη λήψη σωστών θεραπευτικών αποφάσεων.

Η αυτοεξέταση μπορεί να σώσει ζωές!

Είναι για τον άνδρα ότι είναι η αυτοεξέταση μαστού για την γυναίκα! Με μία πολύ απλή και γρήγορη διαδικασία μπορείτε να αντιληφθείτε τυχών αλλαγές ή μικρά οζίδια.  Σε κάθε περίπτωση, με το παραμικρό εύρημα πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα τον ουρολόγο σας.

Υπερηχογράφημα: 

Σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο παθολογικό εύρημα από τις παραπάνω εξετάσεις, το υπερηχογράφημα αποτελεί μία ανώδυνη εξέταση και μπορεί να βοηθήσει στην εκτίμηση της κατάστασης με μεγαλύτερη ακρίβεια και βέβαια στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη.

Φυσικά συμπληρώματα διατροφής για την υγεία του ουροποιητικού συστήματος και του προστάτη!

.

Κλινική μελέτη  που πραγματοποιήθηκε με το Moduprost και δημοσιεύθηκε στο διεθνούς φήμης ιατρικό περιοδικό Lancet απέδειξε ότι η καθημερινή του λήψη οδήγησε σε σημαντική βελτίωση όλων των υπό εξέταση παραμέτρων που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής των ασθενών. Συγκεκριμένα απεδείχθη μεγάλη μείωση των συμπτωμάτων που προκαλεί η υπερπλασία του προστάτη (συχνοουρία, δυσουρία, ατελής κένωση ουροδόχου κύστεως, επιτακτική ούρηση, νυκτουρία, κ.λ.π.) τα οποία ταλαιπωρούν πολύ μεγάλο ποσοστό ανδρών ιδιαίτερα μετά το 60ο έτος της ηλικίας τους.

Για βέλτιστη αποτελεσματικότητα συνδύασέ το με Olympian Labs IP-6

Είναι απαραίτητη για το μεταβολισμό των λιπών και της χοληστερόλης, βοηθάει στην πρόληψη της σκλήρυνσης των αρτηριών και στην απομάκρυνση των λιπών από το ήπαρ. Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει τις ευεργετικές της ιδιότητες στην καλή λειτουργία του ήπατος και την προστασία του από διάφορες αλλοιώσεις που μπορούν να προκληθούν από το οινόπνευμα και άλλες ηπατοτοξικές ουσίες και φάρμακα που μεταβολίζονται από το συκώτι.

Επίσης πολλές μελέτες δημοσιευμένες σε διεθνή περιοδικά αποδεικνύουν την πολύτιμη αντιοξειδωτική της δράση και γενικότερα τις ωφέλιμες ιδιότητες της σε προβλήματα του προστάτη όπως υπερπλασίες, φλεγμονές κ.α.